Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TV ve ÇOCUK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTV ve ÇOCUK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 165
Mesajın Direkt Linki Konu: TV ve ÇOCUK
    Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 16:29
ya arkadaslar benmi yanlisim??? her eve gelen veya bi yere gittigimde televizyondan olusumun bakamica sekil oturuyorum bunu gören aa niyeki bisey olmaz... zaten bakcak ki.. cok sinir oluyorumAngry bakmasimi lazim 5-6 aylik bebek dogrumu? benmi yanlis yapiyorum anlamadim..zaten arada bi göz atiyo renk ses tabi dikkat cekiyo ama karsisina oturtup baksinmi yani sizler napiyosunuz bu konuda?
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 16:52
canım kontrollü olduktan sonra aslında dr. zeka açısından iyi diyor. fazla baktırmamak şartıyla izlesin.seninki küçük normal çocuklarda 4 saati geçmemeli.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:10
Meral    ben  2 yaşına kadar pek tv izletmedim...   uzmanların 2 yaşına kadar tv yi tavsiye etmediklerini biliyorum.  Okuduğum kitaplardanda aynı şeyi öğrendim, izlese bile çok kısa süreler olmalı sanırım...   Benim düşüncemde aynı  çocukların hayal gücünü, yaratıcılığını daha birçok şeyi tv kısıtlıyor bence.
Araştırabilirsin    google  dan  .....Sevgiler....ClownClownClownClown
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
uğurefe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:22
selam  benimde bebğim dört aylık oda televizyondan gözünü ayıramıyo Geekizletmek istemiyorum ama devamlı sesi arıyo bende karasız kaldımConfusednette araştırdım baya fazlasına zarar deniyo genelde ama fikirler farklı bende kısa süreli bakmasına karar verdimSmile                                          valla beni bazen bebekten çok komşular yoruyo bu konulardaLOL   sevgiler meral sanada kolay gelsinClown

Düzenleyen uğurefe - 28 Mar 2008 Saat 17:23
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:23
istanbul üniversitesi cerrahpasa tip fakültesi çocuk psikiyatrisi bölümüne getirilen 0-3 yas grubundaki çocuklara, iletisimsizlik, dikkatini toplayamama, konusma bozuklugu, kolay kavrayamama, kendi etrafinda dönerek garip sesler çikarma gibi nedenlerden dolayi ''spastik''teshisi konulmustur.ancak kisa süre içerisinde spastik teshisi konulan cocuklarin sayisindaki artis, yetkililerin dikkatini cekmis ve yapilan arastirma herkesi sasirtmistir.
aileler cocuklarini ev islerini rahatca yapabilmek için televizyon karsisina oturtup kral tv aciyorlar.cocuk bu kanali pür dikkat, gözlerini ayirmadan izliyor ve bu süre içinde ne yaramazlik yapiyor,ne verilen yemeklere itiraz ediyor, ne de herhangi bir sorun çikartiyor.fakat süreç ilerledikçe, çocuk gerçek dünyadan kopuyor ve gerçek dünyadaki kisi ve nesnelerle iliski kuramaz hale geliyor.çocuk video kliplerdeki sarkicilara öykünüyor, onlar gibi hareket ediyor, etrafinda dönüyor, onlarin çikarttigi sesleri taklit ediyor ve video kliplerde kullanilan, devamli hareket eden imgeler yüzünden, dikkatini sabit bir noktada toplayamaz hale geliyor.iste bu nedenlerden dolayi, çocugun zeka gelisimi neredeyse duruyor. sonuç olarak;çocugun zeka gelisimi yavasliyor ve düsünme yetisinden yoksunlastirilmis sadece ekranda gördüklerini taklit eden insanlar ortaya çikiyor.bu olumsuz gelismenin, büyüme asamasinda olan çocuklar üzerindeki etkileri henüz tahmin edilemiyor.
cocuk psikiyatrisi bölümü hocalari, ortaya çikarttiklari bu gelismeleri, tüm bulgulariyla beraber ''kral tv sendromu''adi altinda makale olarak yayinliyorlar.bu olay amerika'da ''mtv sendromu''olarak da biliniyor.anadolu ajansi bu olayi haber yapip tüm medya kuruluslarina geçiyor ancak medya bu olayin üzerine gitmek yerine, duymazliktan geliyor

Meral ciğim . bence çok doğru yapıyorsun .bende kızıma tv izletmiyorum .bizim evde tv o uyurken açılıyo . doktorumuzda her gittiğimizde 2 yaşına kadar izletmemiz gerektiğini hatırlatıyo bize .
bende senin yaşadığın zorlukları yaşadım evde çok kolay ama bi yere gidince gittiğiimiz evdeki tv yide kapattıramyıypsun ki . küçükkükken daha kolay tv görmeyecek şekilde koyarsın ama büyüdükçe ilgide başlaıyo zaten tv  ye . benim kızım reklam çıkmadğı sürece tv hiç bakmıyo ama reklamların sesini duyar duymaz oyun bile oynasa koşup tv başına geçiyo .. buda aile apartmanında oturmanın zorlukları . biz ne kadar dikkat etsekte ailemiz etmiyo . ay çok uzun oldu . ama bende bu konuda çok hassasım ondan galiba .sana kolay gelsin canım Clown

