|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
ecrinelam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şub 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 May 2014 Saat 12:07 |
Kızım 17 Aralık 2007 doğumlu. Burun akıntısı-baş ağrısı- hafif ateş şikayetiyle doktora gittik. Bir de çabuk yoruluyor diye ekledik. Grip de olabilir sinüzit de, dedi. İburamin cold verdi ama siz coldla biten ilaçları kullanmayın dediğiniz için ona hiç başlamadık. Bir de iliadin pedi. sprey verdi, geceleri yatarken, 5 gün. ona başladık kullanıyoruz. Grip mi sinüzit mi tam olarak anlamanın yolu yok mudur?m
Kızım 116 cm boyunda ve 19.5 kilo. 21 olması lazım dedi ve kan tahlili sonuçlarına göre de HGB 13 müş ama Demir 20 imiş. Demir biraz eksik dedi. Ya karaciğer gibi şeyler yiyecek ya da 1 ay günde 1 ölçek Ferrum şurup kullanacak dedi. Size sormadan hareket etmek istemedim. Tahlil sonuçlarımız aşağıda; http://www.medisoftweb.com/etetkik3.asp?id=888836 Kızımın gelişimi ve demir eksikliği ile ilgili yapmamız gereken hakkında bilgi alabilir miyiz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
114cm ve 20 kilo olmasi lazim.. Onemli bir eksiklik YOK...
Sakin: Demir ilaci filan kullanmayin... Bu yas icin, HGB: 11.5-14.5g/dL dir. Bazi sahtekar Laboratuvarlar, cocuk kan degerleri yanina, "ERISKIN" Referans degerlerini yaziyorlar, uyanik olun. Cocuk ve eriskin kan degerleri cok farklidirlar. |
|
![]() |
|
ecrinelam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şub 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Peki hocam bu yaş için demir değeri kaç olmalı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
6.5 yas dersek;
Serum Demiri: 22-184ug/dL dir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2014 Saat 13:08 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Sevgili hocam, kızımın demir değeri 20 çıktığına göre çok az bi eksiklik var. Bunun için ferrum kullanmayın dediniz. Ben de, siz daha önce demir mineralinin enfeksiyonların seyrini ağırlaştırdığını söylediğiniz için kullanmama taraftarıyım ama o eksikliği nasıl kapatabiliriz başka türlü? Çok da sık hastalanıyorlar malum, ilkokul 1. sınıf. bi yandan da demir eksikliği anemisi de ciddi bir durum...
Ne önerirsiniz? Bu arada çok yemek seçen bi çocuk. Normal eti bile zor yiyor, karaciğermiş dalakmış hiç yemez...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anemi diyebilmek icin; HGB degerine bakilir.. Ferritin'e degil. Ferritin, sadece Demir tasiyan bir protein molekuludur.
Benim; Demir eksikligi Anemisi makalemi, yazarlar kismindan bulup okuyun... Eskiden, anemisi olan kimselere, demir ilaci olmadigindan ve bunlar genelde et alamayacak derecede fakir kimseler oldugundan, "dalak" tavsiye edilirdi.. En ucuz et urunu oldugundan..Yoksa; Bonfile, kuzu prizolasi alabilenlerde zaten bir Demir eksikligi anemisi olmazki!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 May 2014 Saat 10:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Anladım hocam, annemler bana boşuna iğrenç kanlı kanlı dalakları yedirmeye uğraşmışlar o zaman :)
Sevgili hocam, ben ege'de bol sebze yiyerek büyüdüm. Benim bir türlü geçmeyen bir demir eksikliği anemim var. Hamilelikte regl olmadığım için biraz yükseliyor ama demir depolarım dolmuyor bir türlü. Daha önce defalarca doktora gittim, tedavimi oluyorum, yükseliyor ama bir zaman sonra yeniden düşüyor. Doktorlar bunu regl dönemlerimin çok yoğun geçmesine ve uzun sürmesine bağladılar. Hatta bi ara adet kesici bile kullandım, yanlış hatırlamıyorsam transamine diye bi ilaçtı. Kusura bakmayın, kendimle ilgili bir soru soruyorum ama siz "Anemi diyebilmek icin; HGB degerine bakilir.. Ferritin'e degil." deyince kafam karıştı. Benim durumumu nasıl yorumluyorsunuz? Doktorların söylediği doğru mu?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kadin eriskinlerde, normal sinirlar: HGB:12-15g/dL dir.
Eger, HGB degeriniz, 12g/dL den az ise, her ogun bir parca et yiyin.. Kahvaltida, sucuk/pastirma en iyisidir. Benim; "Demir Eksikligi Anemisi" makalemi yazarlar bolumunden bulun ve mutlaka okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|