Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Meme ucu çatlakları kanamaları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1613
Tarih: 07 Tem 2025 Saat 06:58

Konu: Meme ucu çatlakları kanamaları
Mesajı Yazan: annayake
Konu: Meme ucu çatlakları kanamaları
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2007 Saat 17:24
merhaba arkadaşlar,
Doğum yaptım.Çok tatlı bi oğlumuz oldu.çok iyi bir hastanede doğum yaptım ve emzirme konusunda hemşirelerden destek aldım.herşey iyi hoş ama meme uçlarım perişan vaziyette.Makineyle sağmaya başladım biberonla veriyorum şimdi anne sütünü.Sesinizi duyar gibiyim biberona alışırsa gibisinden ama başka çözüm yok şu anda.yıpranma payını indirmem ve sütlerimi çekmem gerekiyor.Ama pek sevimsiz bişey biberonla beslemek.Ben sizlerin tecrübelerini paylaşmak istiyorum.Gerçekten bu sorunu ne kadar anne yaşıyor, çözümü varmıdır, yada hep böylemi olacak emzirmelerim.yada herkes güllük gülistanlık emziriyor da azınlık mı sıkıntı çekenler.memeucu kremi kullanıyorum baştan beri, yöntemine uygun emziriyorum.Lütfen paylaşın herşey normale dönecek mi ????Herkesin bayramını kutlarım,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2007 Saat 18:47
benimde sorunum meme ucumun olmamasıydı silikon uç lie emziriyordum ama oda sütün tam gelmesini sağlamıyordu bende makineyle sağıp vermeye başladım biberona alıştı fakat benide miyordu hiç sıkıntı çekmedim meme ucundaki çatlakları bendede vardı bir kırem eldım biraz rahatladım ama emin ol bu böyle gitmez düzelecektir

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2007 Saat 21:27
güle güle büyüt bebeğini canım.....

meme ucunu tamamen bebeğin ağzına veriyor musun yanlış emzirmeden dolayı da çatlarlar oluşabiliyor.....çatlak için bir sürü ilaç var ama sitemizde ilaç ismi yasak olduğundan sen bu konuyu dr en ile paylaş bence.....ayrıca sitemizdeki dr.lerimizden de yardım alabilirsin.....

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 00:56

merhaba...allah anali babali buyutsun....bu sozun anlamini anne olunca daha iyi anladim....

benim oglum 2.5 aylik ve goguslerim hala ara sira aciyo....sanirim oglum hala emmeyi ogrenemedi...ben  krem kullandim....ama ilk emzirmeye basladigimda genede olagan bi yara olmustu....arkadasim emzirdikten sonra karbonatli suyla sil kurusun daha sonra kremi sur demisti....denedim faydasini gordum....ama kremler icinde en iyisi ...bilmiyorum sen hangisini kullandin ama....birde emzirdikten sonra hemen gogsunu kapatma bi on dakika acik kalsin sonra sil ve kremle....gogusler nemli kalincada yara iyilesmesi uzuyormus...insallah faydasini gorursun....

Canım ilaç adları veremiyoruz, o yüzden düzeltme yaptım Wink

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 13:46
canım sana özelden bir ilaç adı yazdım, benim gögüs ucum resmen yarılmıştı, ağlayarak emzirdim, sonra dr tavsiyesi üzerine gögüs kalkanı ve sana yazmış olduğum kremi kullandım, çok iyi geldi, ilk zamanlar gögüs ucu sürekli nemli olduğu için bu tür sıkıntılar yaşanıyor ama gögüs kalkanı gögüs ucnun kuru olmasını sağlıyor, sana da ve bu tür sıkıntı çeken herkese de tavsiye ederim Wink

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 17:06
tesekkur ederim fatos....bilmiyordum ...onemli degil...ama su gogus kalkanini merak ettim nasil birsey....eger sakincasi yoksa yazabilirmisin....

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 17:38
Canım eczanelerde satılıyor, çok delikli almamakta da fayda var,  gögüs ucu kalkanın içinde kalıyor, süt içinde birikiyor, çok birikmemesinde de fayda var, yere eğilince hemen birikmiş süt akabiliyor LOL o yüzden çok delikli almamakta fayda var, benimkinin üst kısmında bir tane delik vardı, 6 aya kadar ben gögüs kalkanı kullandım, başlarda gögüs pedi hiç kullanmadım, gögüs kalkanı ürününün içeriği ile bilgileri detaylı olarak formumuzda Erkin Bey'de size verebilir Wink

-------------

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2007 Saat 18:07
doğumdan sonra 1 hafta ayak ağrılarımla beraber göğüs uçlarım remen beni ağlattı.ama hastanede de bana kullandıkları kremi kullanarak rahatlattım.hani mor olan Winkherkes ondan mı bahsediyor bilmiyorum ama ben hala onu kullanıyorum.tabi bu bebeğimizin doğru emmesiylede alakalı...ama kremi şiddetle tavsiye ediyorum...tam adını isteyen olurs özele yaziim

