Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“LEONARDO DA VİNCİ”

“LEONARDO DA VİNCİ”

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, ödüllü yazar Steve Augarde imzasıyla evrensel dâhiyi çocuklara anlatıyor.


Çocuk kitapları alanında birçok ödül sahibi Steve Augarde’nin kaleme aldığı “Leonardo da Vinci” evrensel dahiyi çocuklara bir çocuğun gözünden anlatıyor.

10 yaşındaki Paolo’nun günlüğünden oluşan kitapta, Paolo ünlü sanatçı ve mucit Leonardo da Vinci’nin atölyesinde çıraklığa kabul edilir. İşe yerleri süpürerek ve diğer ayak işlerini yaparak başlar. Etrafındaki her şeye çok dikkat eden bir adam olan Leonardo, Paolo’nun yeteneğini kısa sürede fark edip, ona daha ilgi çekici işler yaptırmaya başlar. Dünya tarihinin en büyük beyinlerinden biri tarafından eğitilmek, çok az çocuğa nasip olabilecek bir şanstır. Bunun bilincinde olan Paolo günlüğünde Leonardo ile yaşadıklarını büyük bir heyecanla anlatır.

Çocuğunuz bu kitapta Paolo’nun sürükleyici macerasını okurken aynı zamanda dönemin tarihsel ve siyasal gelişimi, Rönesans, Leonardo’nun yapıtları, bilimsel araştırmaları ve dönemin ünlü kişilerinin yaşam öykülerini de öğrenecek. Rönesans’ın aydınlığına zekice bir bakış atan bu kitap çocuğunuzun kütüphanesinde mutlaka yer almalı.

Yazan: Steve Augarde
Resimleyen: Leo Brown
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları


BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.