Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sulu kaka mi? ishal mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsulu kaka mi? ishal mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 12:03
Doğru, sizin için geç ....
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2009 Saat 23:55
merhaba kadir bey .. oncelikle bizleri bilgilandirdiginiz için çok tê$ekkurlerr ..
kizim 4ay 10 gunluk dr bey
4. ay kontrolunde 7kg ve 62.5 cm di .. kilosu 1 kg boyuda 0.5 CM artmi$ :( .. boyu neden az uzami$ olabilir acaba TongueTongue sadece anne sutu veriyorum

bide yarim dönüyor ,ne zaman tam donebilir karnin uzerineSleepy .. makaleleriniz okudum anlattiginiz gibi yuzme hareeketleri yapiyor bi kaç gundur .. el kol bacak hiç durmuyor ozellikle acikdigindaSmile

destekli oturtabilirmiyim ?Shocked

10 gundur ferber yontemini uyguluyorum( gece çok SIK uyandigi için ba$lami$tim bu yonteme) , ali$ti artik uyksu varsa iki dk içinde uyyor yataginda ama yinede geceleri uyaniyor 2-3 saate bir.. doymadigi için uyaniyor olabilirmi .. ama kilsosu ve kakasida normalll ( kendim sorup kendim cevaplladim gibi oldu biraz kusura bakmayin Embarrassed)
yanii niye uyaniyor olabilir iki saate 1 ConfusedConfusedConfused

Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 01:20
Crydoktor bey iyi geceler benim bebeğim  17nisan 2008 doğumlu bu adresi maral kullanıcı adlı arkadaşımdam aldım benim bebeğim bu günlerde çok hasta olduğu için bana kullanıcı adıve şifresini verdi yardım edebileceğinizi söyledi yardımınız için şimdiden teşekür ederim .bebeğim şuanda 2inci dişini çıkardı 4-5gün önce dişi patladı ama 4-5gündür sürekli dolu dolu kusuyor hiçbirşey yemiyor ve ishali var günde 3kere ishal gidiyor ama sudan başka bişey içmiyor yemiyor yese bile hemen  kusuyor ve çok huzursuz acaba diştenmi dedim ama ilk dişinde ishal harici hiçbirşey yaşamadık şimdi ağzına birkaşık bişey almıyor çok huysuz kusuyor sürekli ne yapmam lazım doktor bey lütfen bana bi bilgi verirmisiniz  yardımınız için şimdiden çok teşekür ederim bebeğim için çok üzülüyorum  CryCryCryCry
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 10:02
Doktor bey arkadasim uzuntuden yazmayi unutmu$ olmali
kusma ilk ba$ladigi gun acil e gitmi$ler ve serum takilmi$ , dr ishalde ba$larsa kullanmasi için toz bi ilaç vermi$
$imdi kullaniyor o ilaci ama kusma ve ishal ayni hizda devam ediyor 4-5 GUNdur

bide anne sutu almiyor bebegi, 1 ay kadar once sutu kesilmi$ti arkadasimin
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 11:14
Bebekler doğdukları günden itibaren oturtulabilir veya bastırılabilir. Kocakarı laflarına itibar etmeyin. Eskiden, "Raşitizm" hastalığını bilmedikleri için, çocukların raşitizm sonucu kemiklerinin eğrilmesini erken oturtme veya bastırtmadan olduğunu zannetmişlerdir.
Gece iyi uyuması için, odasının 18-21 derece arası olamsı gerekir. Çok sıcak odada uyuyamaz. Çocukların 4. ayda dönme meslesine gelince, 4. ay, dönebildikleri en erken zamandır. Dönmeleri gereken zaman değil.Merak etmeyin, dönecek.
Boyu ölçüm hatası bile olabilir, merak edilecek bir durum değil.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 11:20
İshal ile kusmanın beraber olması, "Rotavirus" ishalini işaret eder. Tam 7 gün sürecek..Tedavisi yoktur. Susuz kalmaması en önemli husustur, gerekirse tekrar serum bile takılır. Bahsi geçen toz ilaç "Ge-Oral" isimli, tuz-şeker ihtiva eden bir karışımdır. Serum tedavisi kadar etkilidir. Tabii kusmaması şartı ile. 9 aylık çocukta "Emedur 100mg. "fitil ile kusma biraz azaltılabilir. Günde 1 tane verebilirsiniz. Hastalığın ilk 4 günü kötüdür, takip eden günlerde hergün şiddetini biraz daha azaltarak, kendiliğinden iyileşir.
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 23:06
çok te$ekkurlerr
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2009 Saat 19:58
dr bey Allah razi olsun sizden , hiç geciktirmeden her sorumuza ko$uyonuz .. hakkiniz odenmez sizin
sizi ke$fetmeden once napiyodum ben bu sorularla bilmiyom ama bugun iyiki varsiniz onu iyi biliyorum

az once kizimin dilini ISTIRIR gibi yapdigini gordum , yada ISIRIYORDUR bilmiyorumm :(
gevi$ getiriyordu resmen  dilini SIKI$TIRARAK DeadDead .. ConfusedConfused
boyle bi$ey olurmu 4.5 aylik bebekde , benmi yanli$ gordum
normalde emzik alan bi bebek ama son gunelrde hiç istemiyor , sadece uyutacagim zaman veriyom .. gunduz verdigimde eline dolayip çikariyo parmaklarini sokuyor yerineTongueTongueTongue
bide tv yi çok seviyor .. bakitmak istemiyom ama bazen mecbur kaliyom biraz durdurabilmek için .. tv dekilerle konu$uyor bagira bagiraaBig%20smile .. bunun bi sINIRI varmi , ne kadar zaman bakitirsam zarari olmaz ..

burun pompasini tavsiye ediyormusunuz .. bi arkada$in doktoru beyin hasari yapabilir diye kesinlikle kullanma demi$ .. gerçekten oyle bi zarari olurmu pompanin .. kizimin burnunu temizlemessem oksuruyorr :( , pompa zararliysa  nasil temizleyebilirim ShockedConfused

Düzenleyen MaRaL - 02 Şub 2009 Saat 21:39
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.