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2007 Saat 23:15
Orjinalini yazan: HANDENAZ HANDENAZ Yazdı:

doğumdan sonra 1 hafta ayak ağrılarımla beraber göğüs uçlarım remen beni ağlattı.ama hastanede de bana kullandıkları kremi kullanarak rahatlattım.hani mor olan Winkherkes ondan mı bahsediyor bilmiyorum ama ben hala onu kullanıyorum.tabi bu bebeğimizin doğru emmesiylede alakalı...ama kremi şiddetle tavsiye ediyorum...tam adını isteyen olurs özele yaziim
dediğin ilacı bende kullanıyordum ama o bana hiç fayda etmemişti Unhappy

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 12:20
Ben neler çektim anlatsam inanamazsınız. Kanadı, çatladı, hatta yırtıldı diyebilirim. Tam 3 ay çektim :(

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 13:55
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Orjinalini yazan: HANDENAZ HANDENAZ Yazdı:

dediğin ilacı bende kullanıyordum ama o bana hiç fayda etmemişti Unhappy

aaa hadi yaa..bak demekki herkeste aynı tepkiyi vermiyooUnhappy

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesajı Yazan: annayake
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 14:13
birçok anne yaşıyor demek ki bu sorunu ama anladığım kadarıyla hepiniz belli sürelerde geçtiğini söylemişsiniz.ben şu anda silikon meme ucuyla emziriyorum.zatem benim oğlum memede kalmayı seviyor sanırım bıraksam saatlerce memede kalabiliyor.aktif 15-20 dak. emdiğinde çekiyorum ama yine ağlamaya başlıyor Smile sonra tabi hazırda sağılmış süt varsa anne sütü yoksa yenidoğan maması veriyorum azcık biberonla.o zaman sakinleşip uykuya geçiyor.Smile sizin bebekleriniz ne kadar zamanda doyuyordu yeni doğduğunda????

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 14:19
Benimki de bıraksam saatlerce emmek istiyordu. O nedenle yara oldu zaten. Ayrıca ben de silikon uç kullandım. Rahat ettim.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2007 Saat 14:23
silikon uç aldım ama paketinden bile açmadan göğüs acılarım geçti allah şükür.sadece uç kısmı ilk çekişte acıyodu zaten.biraz dayanınca silikona gerek kalmadı.benim bebeğim haladoyduğu zaman durur ağzını kitler yada başını çevirir.versemde başını çevirip başka şeylerle ilgilenirçkarnı taş gibi olunca,gaagg diye gaz çıkarıncaLOL ve keyfide yerinde olunca ben anlıyorum doyduğunu.zaten tam saati gelince yine istiyo.maximum 2 saat 

-------------

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2007 Saat 17:34
canım ilk 1-1.5 aylık dönemde yaklaşık yarım saat emiyorlar zaten yarısında uyukladıkları için tam doyamıyorlar.sonra bu süre 15 dk ve 5 dak kadar iniyor o zamanda doydumu diye tereddütlerin olacak merak etme ve lütfen hazır mamada verme bu güzel nimetten onu maherum etme ve yetmez diyede bir soru takılmasın kafana emzirdikçe sütününde arttığını göreceksin meraketme sık emzirme sadece sütünün artmasına sebebe olur buda bebeğin açısından çok olumlu birşey değil miWinkgöğüs ucunun tahriş olması sık emmekten değil bebeğiniz göğsünüzü tam kavrayamadığı için ucun etrafındaki kahve kısmıda almasını sağlayın ozaman tahriş olmazWink

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2007 Saat 17:41
kısacası sabır sabır diyorum bu günler çabuk geçiyor ve çok özleniyor sonra bırakın doyunca emsin bu sizi sıkmasın mutlu olun bebeğinizi beslediğiniz için ve bu anların zevkine varın olurmu bebek anne arasındaki en sağlam bağlar emzirme döneminde atılıyor unutmayınClown
geçen gün yetiştirme yurtlarını gösteriyordu tv de ve ordaki yeni doğan bölümündeki bebekleri gösterdi refleks olarak meme arıyorlarmış ve sürekli başlarını sağa sola çevirip meme aradıkları söylediler çok ağladım inanın ve sık kucaklanmaya ihtiyaçları olduğunu bunada yetemediklerini ve annelerden sadece kucaklarına almak için bile ziyarete gelmeleri için çağırdılarCryCryCry 

Mesajı Yazan: incimercan
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2007 Saat 15:23
canım karbonatlı suyu bende denedim gerçekten işe yarıyor.  çocuğun ağzının pamukçuk olmasını da engelliyor.
bir de arkadaşların söylediği mor kaplı krem bende de  işe yaradı. eğer ismini almadıysan özelden verebilirim. 

Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2007 Saat 23:06
bencede kesinlikle meme ucundaki tahriş tamamiyle bebeğin memeyi tam kavrayamayışından kaynaklanıyo.benim sadece sağ göğsümde hasar vardı.bebeğimi kucağıma aldığımdan beri sağ göğsümü zor emzirdim tersime geldiği için.çatladı kanadı ama fatoş sağolasın verdiğin ilaç birebir geldi 1 haftada kendine geldi meme ucum daha bebişim 20 günlük ve artık meme uçlarım artık alıştı diyebilirim.artık ilaç kullanmıyorum bile sadece karbonatlı suyla temizliyorum ve her emzirdikten sonra biraz süt sağıp meme uçlarımı 2  dakika kurumaya bırakıyorum.Islak bırakmamakta çok önemliymiş

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow"> http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2007 Saat 00:31
Orjinalini yazan: poyraz poyraz Yazdı:

bencede kesinlikle meme ucundaki tahriş tamamiyle bebeğin memeyi tam kavrayamayışından kaynaklanıyo.benim sadece sağ göğsümde hasar vardı.bebeğimi kucağıma aldığımdan beri sağ göğsümü zor emzirdim tersime geldiği için.çatladı kanadı ama fatoş sağolasın verdiğin ilaç birebir geldi 1 haftada kendine geldi meme ucum daha bebişim 20 günlük ve artık meme uçlarım artık alıştı diyebilirim.artık ilaç kullanmıyorum bile sadece karbonatlı suyla temizliyorum ve her emzirdikten sonra biraz süt sağıp meme uçlarımı 2  dakika kurumaya bırakıyorum.Islak bırakmamakta çok önemliymiş
iyileşmesine çok sevindim canım Clown sana da faydası olduysa ne mutlu bana, ancak başına gelen birbirinin halinden anlıyor güzelim Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2007 Saat 21:54
bebekler ilk dogdularinda uzun sure emiyorlar .....tabi bunun bir kismi uykuyla geciyo...ama hepsi memede kalmayi seviyo.....bu sure sonradan kisaliyo....benim oglum 3 aylik....ilk gunler surekli emiyordu....bitisik kardes gibiydik...ama simdi 5 dakika emiyo....emin ol onlar doyuyorlar....bence pek mama verme....bol bol emzir....

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: MySons
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2007 Saat 22:38
allah yavrunuzu anali babali büyütsün, ömrü boyunca bütün güzellikler onunla olsun.
benim iki oglum var ikisindede yasadim bu problemi, hatta ilk oglumda daha hastanedeydim okadar yara oldu ki hemsire sütümü sagdi ve sütüm kanli oldugu icin atilmasi gerekti...bende krem kullandim her emzirmeden sonra, bide emzirdikten sonra biraz süt sagip gögüs ucuna sür ve biraz beklet ondan sonra kapat gögsünü, ben bide bir ögün silikon uc kullanarak bir ögün kullanmayarak emzirdim hep, ki bi ögün hafifde olsa dinlensin diye yaralarim, bende aglayarak emzirdigimi bilirim ama dislerini SIK ve sabir et, inan gececektir... sagip biberonla veriyorum diyorsun, makineyle sagdigin zaman ister istemez cocuk emmis gibi olmuyo ve süt git gide azaliyo, dedigim gibi zor ama inan bana geciyor ve ondan sonra bence dünyanin en güzel seyi, yavrunla okadar o derece yakin olmak muhtesem birsey,bunu daha sonralari büyüdükleri zaman daha iyi anliyorsun ve özlüyorsun...

-------------

Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2007 Saat 17:39

Arkadaslar göğüs kalkanı kullanmaya başladım çok rahat ettim bu sorunu yaşayan herkese tavsiye ederim

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2007 Saat 17:50
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

Arkadaslar göğüs kalkanı kullanmaya başladım çok rahat ettim bu sorunu yaşayan herkese tavsiye ederim

ben sürekli bu sorunu yaşayan arkadaşlara ısrarla tavsiye ediyorum, çünkü ben de çok çekmiştim ve acayip rahat ettim, gögüs ucunun nemli  kalmamasını sağlıyor Wink

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2007 Saat 03:36

Tanim

Memede çatlak ve soyulmalarin nedeni, sizin yanlis konumda tutmanizdan dolayi bebegin memeye tam kenetlenememesidir. Meme derisi kizarir ve sizlar. Memedeki çatlaklar her emzirmede size aci verecektir.

Korunma

Bebegin areola bölgesini agzinin içine almasini saglayin. Meme baslarini kuru tutun. Meme kremleri Doktorun önerecegi bir krem ya da antiseptik yararli olabilir.

Tedavi

Su önerilere uymaya çalisin: Her emzirmeden sonra memenizi kurulayin. Ilik hava üfleyen saç kurutma makinesini uzaktan tutabilirsiniz.

