Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kanında  mikrop ve korku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkanında mikrop ve korku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dilek_A Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: kanında mikrop ve korku
    Gönderim Zamanı: 21 Nis 2009 Saat 10:17

Kadir  bey

İki tane soru sormak istiyorum 

1) tanıdığımın bebeği 6,5  aylık  kulağında iltihap var diye antibiyotik kullanıyorlarmış  5 gündür. balgam çıkartıyormuş. 5.gününden itibaren 39,5 lara ateşlenmiş fitil vermişler . Daha sonra Z.ka.  hast götürmüşler o hastanede  antibyotik kullanıyorsa  ateşin olmaması gerekmektedir. demiş sonra  kan tahlili yapmışlar  kanında  hem mikrop var hemde enfeksiyonlu demiş.  şimdi çok şaşkınlar  napmaları gerekmekte acaba. 

2 )  kendi  kızım 25 aylık  geçenlerde akşam yatarken korktuğunu söyleyerek yorganını  başına  çekiyordu. şimdilerde  ayaklarına asla dokundurtmuyor . çorap giymek istiyor  kokuyorum deyip hıçkırarak ağlamaya başlıyor. banyoyu çok sevmesine rağmen artık banyoda etmek istemiyor. Bu korkuların sebebi nedir. 2 yaş sendromu dedikleri şey olabilirmi. Ayakları için daha önce doktor gittik eğri basıyordu. tam adını hatırlamasamda fleksi düztaban dedi  egzersiz önermişti acaba ondan dolayımı istemiyor  şaşkınım.

yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120399
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2009 Saat 11:08

1) benim, "Kanında mikrop var" makalemi bir okusunlar. Antibiyotik alırken ateş çıkması, bir tek "virusların" yaptığı hastalıklarda görülen bir durumdur. "-hem mikrop var hemde enfeksiyonlu-" lafını çözemedim. Vücuda mikropların girmesi durumuna "enfeksiyon" denir. Mikropsuz enfeksiyon olmaz.

2) Ayakları hakkında yanında bir şey konuşmayın. Üstünede çok varmayın, zaman içinde sakinleşir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.