Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BİLİM MERKEZİ, DEPREM EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR!

BİLİM MERKEZİ, DEPREM EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR!

Şişli Bilim Merkezi, ziyaretçilerine deprem ve yangın bölümlerinde birebir uygulamalı eğitimler vermeye devam ediyor.


Ziyaretçiler katıldıkları eğitimde teorik bilgilerle depremin ne olduğu ve nasıl oluştuğunu öğrenerek, uygulamalı deneylerle bilgi sahibi oluyor, bu bilgilerden yola çıkarak depremin öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması, yapılmaması gerektiğini kavrıyorlar. Ardından birebir deprem anını yaşayabilecekleri simülasyon bölümünde de öğrendiklerini uygulama ve pekiştirme şansı yakalıyorlar.

Edinilen bu bilgiler ile çevredekilerin güvenliği için önem taşıyan önlemler alınması sağlanıp, böyle bir afet durumunda toplumun daha bilinçli bir şekilde hareket etmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra eğitimde katılımcılara fay hatları, acil durum uygulamaları, sabitlenmiş eşyalar, deprem tehlike avı ve tahliye planları ile ilgili konularda da bilgi veriliyor.

Bilim Merkezi’nin deprem eğitmenleri, eğitim ve eğitmen sertifikalarını Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden özel bir eğitimle almışlar. Ayrıca GEA Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubu’ndan da eğitimler almışlar. Eğitmen kadrosunun tamamı İstanbul’da olmak üzere binlerce eğitim vermiş ve 200 binden fazla kişinin deprem eğitimi almasını sağlamışlar.

Bireysel ziyaretçiler ve gruplar haftanın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında Bilim Merkezi’ni ve Deprem&Yangın ünitesini rehberli anlatım eşliğinde ziyaret edebiliyor.

Nerede: Şişli Bilim Merkezi, Hakkı Yeten Cad. Polat Tower Yanı 18/A Fulya, Şişli-İstanbul
Tel: (0212) 266 00 46

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.