Sutyenin içine sapi kesilmis bir çay süzgeci ya da tek kullanimlik meme tamponu koyarak memelerin yeterince hava almasini saglayin.

Bebegin emis konumunu degistirerek basinci areolanin degisik yerlerine dagitin.
Sizlayan memeyi bir gün için elle bosaltin.
Bebegin memeyi, sütü bosalttiktan sonra uzun süre emmesine izin vermeyin.
Memeniz çok aciyorsa meme kalkani kullanin.

BENDE BİR YERDE OKUDUM AKTARAYIM İSTEDİM

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: cansuyum
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2007 Saat 15:14

Benimde doğumdan sonra 4 gün sütüm gelmedi... bebeğim 3.900 gr doğdu... başını bile kendisi tutabiliyordu... emzirmeyi bana o öğretti diyebilirim...

Ama yavrum sütü getirene kadar boş memeyi çekmekten hiç yılmadı... Bu arada meme ucum çatlayıp kanamaya başladı... artık süt geliyordu ama meme ucunun acısı dayanılacak gibi birşey değildi...

silikon uç denedim... kuzucuğum ağzına sokmadı...

2 çeşit ilaç denedim (biri mor) hiç faydasını görmedim...

yengem zeytin yağ önerdi... bir iki komşudan daha duydum... (koca karı adetidir diye düşündüğümü itiraf etmeliyim)

denedim ve yaralarım bir iki günde rahatladı ve kapandı. Kesinlikle tavsiye ediyorum...

Bu sorunu  yaşayan annelere çok geçmiş olsun... biraz dayanın bebeğinizi anne sütünden ihmal etmeyin... bu sorun geçtikten sonra bu işin nasıl bir zevk olduğunu göreceksiniz...

sevgiler...

-------------
herşey dilediğiniz gibi olsun...

Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 23:59
ah arkadaslar ben o dertten neler cektim Crymeme ucum artik iltahap akiyodu ne nemlendiriciler kullandim nelerneler ama en sonunda ebemmin verdi plastik meme ucuyla bu sorundan kurtuldum cok rahat ettim simdi kizim artik emmiyo ama bu olayda bana kizimdan tatli bi ani kaldi o cektigim acilar ona feda olsun canim yavrum benimStar

-------------

Mesajı Yazan: anico
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 13:23
Sevgili arkadaşlar,

Ne mor kaplı merhem/krem ne dezeytinyağı bana fayda etmedi. Ama bir TV programında İclal Aydın şunu tavsiye etti ve hemen uyguladım. Süper! Bana çok faydası oldu. Mutlaka deneyin, meme ucu çatlaklara inanılmaz iyi geliyor.

Yarım fincan gül suyunun içine ayva çekirdeklerini atın. Onlar gece o suda bekleyecek ve ilerleyen saatlerde zaten jel gibi olacaktır. Bunu göğüs uçlarınıza günde 4-5 kez sürün birkaç gün içinde çok faydasını göreceksiniz.

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 14:08
tesekurler........

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 13:54
g... isimli krem meme ucu çatlakları için ii geliyo ancak  meme ucu çok yumuşadığı için sütünüz akıp gidiyo çokta tavsiye etmiyorum. bazen koca karı ilaçları çok işe yarıyor. ben soğan suyunu sürerek çare bulmuştum. ama çok yanmıştı yaaaa

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 14:30
Orjinalini yazan: ecrinnisa ecrinnisa Yazdı:

g... isimli krem meme ucu çatlakları için ii geliyo ancak  meme ucu çok yumuşadığı için sütünüz akıp gidiyo çokta tavsiye etmiyorum. bazen koca karı ilaçları çok işe yarıyor. ben soğan suyunu sürerek çare bulmuştum. ama çok yanmıştı yaaaa
Canım ilaç adını sildim, çünkü ilaç adı vermek yasak, isteyen arkadaşlara özelden gönderebilirsin Smile 
Yazmış olduğun ilacı bende kullanmıştım ve forumda da bir çok arkadaşa tavsiye ettim, çünkü bana da çok iyi gelmişti Thumbs%20Up

-------------

Mesajı Yazan: FATi
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 22:46
MERHABA BENİMDE GÖGÜS UÇLARIM ÇATLADI HATTA YARILDI 10 GÜNDÜR ÇEKİYORUM DÜZELMEDİ BEBEĞİMİNDE AĞZI YARA OLDU EMZİRMİYORUM BİKAÇ GÜNDÜR
SÜREKLİ AĞLIYOR
7 AYLIK OLACAK BEBEĞİM
İLACIN ADINI VE NE YAPABİLİRİM BANA YAZAR MISIN
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 00:14
Orjinalini yazan: FATi FATi Yazdı:

MERHABA BENİMDE GÖGÜS UÇLARIM ÇATLADI HATTA YARILDI 10 GÜNDÜR ÇEKİYORUM DÜZELMEDİ BEBEĞİMİNDE AĞZI YARA OLDU EMZİRMİYORUM BİKAÇ GÜNDÜR
SÜREKLİ AĞLIYOR
7 AYLIK OLACAK BEBEĞİM
İLACIN ADINI VE NE YAPABİLİRİM BANA YAZAR MISIN
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Canım özelden sana ilacın adını yazdım Smile

-------------

Mesajı Yazan: BERFIN_1811
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 00:27
ya banada yazın ilacın adını valla doğumdan sonra 20 gün hıçkırarak ağlayarak emzirdim geçti şimdi yine başladı deircem yani allah kimseye çektirmesin çok zor insanın canından can gidiyo

-------------
url=http://lilypie.com][/url]

Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 15:34
fatoşum o kremin adını banada yazarmısın can özelden doğumm yapan arkadaşlarım doğuma bi kaç ay kala başla kullanmaya dediler daha iyi olur çatlama yaşamazsın dediler alıp kullanmaya başlıyım diyorum doğrumu bilmiyorum ama benden tcrübeli bi anne olarak bi fikir verirsin sanırım ...

canım sana özelden bir ilaç adı yazdım, benim gögüs ucum resmen yarılmıştı, ağlayarak emzirdim, sonra dr tavsiyesi üzerine gögüs kalkanı ve sana yazmış olduğum kremi kullandım, çok iyi geldi, ilk zamanlar gögüs ucu sürekli nemli olduğu için bu tür sıkıntılar yaşanıyor ama gögüs kalkanı gögüs ucnun kuru olmasını sağlıyor, sana da ve bu tür sıkıntı çeken herkese de tavsiye ederim Wink

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 16:11

bu topiği görünce eski günlerim aklıma geldi gözlerim doldu resmen,ne acı çekmişiz kızlar ama bakın şimdi herşey geride kalmış,bebeğim memeyi kendisi bıraktı emmiyor ama emzirmeyi sancılı da olsa o kadar çok özledim ki....

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 16:50
Orjinalini yazan: y_bal y_bal Yazdı:

fatoşum o kremin adını banada yazarmısın can özelden doğumm yapan arkadaşlarım doğuma bi kaç ay kala başla kullanmaya dediler daha iyi olur çatlama yaşamazsın dediler alıp kullanmaya başlıyım diyorum doğrumu bilmiyorum ama benden tcrübeli bi anne olarak bi fikir verirsin sanırım ...

Canım özelden yazdım ama yine belirteyim o emzirip, göğüs ucu yara olan, çatlayanların kullanacağı bir krem Smile

-------------

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:04
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

bu topiği görünce eski günlerim aklıma geldi gözlerim doldu resmen,ne acı çekmişiz kızlar ama bakın şimdi herşey geride kalmış,bebeğim memeyi kendisi bıraktı emmiyor ama emzirmeyi sancılı da olsa o kadar çok özledim ki....

Evet Bilge ben de...Hatta iş yerinden eve koştura koştura süt götürmeyi, sıraya dizmeyi, içtiği her biberon için daha çok gayret göstermeyi bile özledim.Saçını okşamayı emerken, minik elleriyle benim saçımla oynamalarını...

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:11
Ahhhhh ah valla bende özledim.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:11
di mi Nilgüncüm ya sen deyince aklıma geldi,benim oğluş da emerken hep saçımla oynardı,bir eli hep hareket halindeydi,süt saatine yetişebilmek için hiç evden uzak biyere gitmemiştim,süt sağarken gözüm hep biberonda acaba biraz daha çıkartabilir miyim diye hep güzel şeyler düşünürdüm

-------------

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:19

Önce moraliniz iyi olmalı derlerdi ya, yanında olamayıp veremediğim için üzülmeyi yasaklayıp kendime, ilk fırsatta lavaboya koşardım.Eve gelince seni karşılaması ve hemen emmek istemesi,şimdi bambaşka bir boyutta 3 yaş sendromlarını çözmeye çalışıyoruz.

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:30
bende özledim emzirmeyi onun cok cok emip bir eliyle de göğsümü okşamasını Wink benim onun minik kafasını okşamamı kucaklamayı CryCry şimdi zor sevdiriyorlar sarılttırmıyorlar

Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 14:48
ayyyy kızım doğda emzireyim bi yaaaa Smilene güzel anlatmışınız öle valla insanın emziresi geliyo valla hayırlısıyla o günleri bizde yaşarız inş.
3.5 ayımız kaldı şunun şurasında..

