Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sulu kaka mi? ishal mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13056
Tarih: 14 Nis 2025 Saat 08:00

Konu: sulu kaka mi? ishal mi?
Mesajı Yazan: MaRaL
Konu: sulu kaka mi? ishal mi?
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 21:52
tekrardan merhaba doktor bey
kizim 4 aylik
sadece anne sutu aliyor
bazen çok SIK su gibi kaka yapiyor hatta bodysi bile batiyor :(
dun gece yaptiklarinda taneler yokdu kakada , yapma esnasindada su FI$KIRTIR gibi ses oluyor ( gunde 4-5 KEZ DE kaka yapiyor, hapsi tanesiz deil ama )kaka rengimiz ise sari

kusmasi yok bazen  genirtmeye çali$irken biraz çikiyor içtigi bilmuyom o kusma sayilirmi amaShocked
ate$ide hiç olmadi $ukur

sorum $u
ishalle sulu kaka arasindaki fark nedir ?
ishal oldugunu nasil anliycam ?

CEVAP ICIN SIMDIDEN TESEKKURLERR ..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 08:39
birde pazartesi a$imiz var
gecen ay hasta oldugu için ertelenmi$ti
bugune kdr sadece verem a$isi yapildi
dr a gitmeden once paeacetamol fitil vermelimiyim
ate$i çikarmi a$idan sonraShocked

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 09:44
İshal diyebilmek için, 7-8 defa sulu kaka yapması gerekir. Ayrıca sadece anne sütü alanlarda "ishal" olmaz. Şimdiye kadar, 2 doz Hepatit-B, 1 doz 5li karma, ve Rotavirus aşısı olmuş olmanız gerekirdi. Hepsi telafi edilebilir, ama, Rotavirus aşısını kaçırdınız. 3. ayı geçirenlere yapılamıyor. Ne aşıdan önce nede aşıdan sonra parasetamol veya eskiden moda olduğu gibi aspirin vermiyoruz. Bunlar cahil doktor ve hemşirelerin uydurmalarıdır. Bu kadar da bilgisizlik olmaz yani...Ayrıca artık kullandığımız aşılar ateş yapmıyor. TABİİ YAPILAN BİR HATA VAR, KARMA AŞI, ADALEYE DEĞİLDE CİLT ALTINA YAPILIRSA, AŞI YERİ ÇOCUĞUN KAFASI KADAR ŞİŞİYOR, ONU ÖRTBAS ETME GAYRETİ OLABİLİR.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 13:12
Kadir bey 27 haziran 2008 doqumlu bir kızım var... Anne sütü +ek besin alıyor .. kızım kilo çok az alıyor bu ay 200gr almış boyuda 1 cm uzamış...Maşallah çok güzel emiyor.. Ek besinde güzel yiyor.. kahvaltısını yapıyor.. (peynir,yumurta sarısı [8/1],zeytin,taze sıkılmış mandalina suyu vs.) yaptıgım çorbalarıda yiyor(pirinç+patates+mercimek+tavuk+semizotu+ıspanak+kabak+bugday+bulgur vs ekleye ekleye gidiyorum) yogurt yiyor, bebe bisküvisi yiyor(4 tane) üstüne benide emiyor..
ama kilo almıyor.. kızım günde 4-5 kez kaka yapıyor.. ve çok hareketli emekliyor mesala... bunlar bi etkenmidir...( birde hafif ishal geçirdik bu ay içinde anne sütü aldıgı için hafif atlattık)

dogum kılo 3400gr (hastane cıkış 3000gr) boy 52cm kafa çevresi 32cm
şuan kılo 7600gr boy 65cm kafa çevresi 43cm

Teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 15:10
Bu yaşlarda alınan kilo bu kadardır.. Siz 1kg. mı bekliyordunuz???Gayet iyi...Sayfanın başındaki "persentil hesaplama" kısmını kullanın.

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 15:21
onu kullandım orada anlamadıgım     >97 bunun anlamı nedir?

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 15:26
birde 4 5 kez kaka normalmidir? bu zamanlarda?

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 15:34
ası bölümünde çocuk felci (opa) aşısını göremedim ben?

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2009 Saat 11:21
1) ilk sayfada izahatı var, en üst seviyede demek.
2) Eğer çok yiyen bir bebekse, (zaten 97inci persentilde) ki öyle, çok kaka yapması normal
3) Oral polio artık kullanılmaması gerekli bir aşıdır..Artık, canlı virus aşısı olan "Sabin" yerine inaktif, cansız aşı olan "Salk" aşısı kullanılmaktadaır. Canlı aşı önceki senelerde, etrafa da bulaşıp, aşılanmamış insanlarıda aşılı hale getirdiği için tercih ediliyordu. Artık Türkiyede "Cocuk felci hastalığı" görülmediğinden, canlı aşı yerine cansız aşı yapılması tercih ediliyor. Nadirde olsa, canlı aşı bazen "Cocuk felci" yapabiliyor.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 22:38
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

İshal diyebilmek için, 7-8 defa sulu kaka yapması gerekir. Ayrıca sadece anne sütü alanlarda "ishal" olmaz. Şimdiye kadar, 2 doz Hepatit-B, 1 doz 5li karma, ve Rotavirus aşısı olmuş olmanız gerekirdi. Hepsi telafi edilebilir, ama, Rotavirus aşısını kaçırdınız. 3. ayı geçirenlere yapılamıyor. Ne aşıdan önce nede aşıdan sonra parasetamol veya eskiden moda olduğu gibi aspirin vermiyoruz. Bunlar cahil doktor ve hemşirelerin uydurmalarıdır. Bu kadar da bilgisizlik olmaz yani...Ayrıca artık kullandığımız aşılar ateş yapmıyor. TABİİ YAPILAN BİR HATA VAR, KARMA AŞI, ADALEYE DEĞİLDE CİLT ALTINA YAPILIRSA, AŞI YERİ ÇOCUĞUN KAFASI KADAR ŞİŞİYOR, ONU ÖRTBAS ETME GAYRETİ OLABİLİR.

2. ay VEREM
4. ay DTP  YAPILDI pazartesi gunu
onumuzdeki ayaada  pnömokok ve DTP var dedi dr

sizin saydiginiz a$ilari yapmiyolar galiba fransada .. :(
onlar olmdan hasta olma ihtimali çokmu yuksek .. ozel olarak yapiliyorsa alip yaptirmam gerekirmi acaba dr bey ..

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 22:44
dr bey bi arkada$im için $u soruyuda yanitlarmisiniz lutfen ..

melisa 13,00  de uyandıı bu saat oldu hala uyumadıı.
sallıyorumm tam dalıyorr..sonraa cığlık atarakk uyanıyorr ve katıla katıla ağlıyorr..
kucaga alıncaa   susuyorr ve 1,2 dk sonraa gülüyorr..
bi yeri ağrıyorr desemm.. her zaman ağlarr dimii..
korkuyor mu acabaa yaa.. ( yazisini kopyaladim arkada$imin)

arkada$imin kizi 5 aylik .. sizce neden boyle davraniyor olabilir .. dr kontrolunde di$e erekn denmi$, bi hafta oncesine kadr surekli uyyan ,çok uslu bi çocukdu  melisa ..
$îmdiden çok tesekkurlerr

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 10:40
Yaş ilerledikçe uyku saatleri azalır. Gündüz çok uyutmasınlar. Dişler rahatsızlık vermez. Bebek gazı tam bitmemiş olabilir.  Biraz kucakta çok tutsunlar. Hatta yere oyurup, ayağında sallayabilir. Hareket çok iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 10:53

2. ay VEREM
4. ay DTP  YAPILDI pazartesi gunu
onumuzdeki ayaada  pnömokok ve DTP var dedi dr

sizin saydiginiz a$ilari yapmiyolar galiba fransada .. :(
onlar olmdan hasta olma ihtimali çokmu yuksek .. ozel olarak yapiliyorsa alip yaptirmam gerekirmi acaba dr bey ..

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 10:55

Yaş ilerledikçe uyku saatleri azalır. Gündüz çok uyutmasınlar. Dişler rahatsızlık vermez. Bebek gazı tam bitmemiş olabilir.  Biraz kucakta çok tutsunlar. Hatta yere oyurup, ayağında sallayabilir. Hareket çok iyi gelir.
te$ekkurler doktor bey gunduzden 13 den sonra hiç uyumami$ çocuk
ayakta da  surekli salliyorlar Confused

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 11:07
Rotavirus aşısı henüz, Fransa'da ulusal aşı programına alınmamış olabilir, zira pahalı bir aşı, isterseniz, piyasada satılıyorsa, ayrıca yaptırın...

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 11:12
doktor bey 3 aydan sonra geç kalindi demi$tiniz :(
kizim 4 ay 10 gunukDead

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 12:03
Doğru, sizin için geç ....

