"... sadece uyuyor doktorlar emmezse küveze alınacağını yoksa sarılık olacağını söylüyor .."
Ondan sonra da ben;bu doktorlara, "hakaret ettim" oluyor!!!! 1- Yeni dogan bebekler 20 saate yakin uyurlar..Tabiatin islerine karismayin. Acikinca, aglayacak, o zaman memeye tutun.. 2- Anne memesine sut de ZATEN hemen gelmez, bu sure icinde sutunuz de gelecek!! 3- SAKIN, bir memede, 10 dakikadan fazla tutmayin, memeyi bebegin agizindan cekerken, mutlaka meme ucu kenarindan bastirip, agiz icine hava girmesine, ve VAKUM halinin gecmesini saglayin.. Yok, eger; sise mantari gibi cekerseniz, meme ucu yirtilir. 4- Meme emmesi ile "sarilik olacagi" arasindaki baglantiyi ben bilmiyorum... Sariligin; sebepleri bellidir... - Fizyolojik sarilik - ABO uyusmazligi - Rh uyusmazligi... (Anne karnindaki bebegin kani ile, dogduktan sonraki kan farklidir..Anne karninda; Hemoglobin-F (HGB-F) vardir. Dogumdan sonra bu kan yikilir ve onun yerine, Hemoglobin-A (HGB-A) yapilir.. Bu sebeple; a) Bu yikim sonucu HER bebekte, az veya cok Sarilik olur.. b) Bu yikim sonucu, 1-6 ay bebeklerde, HGB: 10.0g/dL gibi dusuk bir seviyededir... Sakin bu cahillerin sacmaliklarina kanmayin.. Ilk gun: T.Bilirubin :12mg/dl ustu Fototerapiye girer Ikinci gun:17mg, Ucuncu gun:20mg, Dorduncu gun:25mg ustu Fototerapi yapilir. SAKIN; bu degerlerin altinda, Kuvoz veya Fototerapi'yi kabul etmeyin.. Bunlarin dudak buzusunden; "Omer" diyecekleri belli!!! Aman uyanik olun. Benim haberim olmadan da hicbir islem yaptirmayin.
|