Mesajı Yazan: sofialoren
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 17:16
arkadaslar bebegım neredeyse 3 aylık oldu.ılk emzırmelerde meme ucu alıskın olmadıgı ıcın yara olmalar catlamalar kanamalar kabuklanmalar gectı bunları atlattık cok sukur.yalnız benım sutum halen cok gelıyo uzerım ıslanmasın dıye gogus pedı kullanıyorum.sanırım goguslerım pedden dolayı hava almadıgı ve ıslak pedlerle temas halınde kaldıgı ıcın sıyah olması gereken kısım kıpkırmızı soyuluyo kasınıyo kasıdıgım yerde ıse kucuk kucuk kırmızı sulu tıpkı mantara benzeyen seler oldu.bole bısı yasayan varmı?bu enfeksıyonsa eger bebegıme sutle gecıyor olabılırmı?ınternetten arastırdım buna mantar denıyor ve sutle bebege gecıtıgı ıcın huzursuzluk gaz sancısı yapıyor.bebegımde gaz sancıları arttı susturamıyorum ılacları ıyı gelmıyor artık altını acmamdan hoslanırdı sureklı aglıyor napmalıyım

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 17:22
canım bence hemen bir cildiyeye git görün mutlaka bir kremi vardır Wink yara bende de oldu bepan....  iyi geldi ama mantar farklı bir olay Confused

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 17:26
canım bi uzmana danış.geçmiş olsun.

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 17:44
geçmiş olsun canım bence de bir cildiyeciye görünmende fayda var

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 17:49
Canım bence en iyi çözümün göğüs kalkanı kullanman olacatır, meme uçlarının hava almasını sağla, göğüs pedini de gece yatarken kullanırsın, eczanelerde ve bebek sitelerinde satılıyor, aynı sorunları bende yaşamıştım Cry bana da doktorum tavsiye etti, doktoruma dua etmiştim ve birde bir krem kullandım, çok iyi geldi, istersen adını özelden adını atarım Smile

-------------

Mesajı Yazan: sofialoren
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 21:51
canım arkadasım gogus kalkanı nedır bılmıyorum bı yardımcı olursan sevınırım.bugun boyunca goguslerım dısarda gezıyorum suandada acıklar.cogumun kıcına kullandıgım ıkı tane krem var madem ısım verılmıyo vermım onları surdum emzırcem zamanda sadece ılık suyla yıkıyorum ama gece napcam bılmıyorum.gogus pedlerı cok ısıme yarıyordu gece hem benım hemde cocugun uzerı akan sutten ıslanmıyodu.napım kullanmıycam artık yada dedıgın gıbı sadece gece koyayım.ama ınsallah yarına gecsın bu mantar sag gosum solunkıne nazaran daha ıyı ama hep onu emzırememkı cocuguma bı zarar verecek kokuyorum yarın hemen doktora gıdıcem.ozelden hangı ılacı kullanıyorum onları sana yazayım sende bana kullandıgını yaz olurmu?

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 22:56
http://www.e-bebek.com/tools/ShowMeProductPic.aspx?ProductID=5345#">Medela%20Anatomik%20Göğüs%20Kalıbı%20%28Nipple%20Former%29
Canım göğüs kalkanı bu, bu ikisini birleştirip kapatıyorsun, meme ucun o yuvarlak olan kısımın içinde kalıyor, yukarıdaki deliklerden de meme ucunun hava alması sağlanıyor Smile temin edebilmen için de sana özelden bir link atıyorum Smile

-------------

Mesajı Yazan: belkısburcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 22:58

ben ne kadar dogru bilmiyorum kendim denemedimama soganı iki bölüp haşlayıp koyarsan iyi geldigini duymuştum bizim gelinimize yaptılar antibiyotik etkisi varya oyüzden istersen bi dene canım

-------------

Mesajı Yazan: evcil
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 23:12

bende cok cektim bizlerden gecti ama doğum yapacaklar için bişi duydum

sancılıyken göğüs ucuna kuru soğan sürülüyormuş ve catlak olmuyormus tabi o sancıyla akla gelirseCry denemek isteyen varsa

Mesajı Yazan: baharşekeri
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 10:14
ya benim ilk oğlumda göğüs möğüs kalmamıştı ortada.3 ay çektim en az.denemediği ilaç yöntem kalmadı.
ikincide doğum korkusu falan değil en çok mem uçlarım için üzülüyordum.
afedersiniz ama hatta kopan parçalar doğumdan önce tekrardan yenilenmişti bile.
ama ikinci oğlumda hiç birşey olmadı.
belki daha öncede yazılmıştır ama ben yine ısrarla kullanmanız için yazayım.başka şeye fazla para vermenize hiç gerek bile yok.tahin yağı.2 .günden itibaren sürdüm ve o kadar rahatım ki.lütfen deneyin .göreceksizniz ve lütfen hamile olan olmayan herkese söyleyin.çünkü ne kadar kötü olabileceğini ;uyanmasın diye dua ettiğim günleri çok iyi bilirim

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
binlerce kez sükürler olsun

Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 12:48
ya kızlar ben de çok çektim ve hala da çekiyorum bir meme ucum yine yara oldu ve sanırım memm iltihaplandı yine çok kötüyüm bütün vücudum ağrılar içinde 6 ay oldu bbeğim doğalı ve ara ara hala çekiyorum bunuCry

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2009 Saat 13:57
kızlar ........... diye bir krem var içeriğği bitkilerden oluşuyormuş ben çok faydasını gördüm bilginize

Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2009 Saat 09:29
bende çok çektim. denemediğim yöntem kalmadı. eczaneden özel ilaç aldık olmadı. zeytinyağı iyi geliyormuş diye duydum denedim olmadı. kayınvalidem katı margarin gibi yağdan bişeyler hazırladı oda çok çektiği için ona iyi gelmiş ama ben hiç faydasını görmedim. daha bir sürü denemediğimiz şey kalmadı. kızımı o kadar zor emzirirdimki her defasında ağlardım. Cry Cry  Cry acısı çok kötüydü. sanki geçmeyecek gibi hissediyordum. birde herkesin atlatma süresi çok farklıymış. ben hep dua ederdim geçsin diye. şükür 40 günün sonunda ağrılar azalmaya başladı. kızım emdikçe düzeldi. ama çok kötü günlerdi. inşallah 2. de bunları yaşamam.
hamile olupta doğum yapacak arkadaşlar ve emziren anneler inşallah bunları sizde yaşamazsınız. çünkü o süreç bayağı bi zor geçiyor. bol bol dua edin.

tabii bunları yaşamayan kadınlarda var. bunuda unutmamak gerekir. allahım kimseye yaşatmasın.

-------------

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 11:43
kıslar ben doğumdan sonra göğüsümün yara olmasından ve bu sebeple bebeğimi emzirememkten tedirginim. sizlerin şimdiden aldığı bir önlem var mı. doğum sonrası için şimdiden yapılacak bişeyler var mı. doktoruma söyledim 1 ay kala hatırlat ilaç yazayım dedi. ben daha doğal önlemler almak istiyoru yardııım

-------------

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 13:49
bebek memeye doğru yerleşmemişse ve sadece meme ucunu alıyorsa çatlaklar oluşmaya başlıyoo,bu sırada meme temiz tutulmazsa enfeksiyon gelişebiliyor.ilk hafta benimde oldu,acısı yüreğine iniyo insanın.bir pomad var adı novu.... diye bayağı rahatlatmıştı beni.bide süt gelmeye baslayınca emzirmeden önce azcık göğsümü sıkıp meme ucuna gelen sütü çatlaklara güzelce sürüyordum..eğer catlakların olursa meme ucu başlığıda alırsın,kıyafetler değince canın cok yanar çünkü..

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 14:16
canım ben sana annemin yaptığı bir şeyi yazacağımSmile
anneme arkadaşları hülyanın doğum sonrasında memesinde çatlak yarası olmasın deyip anneme benim göğsüme doğum sonrası hemen kuru soğan sürmesini söylemişler
benim kızacağımı bildiğinden bana söylemeden doğum çantama bir kuru soğan ile bıçak koymuş, ben sezeryandan çıktıktan sonra annem ve eşim beni giydirdiler. ben sersem bir halde idim. bir baktım annem kuru soğan çıkardı ve bıçakla kesim göğsüme sürdü şaşırdım anne ne yapıyorsun filan dedim ama karşı koyacak gücüm yoktu ona sürdü bir güzel. 15 dk bekledi ve ılık pamuk ile sildi bir güzel göğsümü ve alperi verdi. eşimde yazık şok oldu benim gibi şaşkın gözlerle annemi izlediLOLLOLLOL
vee benim hiç çatlağım, yaram veya göğsümde hassasiyetim olmadı. bunun nedeni bumu bilmem ama benWinkLOLLOL
birde dr bana ne olur ne olmaz diye hastane çıkışında yazmış bir krem g......tan adında onu ben hiç kullanmadım ama

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2009 Saat 02:32
http://89.106.31.52/forum/forum_posts.asp?TID=1613&title=meme-ucu-catlaklari-kanamalari - http://89.106.31.52/forum/forum_posts.asp?TID=1613&title=meme-ucu-catlaklari-kanamalari
canım burda yaşanmış anne deneyimleri var bi bak istersen umarım yardımcı olurWink

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2009 Saat 11:09
hamilelik topiğine açmıştım bu konuyu burda olduğunu bilmiyordum. ben meme ucu çatlaklarına doğumdan önce alınabilecek önlemler varsa önerilerinizi bekliyorum...

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2009 Saat 11:43
Demek ki meme ucuyla ilgili sorun yaşamayan yok herkeste oluyor. Ben de katlanıcam sanırım. Kullandığınız ilaçların adını bana özelden gönderirmisiniz.

