Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ziley84
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
|
Konu: lütfen yardım (anne sütü,ek gıda) Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2009 Saat 17:43 |
iyi çalışmalar kadir bey; 5 ay 21 günlük bi kızım var sadece anne sütü alıyor.bu aralar geceleri çok sık uyanmaya başladı.ve bu benim için epey zor oluyor.aç mıdiye düşünüp uykusunda mama vermeyi denedim ama kesinlikle almadı ek gıda vermeyi denedim ama kesinlikle reddediyor.açıkçası iştahsız bir bebek olucakmı diye korktum.36 haftalık ve 270okg 48 cm dünyaya geldi şu an 7750 ve 68 cm.sizce ek gıdalara geçmeliyim.ek gıdaları reddettiği için aç bırakıp emzirmemelimiyim. sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. iyiki varsınz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118120
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 09:40 |
Kilosu zaten 500g. önde gidiyor, sakın ek gıdayı aklına bile getirme, anne sütü ile devam et. Artık kuvvetlendiği için, eskisi gibi bir memede 5-10 dakika oyalanmaz, 2-3 dakikada işini bitirir, dili ile memeyi itip sana sırıtır... Anne memesi gittiği kadar gitsin. Benim hastalarım arasında rekor 2 sene..
|
 |
ziley84
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 16:50 |
kadir bey merhaba;yine sizi rahatsız ettim ama yardımınıza ihtiyacım var.  kızım şu an 6 ay 15 günlük 8300 kg ve 70 cm kızım ek gıdaları kesinlikle kabul etmiyor zorla, oyunla yedirmeye çalıştığımda öğürüyor ve kusuyor herkesde yemeli iyi beslenmesi için diyor ama ne denediysem yemiyor biberon ve emzik hiç kullanmadığımızdan biberonu şimdi kesinlikle kabul etmiyor.sadece emiyor ve max.2 saatte bir ancak bana sütüm yeterli değil gibi geliyor doluluk hissetmiyorum ancak 5 saat sonra doluluk hissediyorum.ne yapmalıyım süt yetersiz gelir beslenemez diye endişe ediyorum.yardımlarınız için çok tşk ederim
|
 |
ziley84
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 18:50 |
bir sorum daha olucaktı yemeği sadece reklamları izerken yiyiyor ama bu doğru olmaz diye o şekilde yedirmiyorum.tv izleterek yemek yedirmek ne kadar doğru olur.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 13:16 |
8.3kg. 9 aylık kız kilosu... Niye zorluyorsunki?? Öncelikle anne sütü ver, yetmediğinde diğer gıdalardan TEKLİF et, alırsa alır... TV'nin bir zararı yok..
|
 |
ziley84
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Eki 2009 Saat 16:12 |
merhaba kadir bey; öncelikle yardımlarınız için tşk ederim.kızım şu an 6 ay 25 günlük oldu malesef ek gıdaya geçme girişimimiz başarısızlıkla sonuçlandı.kızım kaşığı görünce öğürüyor ve kendisini kusturmayı başarıyor.doktorumuz psikolojik reflü dedi kesinlikle bişey vermememi anne sütüyle devam etmemi söyledi.kızımızı sofraya oturtmamızı yemeklere ilgi gösterirse tattırmamı söyledi.fakat 10 günde sadece 50 gr almış bu normalmi.şu an 8350 gr. çevremdeki herkes yetmez sütün beslemez diyor.bi şekilde yedir diyor.doktorumuzda anne sütü yeter diyor.sizinde fikrinizi almak istedim.kafam oldukça karıştı.doktorumuz 3 ayda 750 gr almalı bunu sağlarsa gittiği yere kadar anne sütü iel gideriz diyor ama diğer besinlere ete,sebzeye ihtiyacı yokmu..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 09:12 |
O kadar uyarmama rağmen "ek gıdada" ısrarcı oluyorsun. Sadece anne sütü ile götürebilirsin. Altın sarısı cıvık kaka yaptığı sürece yeterli anne sütü alıyor demektir. Anne sütü varken anne sütü verilir. Hiçbir gıda anne sütünden üstün değildir. Anne sütü varken, ete- sebzeye ihtiyacı yoktur. Zaten 9 aylık çocuk kilosunda.. Bu şekilde aşırı kilo almaya devam etmez, kilo alması yavaşlayacak, merak etme. Siz kakanın renk ve kıvamına bakın.
|
 |
ziley84
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 10:12 |
peki kadir bey daha sonra alışması problem olmazmı anne sütü yetmediği yerde nasıl diğer gıdalara geçicez emmeye çok düşkün o zaman anne sütünümü kesicez inanın diğer besinlere alışamayacak diye çok korkuyorum
|
 |