Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - OĞLUMUN DAVRANIŞLARI NEDEN BÖYLE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOĞLUMUN DAVRANIŞLARI NEDEN BÖYLE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demet Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2117
Mesajın Direkt Linki Konu: OĞLUMUN DAVRANIŞLARI NEDEN BÖYLE
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2009 Saat 01:13
merhaba özlem hanım; benım5 yasında oglum 7 aylık bır kızım var.problem oglumda.tuna genelınde uysal sakın yapıcı bır cocuktur.kardesı dogdugundan buyana  hıcbır olumsuz hareketı olmadı bebegımıze karsı.kıskandıgını hıssedıyorum fakat oglum bunu tam tersı hareketler yapıyor.aksıne cok ılgılı alakadar sevecen bır abı. ama son 1 aydır.ısteklerı yerıne getılmedıgınde aglama krızlerıne gırıyor.ben hep konusarak sorunu cözmeye calıssamda babası bazen tavızkar bır tutum sergılıyor.ıstıyorumkı her ıstegı oan o gun olmasınve bununda neden olamayacagının acıklamasını yapıyorum ıstısnalar harıc ama bır noktaya gelıyoruz ve babası kabul etmek zorunda kalıyor.aglama krızıne gırdıgı zaman o nedenını anlatamıyor.ben nedenı cözemıyorum.aglamaktan.ve ıkımızde muthıs derecede sınırlenıyoruz.bu durum karsında ogluma aglaman bıtttıkten sonra konusalım.önce sakınlesmen lazım gıbı sözler söyluyorum.fakat konusmamızdan sonra yıne hayır cevabını alınca aglama egılımde bulunur yada hak verıyor bıze.sebelerını sonuclarını neden olamayacagını duzgunce analtıyorum.fakat bazen ınatlasma ıcınde buluyorum kendımı.baba bıraz sert cıckınca onunla paylasmıyor hıcbırseyını.anne kulagına sölıcem hayır dıyorum babanda burada hepımız duyalım ne dedıgını dıyorum hayır babam duymasın.yada babanla paylasabılırsın bu olayı dıyorum bazen kabul edıyor bazen etmıyor.hep baba ya yuklenmıs gıbı olmıyım.babasıda genelınde sabırlı davranmaya calısıyor cok nadıren sesını yukselttıgı oluyor bu acaba kardes kıskanclıgımı yada bazen dıle getırıyor kendısı bende ılgı ıstıyorum dıye.ve bır örnek daha tanıdıklarımız kardesı ıle ılgılendıklerı vakıt tuna tırnak etlerını yolmaya balsıyor.bu sımdı dıgıl daha önce kardesten öncede vardı.c.dr.muz ınsanlarla ıletısıme gecemedıgı ıcın bu hareketlerı yapıyor demıstı ne derece dogrudur.kutfen yardım edın.artık tahammulum kalmıyor.dayakcı bır anne degılım.konusarak sorun+cözum+sonuc olarak degerlendıreye calısıyrum.ama basa cıkamıyorum bazen.kı ogluma kızımada ılgı gosterdıgım sekılde ılgılenıyorum.asla bebek var dıye ıhmal etmıyorum hıc bır seyını.ne yapmaya calısıyor ne dusunuyor uzun oldu ama yanıtlarsanız yardımcı olursanızsevınırım sımdıden tessekkurler saygılarla demet sarıyer....

Düzenleyen demsa - 23 Nis 2009 Saat 01:36
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 23:52
oldukça uzun olan sorunuzdan anlayabildiğim kadarıyla oğlunuz istediğini yaptırmak için ağlama yolunu tercih edebiliyor. zaman zaman olsa da bu yollla bir sonuç elde ettiğinde ağlamaya devam edecektir bazen sabırla anlatmanız bir sonuç vermeyebilir. kısa ve net anlatımlar ve tutarlı yaklaşımlar önemli. uzun açıklamalar ve soyut cümleler çocuğun kafasını karıştırabilir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.