|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nazlıgüneş ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ara 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 812 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nazlıgüneş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Haz 2017 Saat 20:18 |
Hocam merhaba kız bebeğimiz bugün dünyaya geldi 3600 gr. Hocam sabahtan beri emmiyor sadece uyuyor doktorlar emmezse küveze alınacağını yoksa sarılık olacağını söylüyor hocam çok çaresiz kaldık anne sağmada yapamıyor ne yapabiliriz hocam eski maillerinize baktım ama bulamadım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119643 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"... sadece uyuyor doktorlar emmezse küveze alınacağını yoksa sarılık olacağını söylüyor .." Ondan sonra da ben;bu doktorlara, "hakaret ettim" oluyor!!!! 1- Yeni dogan bebekler 20 saate yakin uyurlar..Tabiatin islerine karismayin. Acikinca, aglayacak, o zaman memeye tutun.. 2- Anne memesine sut de ZATEN hemen gelmez, bu sure icinde sutunuz de gelecek!! 3- SAKIN, bir memede, 10 dakikadan fazla tutmayin, memeyi bebegin agizindan cekerken, mutlaka meme ucu kenarindan bastirip, agiz icine hava girmesine, ve VAKUM halinin gecmesini saglayin.. Yok, eger; sise mantari gibi cekerseniz, meme ucu yirtilir. 4- Meme emmesi ile "sarilik olacagi" arasindaki baglantiyi ben bilmiyorum... Sariligin; sebepleri bellidir... - Fizyolojik sarilik - ABO uyusmazligi - Rh uyusmazligi... (Anne karnindaki bebegin kani ile, dogduktan sonraki kan farklidir..Anne karninda; Hemoglobin-F (HGB-F) vardir. Dogumdan sonra bu kan yikilir ve onun yerine, Hemoglobin-A (HGB-A) yapilir.. Bu sebeple; a) Bu yikim sonucu HER bebekte, az veya cok Sarilik olur.. b) Bu yikim sonucu, 1-6 ay bebeklerde, HGB: 10.0g/dL gibi dusuk bir seviyededir... Sakin bu cahillerin sacmaliklarina kanmayin.. Ilk gun: T.Bilirubin :12mg/dl ustu Fototerapiye girer Ikinci gun:17mg, Ucuncu gun:20mg, Dorduncu gun:25mg ustu Fototerapi yapilir. SAKIN; bu degerlerin altinda, Kuvoz veya Fototerapi'yi kabul etmeyin.. Bunlarin dudak buzusunden; "Omer" diyecekleri belli!!! Aman uyanik olun. Benim haberim olmadan da hicbir islem yaptirmayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|