Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SUÇİÇEĞİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23715
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 22:45

Konu: SUÇİÇEĞİ
Mesajı Yazan: muhterem
Konu: SUÇİÇEĞİ
Mesaj Tarihi: 03 May 2010 Saat 19:08
Hocam oğlum 13.5 aylık ve 26 nisanda su çiçeği aşısı yaptırdım . 1 mayıs günü karın kısmında 2-3 adet sulu yaralar oluştu vegiderek arttı. Şu an kafasında ,sırtında, dudağında kulağında yaralar var ve suçiçeği teşhisi koyuldu.
Acaba aşı etkili olmuşmudur ya da aşıdan önce mi oluşmuştur. Şimdilik calpol ile sadece huzursuz olduğu zamanlarda ateşini düşürüyorum başka neler yapabilirim ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2010 Saat 14:40
Şanssız bir durum, aşıdan evvel mikrobu kapmış...Banyo-duş iyi gelir, kaşıntısını alır. Kese-lif kullanmayın.. 

Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2010 Saat 15:26

hocam hayırlı günler

26 aylık oğlum aşılı olmamıza ve çokda bir araya getirmememize rağmen yeğenimden su çiçeği kaptı,bugün benekleri farketmemizin ilk günü,toplamda 5-6 döküntü var şimdilik ilerlemeyeceğini umuyorum...

hocam yeğenime doktoru allerset veya atarax kullanabilirsiniz demiş ama ben sizin maillerinizden zovirax şurup önerdiğinizi okudum,aynı türde ilaçlarmıdır bizde atarax kullanabilirmiyiz yoksa ısrarla zovirax önerirseniz hemen eşime sipariş edeyim?

bide erkek çocuklarda su çiçeğinin kısırlık vs yaptığını söyledi bi ark.bu hangi durumlarda mümkün merak ediyorum.
iyi çalışmalar dilerim

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2010 Saat 15:36
Eskiden, Zovirax yok iken, "-züğürt tesellisi-" niyetine bu Atarax gibi allerji şurupları kullanılırdı. Esasında Suçiçeği nde bu ilaçlar hiç bir iyilik sağlamaz. Hala "adettendir" diye yazanlar var demekki. Esas fayda göreceğiniz ilaç "Zovirax" dır. Suçiçeği asla kısırlık yapmaz, Kabakulak ile karıştırıyorlar, kabakulak ta; erişkin yaşında geçirecekte, testislerde tutulacak ta , oda iki taraflı olacak ta,   ancak ondan sonra oda herkezde değil, bazılarında kısırlık yapabilir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat