Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MODERN BEBEK BAKIMI

MODERN BEBEK BAKIMI

Kitap, doğumdan başlayarak birinci yaş günü yaşanana kadar geçen sürede anne ve babaların aklına gelebilecek tüm soruları yanıtlıyor.


Kitabın içerdiği bazı başlıklar şöyle:
- Doğum anında ve hastane ortamında bilmek isteyeceğiniz özellikleri kapsayan “Hastanede İlk Günler”
- Bebeğin eve gelişi ile yaşanacak telaşlı ilk günlerde sizlere yadımcı olacak bilgileri içeren “Evde İlk Günler”
- Anne sütünün bir mucize olduğunu sizlere anlatan “Anne Sütü”
- Bebeğin ilk 3 ay içerisinde nasıl takip edileceğini sizlere anlatan “İlk Üç Ay”
- Bebeğin büyüme hızının nasıl takip edildiğini anlatan “Büyüme Yüzdeleri”
- Bebeğin gelişiminin nasıl takip edileceğini anlatan “Gelişim Takibi”
- Bebeğe ilk 1 yıl içerisinde uygulanacak aşıları tüm detayları ile anlatan “Aşılar”
- Bebeğin ikinci 3 aylık dönemini anlatan “Dördüncü, Beşinci Ve Altıncı Aylar”
- Bebeğin 3. 3 aylık dönemini anlatan “Yedinci, Sekizinci Ve Dokuzuncu Aylar”
- Bebek beslenmesi ile ilgili öğrenmek isteyeceğiniz detayları vurgulayan “Besin Dünyası”
- Bebeği olan herkesi ilgilendiren “Kusma-İshal-Kabızlık”
- Bebeğin son 3 aylık dönemini anlatan “Onuncu, Onbirinci Ve Onikinci Aylar”
- “Bebeğin Ve Annenin İhtiyaç Duyabileceği Ürünler”
- Sünnet
- “Aciller”

“Modern Bebek Bakımı” kitabında bebeğin takip dönemleri üçer aylık bölümlerle veriliyor.

“İlk 12 ayı üçer aylık dönemlere bölmek, her bebeğin büyüme ve gelişme hızının aynı olmaması nedeniyledir. Bu süreç, ay ay takip edilmeye çalışıldığında ebeveynin gereksiz yere endişelenmesi söz konusu olabilir. Örnek vermek gerekirse, bir bebek 9. ay ile 15. ay arasında ilk adımlarını atacaktır. Tam 12 aylık olduğunda artık yürümesi gerekir dendiğinde, bazı aileler kendi bebekleri henüz yürümemekte ise gereksiz olabilecek bir endişe yaşayabilirler. En güzeli 9. ve 12. aylar arasında bebeğin dik durma ve adım atma denemelerinde bulunacağını, 12. ve 15. aylar arasında ise muhakkak yürüyeceğini vurgulamaktır. Bu durumda ebeveyn, birinci yaşa doğru bebeği yürümeye teşvik edeceğini, 15 aylık olduğunda bebek hala yürüyemiyor ise muhakkak hekim görüşü alması gerektiğini bilecek, gereksiz endişelerden uzaklaşacaktır. Keza bir bebek ilk kez 5. ayını tamamladığında ba-da gibi sessiz harflerle hece çıkartabileceği gibi ilk hecelerini 8. ayı tamamladığında da çıkartabilir. Her bebeğin her ay aynı tepkileri vermesi imkansızdır.

Her dönem, o dönemin sonunda tamamlanmış olduğundan emin olmamız gereken aşamaların bir dökümü ile başlamaktadır. Bu döküm bu dönemde ulaşılması hedeflenen özellikleri okuyucuya aktarır ve bir iş listesi gibi düşünülebilir. Bu iş listesini sırasıyla bebeğin beslenme öğünleri, beslenme ile ilgili öneriler, büyüme izlemi, gelişim aşamaları, bebeğin duygusal gelişimi, bebeğin gelişimini destekleyen anne ve baba davranışları, oyuncak seçimi, bebeğin uyku düzeni, aşılar, doktor muayeneleri ve o dönem için önemli bilgiler bölümleri izlemektedir.

“Modern Bebek Bakımı” kitabını zengin kılan pek çok özellik var. Bunlardan en dikkat çekeni, “Sünnet” bölümü. Bu bölümde ülkemizin saygın çocuk cerrahlarından Sayın Prof. Dr. Melih Bulut’un sünnet uygulaması ile ilgili görüşlerini okuyacaksınız. Ülkemizde her erkek bebeğe ve çocuğa uygulanan sünnet işleminin ne zaman, hangi yöntemle ve kimin tarafından uygulanması gerektiği ne yazık ki hala belirlenememiştir. Sünnet konusunda net fikirlerle karşınıza geldiğimize inanıyoruz.

Kitabımızın sürprizlerinden birisi Sayın Prof. Dr. Timo Vesikari. Yaklaşık 2 yıldır bebeklerimize uygulamakta olduğumuz rotavirüs aşısını geliştiren, dünya çapında saygınlığı olan, günümüzün “Louis Pasteur”lerinden Finlandiyalı bilim adamı, sizlere rotavirüs aşısını anlatan ve tavsiye eden bir mektup hazırladı. Siz anne ve babalara hitap eden bu mektup, kitabımızı zenginleştiren en önemli özelliklerden birisi.

Bebekli evlerde muhakkak bulunan biberon, sterilizatör, oto güvenlik koltuğu, göğüs kalkanı gibi bebek ve annenin ihtiyaç duyabileceği ürünlerle ilgili tüm bilgileri kitabımızda bulabileceksiniz. Bu bölümü sizlere, sektörün içerisinde olup da, ürünleri anlatma konusunda en yoğun çabayı göstermekte olan sayın Erkin Ültanır hazırladı.

Tüm bu özellikleri ile “Modern Bebek Bakımı” kitabını, bebeğinizi büyütürken sizlere en fazla yararı sağlayacak ve yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz başucu kitabınız olarak benimseyeceğinize olan inancım tam. Kitapla aynı isme sahip olan www.modernbebekbakimi.com sitesi ile de, internet ortamında da birlikte olacağımızı, sanal ortamın interaktif yönüyle 365 gün, 24 saat ilişkide olacağımızı bilmek de büyük bir mutluluk, hem sizin hem de benim için.”

Dr. Erhan Ateş

Yazan: Dr. Erhan Ateş
Yayınevi: Doğan Kitapçılık
Sayfa sayısı: 384


 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.