Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ARKADAŞLAR

ARKADAŞLAR

Kitapları 35 dile çevrilen, bol ödüllü Alman çocuk kitapları yazarı Helme Heine Türkçe’de... Aynı çiftlikte yaşayan üç arkadaş, Süslü Horoz, Tüysüz Fare ve Tombalak Domuz, günümüzün ölümsüz çocuk kitabı kahramanları arasında yer alıyor. Arkadaşlar, bizlere hayatın zor ve kolay yanları ile, nasıl birlikte başa çıkabileceğimizi gösteriyor. Ne de olsa, gerçek arkadaşlar yenilmezdir.


“İlköğretim çağındaki çocuklar için harika bir yol gösterici.
Bazı kitaplar kalıcıdır. Bir kez okunduğunda kaldırılıp bir köşeye konulmaz, unutulmaz.
Bu kitap da, çocuğunuzun unutamayacağı ilk kitaplarından biri olacak. Arkadaşlık, sımsıcak duyguların paylaşıldığı arkadaşlık öykülerinden oluşuyor. Arkadaşlık ilişkileriyle ilgili beceriler, tutumlar ve davranışlar günümüzün sosyal ve çevresel şartları nedeniyle bir hayli zor geliştirilen, bazen de sancılı süreçlerin yaşanmasına neden olan, ancak insanların yaşamında olmazsa olmaz yaşam deneyimleridir.”
 
                                                                                           Bülent Avcı - Eğitim Yöneticisi

Günümüz çocuk edebiyatının en önemli temsilcilerinden birisi olarak kabul gören Helme Heine, 1941 yılında Berlin’de doğdu. Kitapları 35 dile çevrilen Heine’nin çok sayıda ödülü bulunmaktadır.  12 yıl Güney Afrika’da yaşayan yazar, burada bir politik kabare kurmuş, mizah dergisi çıkartmış ve tiyatro ile ilgilenmiştir. Halen Yeni Zelanda’da yaşayan Heine, yönetmenliğin yanı sıra radyo, televizyon ve sinema için senaryo yazmakta;  heykel ve mobilya tasarımı yapmaktadır. Heine, tüm plan ve projelerini gerçekleştirecek kadar uzun yaşamayı hayal etmektedir.

 

Yazan ve Resimleyen: Helme Heine
Çeviren: Eda Çizioğlu
Kapak ve Sayfa Uygulama: Hüseyin Özkan
Sayfa Sayısı: 184
 

 

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.