Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SUÇİÇEĞİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSUÇİÇEĞİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: SUÇİÇEĞİ
    Gönderim Zamanı: 03 May 2010 Saat 19:08
Hocam oğlum 13.5 aylık ve 26 nisanda su çiçeği aşısı yaptırdım . 1 mayıs günü karın kısmında 2-3 adet sulu yaralar oluştu vegiderek arttı. Şu an kafasında ,sırtında, dudağında kulağında yaralar var ve suçiçeği teşhisi koyuldu.
Acaba aşı etkili olmuşmudur ya da aşıdan önce mi oluşmuştur. Şimdilik calpol ile sadece huzursuz olduğu zamanlarda ateşini düşürüyorum başka neler yapabilirim ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2010 Saat 14:40
Şanssız bir durum, aşıdan evvel mikrobu kapmış...Banyo-duş iyi gelir, kaşıntısını alır. Kese-lif kullanmayın.. 
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 174
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 15:26

hocam hayırlı günler

26 aylık oğlum aşılı olmamıza ve çokda bir araya getirmememize rağmen yeğenimden su çiçeği kaptı,bugün benekleri farketmemizin ilk günü,toplamda 5-6 döküntü var şimdilik ilerlemeyeceğini umuyorum...

hocam yeğenime doktoru allerset veya atarax kullanabilirsiniz demiş ama ben sizin maillerinizden zovirax şurup önerdiğinizi okudum,aynı türde ilaçlarmıdır bizde atarax kullanabilirmiyiz yoksa ısrarla zovirax önerirseniz hemen eşime sipariş edeyim?

bide erkek çocuklarda su çiçeğinin kısırlık vs yaptığını söyledi bi ark.bu hangi durumlarda mümkün merak ediyorum.
iyi çalışmalar dilerim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2010 Saat 15:36
Eskiden, Zovirax yok iken, "-züğürt tesellisi-" niyetine bu Atarax gibi allerji şurupları kullanılırdı. Esasında Suçiçeği nde bu ilaçlar hiç bir iyilik sağlamaz. Hala "adettendir" diye yazanlar var demekki. Esas fayda göreceğiniz ilaç "Zovirax" dır. Suçiçeği asla kısırlık yapmaz, Kabakulak ile karıştırıyorlar, kabakulak ta; erişkin yaşında geçirecekte, testislerde tutulacak ta , oda iki taraflı olacak ta,   ancak ondan sonra oda herkezde değil, bazılarında kısırlık yapabilir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.