Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

YARDIMCI ANNELİK VE ANNE ÇOCUK EĞİTİMİ KURSLARI

YARDIMCI ANNELİK VE ANNE ÇOCUK EĞİTİMİ KURSLARI

1996 yılında 3 kurs merkezinde, 3 branşta, 141 kursiyer ile eğitim hayatına başlayan, 219 kurs merkezinde 123 branşta ücretsiz olarak eğitim vermeye devam eden İSMEK: “Yardımcı Annelik” ve “Anne Çocuk Eğitimi Benim Ailem” kursları veriyor.


“Yardımcı Annelik” kursunda çocuklara doğru şekilde bakabilecek, çocuklarla doğru iletişim kurabilecek çocuk bakıcısı ve eğiticisi yetiştirirken, “Anne Çocuk Eğitimi Benim Ailem” kursu ile aile çocuk arasındaki ilişkilerin doğru yürütülebilmesi hakkında bilgiler veriliyor.

“Yardımcı Annelik” kursu, 0-3 yaş ve 3-6 yaş arası bakım olarak iki programdan oluşuyor. Yardımcı annelik programında bebeğin bakımını yapabilen, besleyebilen, gelişim özelliklerini ve hastalıklarını takip edebilen, oyun ve müzikte çocuğun gelişimine katkıda bulunabilen, doğru iletişim kurabilen, tuvalet alışkanlığı kazandırabilen, çocuk bakıcısı ve eğiticisi yetiştiriliyor. Teorik ve uygulamalı olarak işlenen Yardımcı Annelik derslerinde 0-3 yaş bakımı 240 saat sürerken, 3-6 yaş bakımı 364 saat sürüyor.

Okul öncesi eğitim hizmetlerinden yararlanamayan ve içinde yaşadıkları sosyo ekonomik koşullar nedeni ile risk altında bulunan anneler ve çocukların eğitimine, okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla kurulan “Anne Çocuk Eğitimi Benim Ailem” kurslarında, Anne Çocuk Eğitimi 244, Benim Ailem 360 ders saatinden oluşuyor. Kurslar öncelikle aile çocuk arasındaki ilişkilerin sağlıklı olmasını ve böylece çocukların gelişimlerini en ileri seviyede gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Yardımcı annelik branşında; çocuk gelişimi ve eğitimi, genital sistem ve gebelik fizyolojisi, gebelik, doğum öncesi gelişimi, doğum, lohusalık ve emziklilik, 0-6 yaş grubu çocuklarda fiziksel gelişim, fiziksel ihtiyaçlar ve alışkanlıklar, psiko-sosyal ihtiyaçlar, psiko-motor gelişimi, zihin ve dil gelişimi, duygusal gelişim, emsal gelişim, sosyal gelişim, yetişkinlerle çocuk arasında iletişim, okul öncesi dönemde uygulanabilecek günlük çalışmalar, çocuk hastalıkları, ilk yardım gibi konularda eğitim veriliyor.

“Anne Çocuk Eğitimi Benim Ailem” branşında ise; çocuğun gelişimi, anne çocuk ilişkileri, sorun olan davranışlar, dayak ve cezalandırma, çocuğun kişilik kazanımı, aile tutumları, çocuğa kulak verme, kendimizi ifade etme, davranış kazandırma, sağlıklı çocuk büyütme, sağlıklı beslenme gibi konularda eğitim veriliyor.
 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.