Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Çocuklara ay ay farklı kitap
ADIM ADIM OKUL ÖNCESİ BİLİNÇLİ GELİŞİM SERİSİ

ADIM ADIM OKUL ÖNCESİ BİLİNÇLİ GELİŞİM SERİSİ

Çocuğunuz 6yaşına kadar duygusal ve zihinsel gelişimin büyük bir bölümünün tamamlandığı önemli bir dönemden geçer. İnsan yaşamının en önemli adımları bu dönemde atılır. Okul öncesi dönemin bu önemini bilen Mikado Yayınları, Adım Adım Çocuk Gelişim Seti’ni aileleri çocukları ile vakit geçirirken bilinçlendirmek üzere hazırladı.


Çocuğunuz hayata tamamen bir yetişkine bağımlı olarak başlarken, zaman içinde bedensel, duygusal ve zihinsel gelişimi dolayısıyla birey olarak kendi kendine yetebilmeye başlar. Bu gelişim süresince bebeğinizin ve sizin ihtiyaçlarınız farklılaşır.

Adım adım kitap serisinde de farklı yaşlara ve alanlara yönelik belirli bölümlere yer verilmiş.

Sağlıklı ilişki kurmanın önemli noktalarını bilmek anne baba ve çocuk arasındaki ilişkinin gelişmesini destekler. Özellikle 0-9 ay arasında anne babaların bebekleriyle ilişkilerini anlamaları önemlidir. 2 yaşından önce (9-24 ay) çocuğunuz tanıdığı, kendini güvende hissettiği kişilerden ayrılmalarla baş etmekte zorlandığı için gelişimi daha çok aile içindeki etkileşimlerle şekillenir.

Oysa aileler, büyümekte olan bebeğin nasıl oyalanacağı ve gelişimine nasıl katkıda bulunulacağıyla ilgili kafa karışıklıkları, yetersiz kaynak ve malzeme sıkıntısı yaşarlar. Bunun bir sonucu olarak çoğu zaman daha çok birbirini tekrar eden aktivitelerle günlerini doldururlar. Ancak, 2 yaşla birlikte çocuk gelişimi aile dışındaki ilişkilerle de desteklenebilir.

Gelişimsel ihtiyaçları temel alarak hazırlanan bu kitap serisinde ilk aylar için (0-9 ay), anne babaların bebekleriyle aralarındaki ilişkiyi anlamalarına yardımcı olacak makaleleri içeren bir kitap hazırlandı. Daha sonraki aylar için çocuğunuzun duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişim sürecinde ona eşlik eden, kolay ulaşılabilecek malzemelerle uygulayabileceğiniz oyunlar içeren ve birlikte hoşça vakit geçirmenizi amaçlayan aylık setler bulunuyor. Bu setlerin içinde kitaplar, çocuk müzikleri ve interaktivite için gerekli oyuncaklar da var.

Çocuklar oyunlar ile öğrenir ve bu oyunlar bilinçli bir şekilde oynanırsa, çocuğunuzun gelişiminde eksiklikler olmaz ve ileriki yıllarda sizin ve çocuğunuzun arasında kuvvetli bir bağ kurulması sağlanır.

Çocuk gelişiminde ailelerin bilinçli bir şekilde çocukları ile vakit geçirmesini sağlayan setin hazırlanması uzun bir araştırma ve çalışma döneminden sonra gerçekleşti.

Adım Adım Okul Öncesi Bilinçli Eğitim Serisi’nden bir kaç örnek:
Temizlik ve Tuvalet - 24. ay
Kendim Yemeyi Deniyorum- 20. ay
Bedenimi Keşfediyorum II - 19. ay

Her türlü soru ve bilgi için: (0216) 473 62 73 numaralı telefondan veya info@adim-adim.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.