|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118649 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kulaktan olsa; cocuk agridan; yeri-gogu yikar!!! eski mailleri okumadan sual sormayin..
|
|
![]() |
|
cekirge ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet haklisiniz kusura bakmayin zamanim yettikce eski yazilari okuyorum tesekkur ediyorum
|
|
![]() |
|
cekirge ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
Hocam tekrar merhaba, 3 gunluk yuksek aresin ardindan dun hic atesi yoktu fakat bu gecemiz cok oksrukle gwcti ve burnu tam kapandi ser fiz, coldmix etki etmedi su saat itibariyle atesi yine 38 e yaklasti gribin normal seyrimidir birgun aradan sonra tekrar yukselmesi, hic ilac kullanmadik dun atlattik dedim ama oyle olmadi acaba kulaga vurdu o mu ates yapti gerci agridigini soylemiyor, siccnasal mi kullansak cunku burnu tahris oldu tuz yakmasin, yine halsiz istahsiz, bnm tek korkum kulak yoksa gribi onemsemiyom
|
|
![]() |
|
Hocam tekrar rahatsız ediyorum, bugun 6. günümüz ateş çok şükür azaldı bazen artıyo-düşüyo, fakat iştahsızlığı hat safhada açık tenli çocuk rengi iyice beyazladı, dün tüm gün karnının ağrıdıgını söyledi, akşama dayanamadık acile çocuk dr götürdük, elle karnını muayene etti, gazının oldugunu söyledi ultrason yada kan almaya gerek duymadı ilaç ta vermedi cumaya kadar takip etmemizi istedi eğer karın ağrısı devam ederse kan verilebileceğini söyledi, kusma-ishal yok gerçi birşey yiyip içtigi yok ki kussun, bu kadar gün aç kalması bünyeyi sıkıntıya sokar mı şekeri falan düşermi, sadece ara ara su içiyor hep uykulu halsiz, burnu hep tıkalı serum fiz, siccnasal falan açmaya çalışıyoruz, eğer bu şekilde devam ederse götüreyim mi hastaneye.. teşekkürler
|
|
![]() |
|
Hocam bir de kulaklarda hala kızarıklık varmış, ağrısı yok ama yine de önlem için illiadine tekrar başlayalım mı..gerçi burnu silinmekten yara oldu hiçbirşey damlattırmıyo sıktırmıyo, gece siccnasal sürüyoz uyuyunca..o da ne kadar fayda sağlıyor emin değilim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118649 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yasta seker dusmez!!! Bir tek; seker hastalarina fazla Insulin verilince duser, birde; yeni dogan doneminde!! Onun haricindekiler, Turk Cocuk doktorlarinin uydurmalaridir. Kan sekeri dusmeye basladigi anda; Adrenalin hormonu depolardan seker cikarir.. Grip geciriyor.. Kulak agrisi olmadigi surece; "kulaklarda kizariklik varmis" palavrasina kanmayin.. Nasil olsa kulagin icini goremiyorsunuz ya!!! Uydur, uydur gitsin... Aynen devam edin. Goruyorsunuz artik eskisi gibi bol keseden sahtekarliklar yapmaya cekiniyorlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Şub 2017 Saat 19:37 |
|
![]() |
|
Hocam bugün 7. günümüz çok şükür iyi, ateşi yok iştahı fena değil az az yiyip içiyor, yazılarınızı devamlı takip ediyorum tedavi yöntemleriniz ve çıkarımlarınız çok dogru, benim bir türlü anlamadığım şey sizi tanımadan önce internette çok gezindim ve konuyla alakalı birçok uzmanın yazılarını okudum oyle şeyler yazıyorlarki bizleri ürkütüyorlar, mesela;
"Otitis media, kulak zarı arkasındaki orta kulak boşluğunun iltihabıdır. İltihaplanmaya neden olan mikroplar orta kulağa östaki tüpü ile genizden ulaşır. Çocuklarda östaki tüpü erişkinlerde olduğundan daha kısadır ve mikropların genizden orta kulağa ulaşması da daha kolaydır. Bu nedenle çocuklarda orta kulak iltihabı, erişkinlerden daha sık görülür. Orta kulakta biriken iltihap sıvısı ağrıya ve kulak zarının titreşememesine bağlı olarak bir miktar işitme kaybına neden olur. Uygun ilaç tedavisi ile orta kulak iltihabına neden olan bakteri cinsi mikroplar öldürüldüğünde orta kulaktaki iltihap sıvısı da ortadan kalkar ve işitme düzelir. Orta kulak iltihabının tedavisi antibiyotiklerle ve östaki tüpünün çalışmasını kolaylaştırıcı yardımcı ilaçlarla yapılır. Kronik orta kulak iltihabının tedavisinde ilaç kullanımının yanında ameliyat gerekir. İltihap diğer dokulara yayılabilir ve kulak kemiklerini eritebilir. İşitme kaybına yol açabilir. Yayılma sonucu beyinde abse ya da beyin zarlarının iltihabı sonucu menenjit oluşabilir." Bunları ve buna benzer daha sürüyle makale var ve uzman prof düzeyindeki dr lar yazmış, Böyle bir açıklama nasıl olur ?? dogruluğu nedir anlamıyorum.. Bunları okuyunca ister istemez hepimiz endişeleniyoruz, ama size güveniyor ve söylediklerinizi yapıyoruz çok şükür atlatıyoruz.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sacmaliyor!!! 1971 yilinda; Cerrahpasa'da Mikrobiyoloji ihtisasi yaparken, KBB Klinigi ile ortaklasa calisma yapmistik, cocuklardan "parasentez ile elde edilen orta kulak sivilarinin kulturunu yapmistik, hicbirinde ureme olmamisti.. 1-2 ureyen vak'a'da da, dis kulak yolundan bulasma saprofit bakteriler verdi.. O zamanlar; KBB de Rahmetli, Prof.Dr. Fikri Senocak, Prof.Dr Orhan Sunar gibi hocalar vardi.. Boyle soytarilar degil.. Hazretler; daha Orta Kulak Boslugunun fizyolojisinden habersizler!! Hepsinin derdi, sizlerin bir defa KBB'ye gitmenizi saglamak.. Ondan sonra zaten ellerinden kurtulmaniz cok zor. Once ise yaramaz ilaclarla, antibiyotiklerle durumu daha kotu hale getirirler, ondan sonra da; "Biz elimizden geleni yaptik, butun ilaclari denedik, ama sizde goruyorsunuz, basarili olamadik, BUYURUN AMELIYATA!!!" Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Şub 2017 Saat 19:25 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|