Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Çocukların denge, koordinasyon ve konsantrasyon sorunlarına
JONGÖRLÜK EĞİTİMİ!

JONGÖRLÜK EĞİTİMİ!

Jonglörlük temeline dayalı kişisel eğitim programını Türkiye’de ilk defa hayata geçiren ByJong, özellikle anaokulu ve ilköğretim çağındaki çocukların ruhsal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini arttırıcı aktiviteler gerçekleştiriyor.


Jonglörlük eğitim ekibi, ülkemizde yakın zamana kadar sadece eğlenceli bir gösteri aracı olarak görülen jonglörlüğü, hazırladığı özel program ile 4’ünden 104’üne her yaş grubunun kişisel gelişimini pozitif yönde arttıran bir eğitim modeli haline getirdi. Jonglörlük eğitimi, özellikle küçük yaştaki çocukların el, göz ve beden uyumunu geliştirip motor beceriler kazanmalarını, beynin hem sağ hem de sol loblarını birlikte çalıştırdığı için soyut ve somut zeka alanlarının gelişmesini, yaratıcılıklarının artmasını, reflekslerin iyileşmesini ve yüksek konsantrasyona sahip olmalarını sağlıyor. Etkisi Oxford Üniversitesi’nce yapılmış bilimsel çalışma ile de kanıtlanan jonglörlük eğitimi, otizm, dikkat ve algı eksikliği gibi bir takım rahatsızlıkların rehabilite aşamasına da destek oluyor.


Ülkemizde bu güne kadar eğlence organizasyonlarında karşımıza çıkan ve jonglör adı verilen kişilerin ellerinde küçük toplar ya da farklı nesneleri yere düşürmeden çevirmeye çalıştığı bir şovdan ibaret olan jonglörlük, bu grup sayesinde gösteri dünyasından sıyrılıp, farklı bir kimliğe sahip oldu. Serdar Güven’in 2000’li yılların başlarında çalıştığı okul kantinindeki su şişelerini, elinin üzerinde dengede tutmaya, şişeleri havada çevirmeye çalışmasıyla başlayan jonglörlük hikâyesi, bugün kişisel gelişim ve rehabilitasyon sürecinde kullanılan etkin bir eğitim programı halini aldı. Kantinde çalıştığı yıllarda bu işe merak salan, ardından profesyonel jonglörlük eğitimi alan ve kişiye özel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirip müfredat haline getirdiği bir de eğitim programı hazırlayan Güven, kurduğu ByJong ekibiyle, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

ByJong Eğitimleri anaokulu ve ilköğretim çağındaki çocukların gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Küçük yaştaki çocukların özellikle motor gelişimlerine büyük fark katan jonglörlük eğitimi, onların zihin-beden uyumunu arttırarak denge, koordinasyon ve konsantrasyon sorunlarını ortadan kaldırıyor, yaratıcılıklarını ve özgüvenlerini geliştiriyor. Bugüne kadar onlarca anaokulunda eğitimler düzenleyen ekip, bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişiminde problemler yaşayan çocuklara da özel dersler veriyor. Eğitimler, özellikler otistik çocuklar üzerinde de gözle görülür olumlu etkiler sağlıyor.

Detaylı bilgi için www.byjong.com adresini ziyaret edebilir ya da (0535) 865 07 53 numaralı telefonu arayabilirsiniz.


BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.