Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

orta kulak hadisesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55660
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:19

Konu: orta kulak hadisesi
Mesajı Yazan: cekirge
Konu: orta kulak hadisesi
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2017 Saat 19:42
Kadir Bey merhaba yazilarinizi uzun suredir takip ediyorum ve yontemlerinizi uyguluyorum, durumu kisaca ozetlemek istiyorum: Oglum suan 3 yasinda ve 1,5 yasindayken 3 ay suren kulak agrisi/sivi birikmesi nedeniyle 3-4 kutu antibiyotik ve burun spreyleri kullandik ve sonuc tahmin edeceginiz uzere cerrahi oldu sivi bosaltildi tup takilmadi. Daha sonrasinda gec oldu ama sizin yazilariniz yontemleriniz ilgimi cekti ve 1,5 yildir bir kere kulak hadisesi yasadik ve illiadin kullandik atlattik, son 1 haftadir kulak agrisiyla yine illiadine basladik agri sikayeti yok doktorumuz kontrol etti ve heriki kulak kotu dedi ve klamoks yazdi ben vermedim ibufenle idare ettik ancak 2 gundur atesi 38 in altina dusmedi geceleri 39 u gorduk bu tur durumlarda bactrim veriyorsunuz biliom fakat ben onu vermeye cekindim cunku etken maddesinde sulfat turevi var ve kayinvalidemin sulfata olan alerjisi ve cok sikintilar cekmis olmasi beni uzaklastirdi. Ilac kullanamayacagimiza gore nasil hareket etmemiz dogru olur? Su an grip arazlari devam ediyor oksuruk burun akintisi halsizlik vs illiadin coldmix balki limon yada pekmezli vs dilde pas yok agiz kokusu agir degil tesekkur ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2017 Saat 20:38
Nasil olurda;  Kulak agrisi olmadan: "...ve heriki kulak kotu dedi ve klamoks yazdi.."  boyle bir durum olabilir??
Agri yoksa, hicbir sey gerekmez, Iliadin bile gerekmez..
Oksuruk, burun akintisi, halsizlik var diye; Iliadin kullanilmaz, ASLA "kulak kotu" denemez...

Sadece Grip icin; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin..
Eski mailleri okumaya devam edin. Gripler; en az 2-3 hafta surerler.

Sulfa allerjisi; diye bir allerji yoktur, sadece cok, cok nadiren; uzun kullanim sonucu; Stevens-Johnson Sendromu olur..

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2017 Saat 21:06
Kadir Bey oncelikle yanitiniz icin tesekkur ederim, bir noktada ayrintiyi atladim sanirim, kulak agrisi oldugunda ilkolarak esim cocuk doktorumuza gidiyor ve akabinde kulaklarin kizarik oldugunu ve antibiyotik gerektigini soyluyor klamoks veriyor ama biz kullanmadik hemen illiadine basladik ve suana kadar kulak sikayetinde bulunmadi ama atesinin birkac gundur huc dusmemesini bizi kulagin kizariklililigina bagladik tabiki gripten dolayi da olmasi muhtemel, ates nedeniyle kulak zannederekten bugun yine illiadine basladik bitirelimmi birakalimmi? Sali kbb ye gidicez tanidik bir dr ama eminim kulaklar kizarik sivi var deyip anribiyitk verecek bende kullanmicam, sadece aksamlari rahat uyusun diye bir olcek ibufen veriyoz kilo 15.5 tekrar agri ve ates olursa bactrimmi kullanalim, alternatifi varmi teskkurler

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2017 Saat 23:04
Hocam bir de ates en sagkikli nereden olculur, alin sakak koltukalti dijitalle farkli farkli cikio

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 07:27
Alin veya yuzden ATES OLCMEYIN!!!!! 
Terleme ile, surati soguyacagi icin, ates; oldugundan daha dusuk cikar.
Koltuk alti en kolay ve dogru olandir.

Iliadin; gereksiz yere  baslasaniz bile, 3 gune tamamlayin.  Orta kulak boslugundaki siviya; bir tek
Bactrim nufuz edebilir.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 10:36
3 yasina kadar bircok defa grip oldu ama 1 gunden fazla atesi olmamisti bugun 3. Gun ve 38-39 arasinda hic dusmuyo, yazilarinizda 5 gune kadar atesi olabilir seklinde yanitlariniz var, bizimki kulaginin kizarikligi nedeniylede bukadar uzun surmus olabilir dimi, ben kayinvalideden dolayi dokuntu korkusuyla bactrimi veremedim ates kac gun daha surerse sikinti olur, kan sayimi yaptirsammi acaba? Kulak agrisi yok

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 10:40
Suan 39 koltukalti, burun akintisi ve oksuruk devam, eger kulaktansa yuksek atesin bi hasari olurmu

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 16:51
Birde karninin agridigini soyluyor kusma ishal yok simdilik

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 20:43
Kulaktan olsa; cocuk agridan; yeri-gogu yikar!!!
eski mailleri okumadan sual sormayin..

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 21:01
Evet haklisiniz kusura bakmayin zamanim yettikce eski yazilari okuyorum tesekkur ediyorum

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2017 Saat 11:15
Hocam tekrar merhaba, 3 gunluk yuksek aresin ardindan dun hic atesi yoktu fakat bu gecemiz cok oksrukle gwcti ve burnu tam kapandi ser fiz, coldmix etki etmedi su saat itibariyle atesi yine 38 e yaklasti gribin normal seyrimidir birgun aradan sonra tekrar yukselmesi, hic ilac kullanmadik dun atlattik dedim ama oyle olmadi acaba kulaga vurdu o mu ates yapti gerci agridigini soylemiyor, siccnasal mi kullansak cunku burnu tahris oldu tuz yakmasin, yine halsiz istahsiz, bnm tek korkum kulak yoksa gribi onemsemiyom

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2017 Saat 10:30
Hocam tekrar rahatsız ediyorum, bugun 6. günümüz ateş çok şükür azaldı bazen artıyo-düşüyo, fakat iştahsızlığı hat safhada açık tenli çocuk rengi iyice beyazladı, dün tüm gün karnının ağrıdıgını söyledi, akşama dayanamadık acile çocuk dr götürdük, elle karnını muayene etti, gazının oldugunu söyledi ultrason yada kan almaya gerek duymadı ilaç ta vermedi cumaya kadar takip etmemizi istedi eğer karın ağrısı devam ederse kan verilebileceğini söyledi, kusma-ishal yok gerçi birşey yiyip içtigi yok ki kussun, bu kadar gün aç kalması bünyeyi sıkıntıya sokar mı şekeri falan düşermi, sadece ara ara su içiyor hep uykulu halsiz, burnu hep tıkalı serum fiz, siccnasal falan açmaya çalışıyoruz, eğer bu şekilde devam ederse götüreyim mi hastaneye.. teşekkürler

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2017 Saat 10:47
Hocam bir de kulaklarda hala kızarıklık varmış, ağrısı yok ama yine de önlem için illiadine tekrar başlayalım mı..gerçi burnu silinmekten yara oldu hiçbirşey damlattırmıyo sıktırmıyo, gece siccnasal sürüyoz uyuyunca..o da ne kadar fayda sağlıyor emin değilim

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2017 Saat 19:31
Bu yasta seker dusmez!!!  Bir tek; seker hastalarina  fazla Insulin verilince duser, birde; yeni dogan
doneminde!!
Onun haricindekiler, Turk Cocuk doktorlarinin uydurmalaridir. Kan sekeri dusmeye basladigi anda;
Adrenalin hormonu depolardan seker cikarir..

Grip geciriyor..
Kulak agrisi olmadigi surece; "kulaklarda kizariklik varmis" palavrasina kanmayin..
Nasil olsa kulagin icini goremiyorsunuz ya!!!  Uydur, uydur gitsin...
Aynen devam edin.
 Goruyorsunuz artik eskisi gibi bol keseden sahtekarliklar yapmaya cekiniyorlar..

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2017 Saat 10:46
Hocam bugün 7. günümüz çok şükür iyi, ateşi yok iştahı fena değil az az yiyip içiyor, yazılarınızı devamlı takip ediyorum tedavi yöntemleriniz ve çıkarımlarınız çok dogru, benim bir türlü anlamadığım şey sizi tanımadan önce internette çok gezindim ve konuyla alakalı birçok uzmanın yazılarını okudum oyle şeyler yazıyorlarki bizleri ürkütüyorlar, mesela;

"Otitis media, kulak zarı arkasındaki orta kulak boşluğunun iltihabıdır. İltihaplanmaya neden olan mikroplar orta kulağa östaki tüpü ile genizden ulaşır. Çocuklarda östaki tüpü erişkinlerde olduğundan daha kısadır ve mikropların genizden orta kulağa ulaşması da daha kolaydır. Bu nedenle çocuklarda orta kulak iltihabı, erişkinlerden daha sık görülür. Orta kulakta biriken iltihap sıvısı ağrıya ve kulak zarının titreşememesine bağlı olarak bir miktar işitme kaybına neden olur. Uygun ilaç tedavisi ile orta kulak iltihabına neden olan bakteri cinsi mikroplar öldürüldüğünde orta kulaktaki iltihap sıvısı da ortadan kalkar ve işitme düzelir. Orta kulak iltihabının tedavisi antibiyotiklerle ve östaki tüpünün çalışmasını kolaylaştırıcı yardımcı ilaçlarla yapılır.

Kronik orta kulak iltihabının tedavisinde ilaç kullanımının yanında ameliyat gerekir. İltihap diğer dokulara yayılabilir ve kulak kemiklerini eritebilir. İşitme kaybına yol açabilir. Yayılma sonucu beyinde abse ya da beyin zarlarının iltihabı sonucu menenjit oluşabilir."

Bunları ve buna benzer daha sürüyle makale var ve uzman prof düzeyindeki dr lar yazmış, Böyle bir açıklama nasıl olur ?? dogruluğu nedir anlamıyorum..

Bunları okuyunca ister istemez hepimiz endişeleniyoruz, ama size güveniyor ve söylediklerinizi yapıyoruz çok şükür atlatıyoruz..

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2017 Saat 19:18
Sacmaliyor!!! 
1971 yilinda; Cerrahpasa'da Mikrobiyoloji ihtisasi yaparken, KBB Klinigi ile ortaklasa calisma yapmistik,
cocuklardan "parasentez ile elde edilen orta kulak sivilarinin kulturunu yapmistik, hicbirinde ureme
olmamisti.. 1-2 ureyen vak'a'da da, dis kulak yolundan bulasma saprofit bakteriler verdi..
O zamanlar; KBB de Rahmetli, Prof.Dr. Fikri Senocak, Prof.Dr Orhan Sunar  gibi hocalar vardi.. Boyle soytarilar degil..
Hazretler; daha Orta Kulak Boslugunun fizyolojisinden habersizler!!
Hepsinin derdi, sizlerin bir defa KBB'ye gitmenizi saglamak.. Ondan sonra zaten ellerinden kurtulmaniz cok zor.
Once ise yaramaz ilaclarla, antibiyotiklerle durumu daha kotu hale getirirler, ondan sonra da; "Biz
elimizden geleni yaptik, butun ilaclari denedik, ama  sizde goruyorsunuz, basarili olamadik,
BUYURUN AMELIYATA!!!"

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat