|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hersoy84 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 10:22 |
Merhaba Doktor Bey;
Menectra aşısı ile ilgili yazılarınızı arşivden tüm hepsini okudum. Ancak şu gibi birçok yerde de bu aşıların mutlaka yapılması gerektiği yazıyor. Örneğin; http://www.hassasanne.com/2014/09/16/konuk-doktor-doktor-anne-dr-basak-celikkan-menenjit-asisi-neden-onemli/ Türkiye’ de 2013 yılından beri konjuge meningokok aşısı bulunmakta ve kullanılmaktadır. Bizde yeni olmasına rağmen ABD ( 2005ten beri) dahil birçok ülkede uzun zamandır aşı takviminde olup kullanılmaktadır. Şu anda Türkiye’ de ulusal aşı takvimine girip girmeyeceği konuşulmaktadır. Halen Türkiye’ de özel aşı olarak isteğe bağlı olarak yapılmaktadır. Aşının koruyuculuğu %90-100 arasında olup son derece etkili bir koruma sağlamaktadır. yazmışlar. Menenjit için şuan yeni bir aşı varmıdır, 16 aylık kızımız için bir aşı yaptırmalımıyız. Türkiye ye gelecek olan bir aşıdan bahsetmiştiniz. Bu aşı geldi mi yoksa şuan var olan aşılardan yaptırmalımıyız. Kardeşim küçükken menejit geçirmişti o yüzden korkuyoruz. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz hala Turk doktorlarinin yazilarini okuyorsaniz, daha cok yanilirsiniz.. Ben tip tahsilim boyunca ( 1964-1970), ne bir tek Turk hocanin dersini dinledim, nede Turkce bir kitap hele teksir hic okumadim.. Benim butun derslere ait Orijinal Ingilizce kitaplarim vardi.. Halen de; okudugum Cocuk hastaliklari kitabi: NELSON 20. Baski olup, satin aldigim 6. Nelsondur, zira her 4 senede bir butun bilgiler yenilenir.. Bakalim ne diyor: Meningococcal Vaccines: "Range of recommended ages for certain high-risk groups.." ( Bazi yuksek risk gruplarinda, tavsiye edilen yaslar) - Orak hucreli anemi dahil, butun Dalagi alinmis veya calismayan hastalara!! - Kalici Kompleman eksikligi olanlara - Bazi dis ulkelere seyahat edecek cocuklara; Meningokok hastaliklarinin, endemik veya Hiperendemik olarak goruldugu, Afrika'daki 'Menenjit kusagi' ulkelere ( Senegal, Mali,Burkino Faso, Cad) seyahat edecekler veya Hac ziyaretinde bulunacaklar!! - Bir bolgede; salgin goruldugunde. Yapilir.. (Sayfa: 1251-1253) Bexsero asisi: henuz gelmedi, gelse bile sadece salgin sirasinda yapilir.. Okumazlarki bilsinler, okusalar bilirler.... Bilmezlerki okusunlar, bilseler okurlar!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ara 2016 Saat 20:01 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|