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2009 Saat 23:55
merhaba kadir bey .. oncelikle bizleri bilgilandirdiginiz için çok tê$ekkurlerr ..
kizim 4ay 10 gunluk dr bey
4. ay kontrolunde 7kg ve 62.5 cm di .. kilosu 1 kg boyuda 0.5 CM artmi$ :( .. boyu neden az uzami$ olabilir acaba TongueTongue sadece anne sutu veriyorum

bide yarim dönüyor ,ne zaman tam donebilir karnin uzerineSleepy .. makaleleriniz okudum anlattiginiz gibi yuzme hareeketleri yapiyor bi kaç gundur .. el kol bacak hiç durmuyor ozellikle acikdigindaSmile

destekli oturtabilirmiyim ?Shocked

10 gundur ferber yontemini uyguluyorum( gece çok SIK uyandigi için ba$lami$tim bu yonteme) , ali$ti artik uyksu varsa iki dk içinde uyyor yataginda ama yinede geceleri uyaniyor 2-3 saate bir.. doymadigi için uyaniyor olabilirmi .. ama kilsosu ve kakasida normalll ( kendim sorup kendim cevaplladim gibi oldu biraz kusura bakmayin Embarrassed)
yanii niye uyaniyor olabilir iki saate 1 ConfusedConfusedConfused

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2009 Saat 01:20
Crydoktor bey iyi geceler benim bebeğim  17nisan 2008 doğumlu bu adresi maral kullanıcı adlı arkadaşımdam aldım benim bebeğim bu günlerde çok hasta olduğu için bana kullanıcı adıve şifresini verdi yardım edebileceğinizi söyledi yardımınız için şimdiden teşekür ederim .bebeğim şuanda 2inci dişini çıkardı 4-5gün önce dişi patladı ama 4-5gündür sürekli dolu dolu kusuyor hiçbirşey yemiyor ve ishali var günde 3kere ishal gidiyor ama sudan başka bişey içmiyor yemiyor yese bile hemen  kusuyor ve çok huzursuz acaba diştenmi dedim ama ilk dişinde ishal harici hiçbirşey yaşamadık şimdi ağzına birkaşık bişey almıyor çok huysuz kusuyor sürekli ne yapmam lazım doktor bey lütfen bana bi bilgi verirmisiniz  yardımınız için şimdiden çok teşekür ederim bebeğim için çok üzülüyorum  CryCryCryCry

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2009 Saat 10:02
Doktor bey arkadasim uzuntuden yazmayi unutmu$ olmali
kusma ilk ba$ladigi gun acil e gitmi$ler ve serum takilmi$ , dr ishalde ba$larsa kullanmasi için toz bi ilaç vermi$
$imdi kullaniyor o ilaci ama kusma ve ishal ayni hizda devam ediyor 4-5 GUNdur

bide anne sutu almiyor bebegi, 1 ay kadar once sutu kesilmi$ti arkadasimin

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2009 Saat 11:14
Bebekler doğdukları günden itibaren oturtulabilir veya bastırılabilir. Kocakarı laflarına itibar etmeyin. Eskiden, "Raşitizm" hastalığını bilmedikleri için, çocukların raşitizm sonucu kemiklerinin eğrilmesini erken oturtme veya bastırtmadan olduğunu zannetmişlerdir.
Gece iyi uyuması için, odasının 18-21 derece arası olamsı gerekir. Çok sıcak odada uyuyamaz. Çocukların 4. ayda dönme meslesine gelince, 4. ay, dönebildikleri en erken zamandır. Dönmeleri gereken zaman değil.Merak etmeyin, dönecek.
Boyu ölçüm hatası bile olabilir, merak edilecek bir durum değil.

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2009 Saat 11:20
İshal ile kusmanın beraber olması, "Rotavirus" ishalini işaret eder. Tam 7 gün sürecek..Tedavisi yoktur. Susuz kalmaması en önemli husustur, gerekirse tekrar serum bile takılır. Bahsi geçen toz ilaç "Ge-Oral" isimli, tuz-şeker ihtiva eden bir karışımdır. Serum tedavisi kadar etkilidir. Tabii kusmaması şartı ile. 9 aylık çocukta "Emedur 100mg. "fitil ile kusma biraz azaltılabilir. Günde 1 tane verebilirsiniz. Hastalığın ilk 4 günü kötüdür, takip eden günlerde hergün şiddetini biraz daha azaltarak, kendiliğinden iyileşir.

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2009 Saat 23:06
çok te$ekkurlerr

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2009 Saat 19:58
dr bey Allah razi olsun sizden , hiç geciktirmeden her sorumuza ko$uyonuz .. hakkiniz odenmez sizin
sizi ke$fetmeden once napiyodum ben bu sorularla bilmiyom ama bugun iyiki varsiniz onu iyi biliyorum

az once kizimin dilini ISTIRIR gibi yapdigini gordum , yada ISIRIYORDUR bilmiyorumm :(
gevi$ getiriyordu resmen  dilini SIKI$TIRARAK DeadDead .. ConfusedConfused
boyle bi$ey olurmu 4.5 aylik bebekde , benmi yanli$ gordum
normalde emzik alan bi bebek ama son gunelrde hiç istemiyor , sadece uyutacagim zaman veriyom .. gunduz verdigimde eline dolayip çikariyo parmaklarini sokuyor yerineTongueTongueTongue
bide tv yi çok seviyor .. bakitmak istemiyom ama bazen mecbur kaliyom biraz durdurabilmek için .. tv dekilerle konu$uyor bagira bagiraaBig%20smile .. bunun bi sINIRI varmi , ne kadar zaman bakitirsam zarari olmaz ..