Düzenleyen zehra - 28 Mar 2008 Saat 17:25
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:44
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

istanbul üniversitesi cerrahpasa tip fakültesi çocuk psikiyatrisi bölümüne getirilen 0-3 yas grubundaki çocuklara, iletisimsizlik, dikkatini toplayamama, konusma bozuklugu, kolay kavrayamama, kendi etrafinda dönerek garip sesler çikarma gibi nedenlerden dolayi ''spastik''teshisi konulmustur.ancak kisa süre içerisinde spastik teshisi konulan cocuklarin sayisindaki artis, yetkililerin dikkatini cekmis ve yapilan arastirma herkesi sasirtmistir.
aileler cocuklarini ev islerini rahatca yapabilmek için televizyon karsisina oturtup kral tv aciyorlar.cocuk bu kanali pür dikkat, gözlerini ayirmadan izliyor ve bu süre içinde ne yaramazlik yapiyor,ne verilen yemeklere itiraz ediyor, ne de herhangi bir sorun çikartiyor.fakat süreç ilerledikçe, çocuk gerçek dünyadan kopuyor ve gerçek dünyadaki kisi ve nesnelerle iliski kuramaz hale geliyor.çocuk video kliplerdeki sarkicilara öykünüyor, onlar gibi hareket ediyor, etrafinda dönüyor, onlarin çikarttigi sesleri taklit ediyor ve video kliplerde kullanilan, devamli hareket eden imgeler yüzünden, dikkatini sabit bir noktada toplayamaz hale geliyor.iste bu nedenlerden dolayi, çocugun zeka gelisimi neredeyse duruyor. sonuç olarak;çocugun zeka gelisimi yavasliyor ve düsünme yetisinden yoksunlastirilmis sadece ekranda gördüklerini taklit eden insanlar ortaya çikiyor.bu olumsuz gelismenin, büyüme asamasinda olan çocuklar üzerindeki etkileri henüz tahmin edilemiyor.
cocuk psikiyatrisi bölümü hocalari, ortaya çikarttiklari bu gelismeleri, tüm bulgulariyla beraber ''kral tv sendromu''adi altinda makale olarak yayinliyorlar.bu olay amerika'da ''mtv sendromu''olarak da biliniyor.anadolu ajansi bu olayi haber yapip tüm medya kuruluslarina geçiyor ancak medya bu olayin üzerine gitmek yerine, duymazliktan geliyor

Meral ciğim . bence çok doğru yapıyorsun .bende kızıma tv izletmiyorum .bizim evde tv o uyurken açılıyo . doktorumuzda her gittiğimizde 2 yaşına kadar izletmemiz gerektiğini hatırlatıyo bize .
bende senin yaşadığın zorlukları yaşadım evde çok kolay ama bi yere gidince gittiğiimiz evdeki tv yide kapattıramyıypsun ki . küçükkükken daha kolay tv görmeyecek şekilde koyarsın ama büyüdükçe ilgide başlaıyo zaten tv  ye . benim kızım reklam çıkmadğı sürece tv hiç bakmıyo ama reklamların sesini duyar duymaz oyun bile oynasa koşup tv başına geçiyo .. buda aile apartmanında oturmanın zorlukları . biz ne kadar dikkat etsekte ailemiz etmiyo . ay çok uzun oldu . ama bende bu konuda çok hassasım ondan galiba .sana kolay gelsin canım Clown

Zehracım Derin'de aynen zeynep gibi... Bebekken ben engelleye bildiğim kadar engelledim ama şuan da bilinçli,ve anane-babannede büyüdüğü için artık tv.nin kısıtlaması benim gözetimimden çıktı..ve şuanda Derinde hiç tv.ye bakmıyo ama reklemler çıktığı anda başka bir odada bile olsa koşa koşa tv.başına ve gözünü kırpmadan izliyor,bittiği anda gene eski işine geri dönüyor..tv.sevdiği başka birşeyde baby tv. ama Allahtan o benim gözetimimde anane ve babanne de olmadığı için...yanlız arkadaşlar bişey itiraf edeyim..benim kızım boğazsız bi çocuk olduğundan yemek yedirebildiğim tek yerin reklemlar olduğunu farkettim..eğer normal şartlarda yemek yemeyi reddediyorsa,napiim açıyom reklamları lopp loop yiyo o zaman..Ouch
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 165
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 18:44
Clownayy tesekkürler zehracigim biliyorum aslinda dogru yaptigimi ama insanlara anlatamiyosun sagolun arkadaslar
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 18:52

bişey değil canım ne demek .gerçekten anlatamıyosun . anlatmayada çalışmamak gerek galiba . ama kararlılığmızı da göstermek gerekiyo . bunun içinde çelik gibi sinirlere ihtiyaç var ama olsun çocuklarımız için bu sıkıntılara girmeye değer . Clown

Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.