Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni dogan beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYeni dogan beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni dogan beslenme
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 20:40
Hocam merhaba,
11.12 tarihinde yani 6 gun once 3660gr 52cm boyunda erkek bebek dunyaya getirdim. Hastanede 3 saatte bir emzirmem gerektiğini soylediler. Gun içinde bazen hiç uyumuyo hep memede. Bazende 4-5 saat uyuyor bıraktıgımda. O uyku esnasında kaldırsamda (altını degistirme, ıslak mendille silme vs.) aktif emmiyor. Dun dogdugu hastanede kontrole gittigimizde kilosu 3430 idi. 2 gun once hastane cıkısımız 3420 idi. Doktor takip edelim dedi. Ben bu arada sagıp 2-3 kere vermeye calıstım ama bir içişte ancak 20ml içiyor sonra bi daha uyararak 40 ml verebiliyorum. Internetten baktıgımda 1 haftalık bebek 2 saatte bir 60ml içer yazıyor. Ilk aylarda buyumenin cok hızlı ve onemli oldugunu biliyorum ve yanlıs birsey yapıyorsam zaman kaybetmek istemiyorum. Bilgi verebilir misiniz rica etsem?
Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118630
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2014 Saat 21:18
BUTUN BEBEKLER; dogduktan sonra, 300-400 gram kadar,kilo kaybederler ve 20. gun dogum kilosune erisirler. Sakin Turk doktorlarinin "Ek gida" onerilerine kulak asmayin. Sizin cocuk bu aylarda, en az gunde: 8x45ml alir. Veya, 2 saatte bir( yani gunde) 10x35ml alir.
Kaka rengi sekilleri ile ilgili yazilarimi okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ara 2014 Saat 21:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.