Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lütfen yardım (anne sütü,ek gıda)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18018
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 18:40

Konu: lütfen yardım (anne sütü,ek gıda)
Mesajı Yazan: ziley84
Konu: lütfen yardım (anne sütü,ek gıda)
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2009 Saat 17:43
iyi çalışmalar kadir bey;
5 ay 21 günlük bi kızım var sadece anne sütü alıyor.bu aralar geceleri çok sık uyanmaya başladı.ve bu benim için epey zor oluyor.aç mıdiye düşünüp uykusunda mama vermeyi denedim ama kesinlikle almadı ek gıda vermeyi denedim ama kesinlikle reddediyor.açıkçası iştahsız bir bebek olucakmı diye korktum.36 haftalık ve 270okg 48 cm dünyaya geldi şu an 7750 ve 68 cm.sizce ek gıdalara geçmeliyim.ek gıdaları reddettiği için aç bırakıp emzirmemelimiyim.
sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
iyiki varsınz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2009 Saat 09:40
Kilosu zaten 500g. önde gidiyor, sakın ek gıdayı aklına bile getirme, anne sütü ile devam et. Artık kuvvetlendiği için, eskisi gibi bir memede 5-10 dakika oyalanmaz, 2-3 dakikada işini bitirir, dili ile memeyi itip sana sırıtır... Anne memesi gittiği kadar gitsin. Benim hastalarım arasında rekor 2 sene..

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 16:50
kadir bey merhaba;yine sizi rahatsız ettim ama yardımınıza ihtiyacım var.Cry kızım şu an 6 ay 15 günlük 8300 kg ve 70 cm kızım ek gıdaları kesinlikle kabul  etmiyor zorla, oyunla yedirmeye çalıştığımda öğürüyor ve kusuyor herkesde yemeli iyi beslenmesi için diyor ama ne denediysem yemiyor biberon ve emzik hiç kullanmadığımızdan biberonu şimdi kesinlikle kabul etmiyor.sadece emiyor ve max.2 saatte bir ancak bana sütüm yeterli değil gibi geliyor doluluk hissetmiyorum ancak 5 saat sonra doluluk hissediyorum.ne yapmalıyım süt yetersiz gelir beslenemez diye endişe ediyorum.yardımlarınız için çok tşk ederimKizBebek

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 18:50
bir sorum daha olucaktı yemeği sadece reklamları izerken yiyiyor ama bu doğru olmaz diye o şekilde yedirmiyorum.tv izleterek yemek yedirmek ne kadar doğru olur.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 13:16
8.3kg. 9 aylık kız kilosu... Niye zorluyorsunki?? Öncelikle anne sütü ver, yetmediğinde diğer gıdalardan TEKLİF et, alırsa alır... TV'nin bir zararı yok..

Mesaj Tarihi: 04 Eki 2009 Saat 16:12
merhaba kadir bey;
öncelikle yardımlarınız için tşk ederim.kızım şu an 6 ay 25 günlük oldu malesef ek gıdaya geçme girişimimiz başarısızlıkla sonuçlandı.kızım kaşığı görünce öğürüyor ve kendisini kusturmayı başarıyor.doktorumuz psikolojik reflü dedi kesinlikle bişey vermememi anne sütüyle devam etmemi söyledi.kızımızı sofraya oturtmamızı yemeklere ilgi gösterirse tattırmamı söyledi.fakat 10 günde sadece 50 gr almış bu normalmi.şu an 8350 gr. çevremdeki herkes yetmez sütün beslemez diyor.bi şekilde yedir diyor.doktorumuzda anne sütü yeter diyor.sizinde fikrinizi almak istedim.kafam oldukça karıştı.doktorumuz 3 ayda 750 gr almalı bunu sağlarsa gittiği yere kadar anne sütü iel gideriz diyor ama diğer besinlere ete,sebzeye ihtiyacı yokmu..

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 09:12
O kadar uyarmama rağmen "ek gıdada" ısrarcı oluyorsun. Sadece anne sütü ile götürebilirsin. Altın sarısı cıvık kaka yaptığı sürece yeterli anne sütü alıyor demektir. Anne sütü varken anne sütü verilir. Hiçbir gıda anne sütünden üstün değildir. Anne sütü varken, ete- sebzeye ihtiyacı yoktur. Zaten 9 aylık çocuk kilosunda.. Bu şekilde aşırı kilo almaya devam etmez, kilo alması yavaşlayacak, merak etme. Siz kakanın renk ve kıvamına bakın.

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 10:12
peki kadir bey daha sonra alışması problem olmazmı anne sütü yetmediği yerde nasıl diğer gıdalara geçicez emmeye çok düşkün o zaman anne sütünümü kesicez inanın diğer besinlere alışamayacak diye çok korkuyorum

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 10:25
3 gündür sadece annae sütü veriyorum kakasını 2 günde bir yapmaya başladı cıvık ama rengi yeşildi..

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 11:22
4-5 günde bir bile yeşil kaka yapması onun fazla yediğini gösterir. Diğer gıdalara nasıl geçeceğiniz diye bir kaygı yok... Çiğnemeyi veya tadları siz öğretmiyorsunuz. 2 yaşına kadar sadece anne sütü alan hastalarımda bile böyle bir şey olmadı. Bunları kim uyduruyor bilmiyorum... Doktorlarmı, ailelermi, ama böyle bir "durum" yok... Gıdalar alışmak ne demek??? Ben 50 yaşımdan sonra Ananas yedim ve sevdim. Denemedi iseniz, tavsiye ederim.. Kız çocukları evlendiklerinde koca mutfağına, erkekler evlendiğinde hanım mutfağına ve yemeklerine alışmıyorlarmı??? Yeryüzündeki bütün gıdaları bu ayda yemeleri lazım, yoksa yemezler diye bir kaidemi var??

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 12:33
çok çok tşkKizBebek

Mesajı Yazan: mukadder
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 10:36
Hocam bu cevabınız eminimki benim gibi birçok anneyide rahatlatmıştır, doktorluğunuz zaten tartışılmaz ama onun ötesinde de harika bir insansınız, gerçekten radikalsiniz.  Biz anneleri çevreden önce sizin dışınızda rastladığım tüm doktorlar olumsuz etkiliyor ve bizleri suçluyor, yemek yeme disiplinini yavrularımıza öğretemediğimiz için. Biz de ister istemez kendimizi suçluyoruz, onları zorluyoruz, iş iyice çıkmaza giriyor, ama ben artık akıllandım ve sizin söylediklerinizin dışında hiç birşeye itimat etmiyorum ve içim çok rahat, iyiki varsınız, iyiki bizim en büyük desteğimizsiniz.

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 19:51
Smile...Sağolun...Teveccühünüz.

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 15:58

İYİ ÇALIŞMALAR KADİR BEY;

BU GÜN KIZIMI AYLIK KONTOLÜNE GÖTÜRDÜM GEÇEN HAFTA 8350 İKEN BU HAFTA 8160 ÇIKTI YANİ KİLO VERMİŞ SADECE ANNE SÜTÜYLE BESLENİYOR DEDİĞİNİZ GİBİ KAKASI CIVIK SARI VEYA YEŞİL OLUYOR PEKİ NEDEN KİLO VERDİ.SADECE ANNE SÜTÜYLE BESLENMEYE DEVAM ETSİNMİ.
YARDIMLARINIZ İÇİN TŞK EDERİM

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2009 Saat 09:36
Önceden aşırı kilo aldığından bir müddet  yavaşlama olması normal. Yoksa çocuk şişmanlar. Bünye bu şekilde kendini şişmanlıktan koruyor. Ayrıca çocukta hiçbir "aç kaldı" belirtiside görmezsiniz... Sabırlı olun.. Hâlâ 9 aylık kilosunda.

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 12:31
kadir bey merhaba şuan kanal 1 de sizi izliyorum ve verdiğiniz bilgiler gerekse burdan yardımlarınız için tşk ediyorum.
sizi bu ek gıda konusunda çok rahatsız ettim ama tek bilgi alabildiğim sizsiniz.ben sabırla 2 haftadır ek gıda deniyorum çeşitli yiyecekler fakat kızım tadına bakmadan direk başını çeviriyor yada en fazla 2 kaşık alıyor ne yapmalıyım alıştırmak içn çevremde aynı ayda öğünlerini güzel yiyen bebekler görünce moralim bozuluyor neden benimki bu kadar tepkili diye üzülüyorum.birde daha önceden yazdığım gibi kilo verince bu konu epey rahatsız etti.beki bana kızıcaksınız ama ek gıdalarını düzgün alan bebekler kızımdan daha zayıfken şimdi kızımı geçtiler.zorlamakta istemiyorum.lütfen bana yardımcı olun...Cry

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 21:49
Her çocuk kilolu olacak diye bir kaide yok. Her çocuk farklıdır. Teklif edin, alırsa alır, almazsa, karalar bağlamanıza hiç gerek yok. Hele başkalarının çocukları ile hiç mukayese etmeyin.. Çocuğunuzla barışık olun, yemedi diye ne kendinizi nede onu "sinir küpüne" çevirmeyin.. Çocuğunuza ona yarayacak gıdaları(etli ve sütlü) verin.. Daha doğrusu teklif edin, aldığı kadar alsın...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat