Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yeni dogan beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46812
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 07:53

Konu: Yeni dogan beslenme
Mesajı Yazan: Didem_gfr
Konu: Yeni dogan beslenme
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 20:40
Hocam merhaba,
11.12 tarihinde yani 6 gun once 3660gr 52cm boyunda erkek bebek dunyaya getirdim. Hastanede 3 saatte bir emzirmem gerektiğini soylediler. Gun içinde bazen hiç uyumuyo hep memede. Bazende 4-5 saat uyuyor bıraktıgımda. O uyku esnasında kaldırsamda (altını degistirme, ıslak mendille silme vs.) aktif emmiyor. Dun dogdugu hastanede kontrole gittigimizde kilosu 3430 idi. 2 gun once hastane cıkısımız 3420 idi. Doktor takip edelim dedi. Ben bu arada sagıp 2-3 kere vermeye calıstım ama bir içişte ancak 20ml içiyor sonra bi daha uyararak 40 ml verebiliyorum. Internetten baktıgımda 1 haftalık bebek 2 saatte bir 60ml içer yazıyor. Ilk aylarda buyumenin cok hızlı ve onemli oldugunu biliyorum ve yanlıs birsey yapıyorsam zaman kaybetmek istemiyorum. Bilgi verebilir misiniz rica etsem?
Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 21:18
BUTUN BEBEKLER; dogduktan sonra, 300-400 gram kadar,kilo kaybederler ve 20. gun dogum kilosune erisirler. Sakin Turk doktorlarinin "Ek gida" onerilerine kulak asmayin. Sizin cocuk bu aylarda, en az gunde: 8x45ml alir. Veya, 2 saatte bir( yani gunde) 10x35ml alir.
Kaka rengi sekilleri ile ilgili yazilarimi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat