Siz hala Turk doktorlarinin yazilarini okuyorsaniz, daha cok yanilirsiniz.. Ben tip tahsilim boyunca ( 1964-1970), ne bir tek Turk hocanin dersini dinledim, nede Turkce bir kitap hele teksir hic okumadim.. Benim butun derslere ait Orijinal Ingilizce kitaplarim vardi.. Halen de; okudugum Cocuk hastaliklari kitabi: NELSON 20. Baski olup, satin aldigim 6. Nelsondur, zira her 4 senede bir butun bilgiler yenilenir.. Bakalim ne diyor: Meningococcal Vaccines: "Range of recommended ages for certain high-risk groups.." ( Bazi yuksek risk gruplarinda, tavsiye edilen yaslar) - Orak hucreli anemi dahil, butun Dalagi alinmis veya calismayan hastalara!! - Kalici Kompleman eksikligi olanlara - Bazi dis ulkelere seyahat edecek cocuklara; Meningokok hastaliklarinin, endemik veya Hiperendemik olarak goruldugu, Afrika'daki 'Menenjit kusagi' ulkelere ( Senegal, Mali,Burkino Faso, Cad) seyahat edecekler veya Hac ziyaretinde bulunacaklar!! - Bir bolgede; salgin goruldugunde. Yapilir.. (Sayfa: 1251-1253)
Bexsero asisi: henuz gelmedi, gelse bile sadece salgin sirasinda yapilir..
Okumazlarki bilsinler, okusalar bilirler.... Bilmezlerki okusunlar, bilseler okurlar!!!
|