Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“Hayat, Evren ve Diğer Her Şey Üzerine”
42 DERİN DÜŞÜNCE

42 DERİN DÜŞÜNCE

Mutlu olmak istemdışı bir durumdur; üzerine fazlaca düşmek ona ulaşmayı daha da zorlaştırır. Ya da John Stuart Mill’in dediği gibi: “Kendinize mutlu olup olmadığınızı sorarsanız, mutluluğunuz sona erer.”


HAYATA VE EVRENE DERİN BAKIN
Mark Vernon, Alain de Botton’la birlikte Londra’daki “Yaşam Okulu”nun kurucuları arasında yer alan bir isim. Hayatı anlamak için felsefeye başvurmanın elzem olduğunu bütün kitaplarında vurguluyor. Yazarın Türkçe’de yayınlanan ilk kitabı 42 Derin Düşünce: Hayat, Evren ve Diğer Her Şey Üzerine, ünlü “Otostopçu’nun Galaksi Rehberi” kitabına bir gönderme aslında. Orada, evrendeki bütün soruların cevabı olduğuna inanılan “42” sayısından yola çıkan Mark Vernon, kitabında dünya düşünce tarihinde yer etmiş ünlü isimlerin söylediklerinden politik sloganlara kadar geniş bir yelpazede seçtiği cümleleri kendine başlangıç vuruşu yapıyor.

“Mutlu Hayat”, “Gündelik Hayat”, “Çalışma Hayatı”, “Sosyal Hayat”, “Yeşil Hayat”, “Sorgulanmış Hayat” ve “Hayatın Sonu” ana başlıkları altında toplanan 42 denemeyi okuduktan sonra hayatınız birdenbire değişmeyecek belki, ama hayata bakışınızda bir değişiklik olacağı kesin!

42 Derin Düşünce’de, yazarın deyişiyle, “… Bana ilham veren şey felsefe. Ama muammaların ya da kuralların felsefesi değil, “Nasıl yaşamalıyım?” sorusunu soran felsefe.”      
 

MARK VERNON KİMDİR?
Yazar, gazeteci, akademisyen ve eski bir rahip olan Mark Vernon, önce fizik sonra da teoloji eğitimi aldı. Yazıları The Guardian, Times Literary Supplement, Evening Standard gibi gazete ve dergilerde yayınlandı; BBC radyoda çeşitli programlar yaptı. Alain de Botton’la birlikte, The School of Life’ın (Yaşam Okulu) kurucuları arasında yer aldı. Halen bu okulda ölüm, dostluk, sevgi ve Tanrı boşluğunun doldurulması konularında çalışmalarını sürdürüyor.


Yazan: Mark Vernon
Türkçesi: Gül Korkmaz
Fiyatı: 12 TL
Yayınevi: Sel Yayıncılık

 

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.