burun pompasini tavsiye ediyormusunuz .. bi arkada$in doktoru beyin hasari yapabilir diye kesinlikle kullanma demi$ .. gerçekten oyle bi zarari olurmu pompanin .. kizimin burnunu temizlemessem oksuruyorr :( , pompa zararliysa  nasil temizleyebilirim ShockedConfused

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 11:02
Bazı çocuklarda dil emme oluyor.. Merak etmeyin, kendiliğinden geçer. Emzik istediği zaman kullanabilir. Parmak da emebilir, 6. ayda ayak başparmağını emecek, merak etmeyin. Ara ara TV'ye bakmasında bir sakınca yok. 15-20 dakika yeterlidir. Burun pompalarının bir zararı yoktur, o doktorun herhalde anatomi bilgisi biraz zayıf. Çok eskiden anneler pompa yokken, ağızları ile emerek burun temizliği yaparlardı. Hiçbiri emerken çocuğun beyninide emmediler. Hani sizde böyle yapın anlamında anlatmadım, bir zararı olmayacağını izah için.....

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 09:31

çokk tesekkurler doktor bey

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2009 Saat 21:54
doktor bey kizimin burnuna serum fizyolojik SIKIP pompayla çekiyom her firsatta ( ozellikle nefes allirken hirilti oldugunda) ama yinede hirilti oluyor temizledikten sonra nefes alip verirken ..
benmi iyi temizliyemiyom burnunu acaba .. çok agliyor , kiyameti koparip 1 sn durmuyor temizlerken .. aceleye getirip iyi temizleyemiyommu acaba .. Cry
onceki gibi oksurugu ba$layacak diye korkuyom .. :((

burnu temizkende hirilti olurmu Tongue

birde aglamadigi halde gozunden ya$ geliyor ve goz kapagi kizariyor .. bu neden olabilir sizceShocked

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 10:56
Serum fiz. zor kullananlar, şimdi yeni bir ilaç çıktı onu kullanabilirler. "SiccNasal" diye bir merhem.Burun deliklerine birer mercimek kadar sıkıp dışardan biraz masaj yapıyorsunuz,5-6 saat burun açık kalıyor.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 11:16
te$ekkurler doktor bey .. eczaneye sorucam dediginiz kremi , in$ vardir burdada

birde aglamadigi halde gozunden ya$ geliyor ve goz kapagi kizariyor .. bu neden olabilir sizceShocked
dr bey gozu ba$ka zaman ya$arip kizariyo burnunu temzlerken deil

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 11:48
Göz nezlesi dediğimiz durum vardır. Nezleden dolayı, gözden buruna açılan kanal tıkanmıştır. 3 gün İliadin pediatrik damladan günde 2 defa ikişer damla damlatın, rahatlatır.Eğer çapak olursa, ilaveten "Tobrased" göz damlası, 4x1 damla her iki göze damlatın. 2 günde geçerse, tedaviyi 4 güne uzatın. Geçmezse, göz doktoruna gidin.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 12:23
tesekkurler

Mesajı Yazan: ammare
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 12:44
   allah razı olsun sizden doktor bey vallahi iyi sabır var bu kadar kadının dıdırını çekiyorsunuz benim kocam bu kadar dırdırımı çekmiyor vallahi boravoSmile

-------------
anne olunca anladım şimdi rahmetli annemi daha çok seviyourum ama ne fayda...

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 14:59
Sağolun, benim için bir zevk.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2009 Saat 11:05
gunaydin doktor bey Smile

yine ba$inizi agriticam ben Embarrassed
kizim 5 saat içinde 3 sefer altin sarisi renginde taneli kaka yapti ..dunde ye$il yapti bi sefer
galiba biraz fazla emzirdimDead
belli bir emzirme saat araligi olmalimi  sizce
1.5 -2 saate aglamasa bile emziriyom ben hiçde reddetmiyor kizim
birde oyna$ma sefasina geçince gulmeye falan karni doymu$ mu oluyor, bazen meme ucuyla oynuyor, di$i var gibi sIKI$TIRIP SÜNDÜRÜYOR meme ucunu acidiyorda TongueTongue   boyle yaptiginda devam etemelimiyim meemede tutmaya .. 

bu arada kizim en son 4. ay randevsunda 7 kg du ..

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2009 Saat 12:58
Biraz fazla besliyorsunuz. Bırakın çocuk acıksın, o zaman verin. Kilosu fazla...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat