Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kanında mikrop ve korku

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15205
Tarih: 23 Nis 2025 Saat 04:34

Konu: kanında mikrop ve korku
Mesajı Yazan: Dilek_A
Konu: kanında mikrop ve korku
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 10:17

Kadir  bey

İki tane soru sormak istiyorum 

1) tanıdığımın bebeği 6,5  aylık  kulağında iltihap var diye antibiyotik kullanıyorlarmış  5 gündür. balgam çıkartıyormuş. 5.gününden itibaren 39,5 lara ateşlenmiş fitil vermişler . Daha sonra Z.ka.  hast götürmüşler o hastanede  antibyotik kullanıyorsa  ateşin olmaması gerekmektedir. demiş sonra  kan tahlili yapmışlar  kanında  hem mikrop var hemde enfeksiyonlu demiş.  şimdi çok şaşkınlar  napmaları gerekmekte acaba. 

2 )  kendi  kızım 25 aylık  geçenlerde akşam yatarken korktuğunu söyleyerek yorganını  başına  çekiyordu. şimdilerde  ayaklarına asla dokundurtmuyor . çorap giymek istiyor  kokuyorum deyip hıçkırarak ağlamaya başlıyor. banyoyu çok sevmesine rağmen artık banyoda etmek istemiyor. Bu korkuların sebebi nedir. 2 yaş sendromu dedikleri şey olabilirmi. Ayakları için daha önce doktor gittik eğri basıyordu. tam adını hatırlamasamda fleksi düztaban dedi  egzersiz önermişti acaba ondan dolayımı istemiyor  şaşkınım.

yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 11:08

1) benim, "Kanında mikrop var" makalemi bir okusunlar. Antibiyotik alırken ateş çıkması, bir tek "virusların" yaptığı hastalıklarda görülen bir durumdur. "-hem mikrop var hemde enfeksiyonlu-" lafını çözemedim. Vücuda mikropların girmesi durumuna "enfeksiyon" denir. Mikropsuz enfeksiyon olmaz.

2) Ayakları hakkında yanında bir şey konuşmayın. Üstünede çok varmayın, zaman içinde sakinleşir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat