Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
incimercan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 125
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2007 Saat 15:23 |
canım karbonatlı suyu bende denedim gerçekten işe yarıyor. çocuğun ağzının pamukçuk olmasını da engelliyor.
bir de arkadaşların söylediği mor kaplı krem bende de işe yaradı. eğer ismini almadıysan özelden verebilirim.
|
|
poyraz
Katılımcı Üye
Puanlar: 708
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2007 Saat 23:06 |
bencede kesinlikle meme ucundaki tahriş tamamiyle bebeğin memeyi tam kavrayamayışından kaynaklanıyo.benim sadece sağ göğsümde hasar vardı.bebeğimi kucağıma aldığımdan beri sağ göğsümü zor emzirdim tersime geldiği için.çatladı kanadı ama fatoş sağolasın verdiğin ilaç birebir geldi 1 haftada kendine geldi meme ucum daha bebişim 20 günlük ve artık meme uçlarım artık alıştı diyebilirim.artık ilaç kullanmıyorum bile sadece karbonatlı suyla temizliyorum ve her emzirdikten sonra biraz süt sağıp meme uçlarımı 2 dakika kurumaya bırakıyorum.Islak bırakmamakta çok önemliymiş
|
http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2007 Saat 00:31 |
poyraz Yazdı:
bencede kesinlikle meme ucundaki tahriş tamamiyle bebeğin memeyi tam kavrayamayışından kaynaklanıyo.benim sadece sağ göğsümde hasar vardı.bebeğimi kucağıma aldığımdan beri sağ göğsümü zor emzirdim tersime geldiği için.çatladı kanadı ama fatoş sağolasın verdiğin ilaç birebir geldi 1 haftada kendine geldi meme ucum daha bebişim 20 günlük ve artık meme uçlarım artık alıştı diyebilirim.artık ilaç kullanmıyorum bile sadece karbonatlı suyla temizliyorum ve her emzirdikten sonra biraz süt sağıp meme uçlarımı 2 dakika kurumaya bırakıyorum.Islak bırakmamakta çok önemliymiş |
iyileşmesine çok sevindim canım sana da faydası olduysa ne mutlu bana, ancak başına gelen birbirinin halinden anlıyor güzelim
|
|
|
KEREMIM
Üye
Puanlar: 100
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2007 Saat 21:54 |
bebekler ilk dogdularinda uzun sure emiyorlar .....tabi bunun bir kismi uykuyla geciyo...ama hepsi memede kalmayi seviyo.....bu sure sonradan kisaliyo....benim oglum 3 aylik....ilk gunler surekli emiyordu....bitisik kardes gibiydik...ama simdi 5 dakika emiyo....emin ol onlar doyuyorlar....bence pek mama verme....bol bol emzir....
|
Omrum
|
|
MySons
Kıdemli Üye
Puanlar: 1537
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2007 Saat 22:38 |
allah yavrunuzu anali babali büyütsün, ömrü boyunca bütün güzellikler onunla olsun. benim iki oglum var ikisindede yasadim bu problemi, hatta ilk oglumda daha hastanedeydim okadar yara oldu ki hemsire sütümü sagdi ve sütüm kanli oldugu icin atilmasi gerekti...bende krem kullandim her emzirmeden sonra, bide emzirdikten sonra biraz süt sagip gögüs ucuna sür ve biraz beklet ondan sonra kapat gögsünü, ben bide bir ögün silikon uc kullanarak bir ögün kullanmayarak emzirdim hep, ki bi ögün hafifde olsa dinlensin diye yaralarim, bende aglayarak emzirdigimi bilirim ama dislerini SIK ve sabir et, inan gececektir... sagip biberonla veriyorum diyorsun, makineyle sagdigin zaman ister istemez cocuk emmis gibi olmuyo ve süt git gide azaliyo, dedigim gibi zor ama inan bana geciyor ve ondan sonra bence dünyanin en güzel seyi, yavrunla okadar o derece yakin olmak muhtesem birsey,bunu daha sonralari büyüdükleri zaman daha iyi anliyorsun ve özlüyorsun...
|
|
|
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Puanlar: 1971
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2007 Saat 17:39 |
Arkadaslar göğüs kalkanı kullanmaya başladım çok rahat ettim bu sorunu yaşayan herkese tavsiye ederim
|
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2007 Saat 17:50 |
bilgeakgun Yazdı:
Arkadaslar göğüs kalkanı kullanmaya başladım çok rahat ettim bu sorunu yaşayan herkese tavsiye ederim |
ben sürekli bu sorunu yaşayan arkadaşlara ısrarla tavsiye ediyorum, çünkü ben de çok çekmiştim ve acayip rahat ettim, gögüs ucunun nemli kalmamasını sağlıyor
|
|
|
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Puanlar: 11323
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2007 Saat 03:36 |
Tanim
Memede çatlak ve soyulmalarin nedeni, sizin yanlis konumda tutmanizdan dolayi bebegin memeye tam kenetlenememesidir. Meme derisi kizarir ve sizlar. Memedeki çatlaklar her emzirmede size aci verecektir.
Korunma
Bebegin areola bölgesini agzinin içine almasini saglayin. Meme baslarini kuru tutun. Meme kremleri Doktorun önerecegi bir krem ya da antiseptik yararli olabilir.
Tedavi
Su önerilere uymaya çalisin: Her emzirmeden sonra memenizi kurulayin. Ilik hava üfleyen saç kurutma makinesini uzaktan tutabilirsiniz.
Sutyenin içine sapi kesilmis bir çay süzgeci ya da tek kullanimlik meme tamponu koyarak memelerin yeterince hava almasini saglayin.
Bebegin emis konumunu degistirerek basinci areolanin degisik yerlerine dagitin. Sizlayan memeyi bir gün için elle bosaltin. Bebegin memeyi, sütü bosalttiktan sonra uzun süre emmesine izin vermeyin. Memeniz çok aciyorsa meme kalkani kullanin.
BENDE BİR YERDE OKUDUM AKTARAYIM İSTEDİM
Düzenleyen ifakat - 08 Kas 2007 Saat 03:36
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|