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2009 Saat 11:50
arkadaşlar benim annem göğsüme kuru soğanı kesip sürmüştü doğum sonrasında ondan mı bilmem benim hiç meme ucu çatlağım olmadı

Mesajı Yazan: brgl
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 00:16
ben de çok sorun yaşadım,6 aylıkken daha dişi çıkmadan meme başımı yarıya kadar kopardığı için emzirmeyi kestim.Confused

Mesajı Yazan: nellyy
Mesaj Tarihi: 05 May 2009 Saat 17:03
Merhabalar
Benimde sağ göğsümde çok yara var. Kendi çabalarımla birkaç yöntem iyi geldi. Öncelikle eğer çok süt dolmuşsa göğsünüze pompa ile biraz boşaltın ki ucu yumaşasın. Bebek memeyi tutana kadar çok yoruluyor ve o arada göğüs ucunuzda hırpalandığından yara oluyor. Göğüs ucunun yumuşak olması önemli. Birde eğer yara varsa göğüs pedi kullanmayın çünkü yara pede yapıştıkca dahada azdırıyor acıyı. Memeyi ağzının içine resmen tıkın. Yoksa ucu ile çok oyalanıyorlar. İsmini vermek yasakmış sanırım ( böyle bir forumda yasak olmaması lazım site reklamı yapmıyoruz sonuçta) L...H adlı mor krem işe yarıyor. Birde atletinizi kendinden sutyenli , v yakalı  ve dantelli olanlardan secin. Hem emzirirken çok kolay indirebiliyorsunuz. Hemde danteli sayesinde hava alıyor meme ucu. Şimdiye kadar deneyimlerim bunlar. Yaram henüz iyileşmedi ama meme vermek artık işkence değil. Biberonla vermek beni tramvatize ediyor. Annelik sanırım böyle birşey...

Birde bebeğim 25günlük. Genelde emerken uyuya kalıyor. Napmak lazım? :)

Bir konuda da uyarmak istiyorum hepinizi. Bebeğinizi 2-3 saatte bir kaldırıp emzirin. Çünkü bebeğin kan şekeri düşüyor ve yorgun kalıyor. Sürekli uyuyor. Sizde ne kadar uslu bebeğim var diye düşünebilirsiniz ama beyinde o sırada ciddi hasarlar olabilir. Eğer bebeğinizi 2-3 saatte bir kalkmıyorsa topuğundan kan alıp bir şeker ölçme cihazı ile ölçün. 50 nin altındayda acil uyandırıp mama takviyesi yada süt verin...

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 05 May 2009 Saat 17:55
Muhakkak okuyun!!!
Arkadaşlar tüm yaşadığınız bu sorunların ortak bir kurtarıcısı var; Göğüs KalkanlarıWink
sürekli göğüs pedi almaktan çooook ekonomik yıka yıka kullan ayrıca bakın daha ne faydaları var:
1, kalkan sayesinde sürekli meme ucu bastırılmaz, çıkık durur bebek meme ucunu kolay alır, ped kullananların meme ucu içine kaçar bebek alamazCry
2- steril ederseniz kalkanlarınızı içine biriken anne sütlerini israf etmemiş olursunuz, bebeğiniz içer bu sütü, ped ise sütü emer süt pede yararBig smile
3- kalkanlar sayesinde sütünüz ne kadar bol olsa da kıyafetinize bulaşmaz, pedden süt taşabilir
ve
4- en önemlisi kalkanlar sizi göğüs yaralarından da korur, çünkü asıl sorun emmme sonrası sürtünmeden kaynaklanıyor, benim oğlum saatlerce gece gündüz beni hiiiiç uyutmadan emdi ama çok sağolsun kalkanı bulan kişi onun sayesinde hiç yara olmadan emziriyorum. şiddetle tavsiye ederim.

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: kupa kızı
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 23:27

herkese selam

oğlum şuan 13.ayında benimde göğsümde çok çatlak olmuştu.merhem kullandım.hiçbir faydasını göremedim....her emzirmeden sonra emdiği göğsümdeki sütten her iki göğüs ucuna sürdüm..iyileşmesi 2 gün bile sürmedi..yanıtım geç oldu sanırım ama yeni anne olanlara yada olacaklara faydası dokunur umarımm..sevgiler..

-------------
kupa kızı

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2009 Saat 23:51
ben bir ilaç kullanmıştım.. diğer sayfalara bakmadım açıkçası kullanan var mı aynısından.. hiç sorun yaşamadım.. yani kan görmedim hiç.. biraz sızladı kısa bür süre ama onun dışında birşey olmadı.. arkadaşım doğum yapalı 6 ay kadar olmuş.. fakat aldıgı tüpün anca yarısını kullandığından kalanını bana verdi.. kalan yarısı da bana bolca yetti hatta arttı bile...ben de başkasına verdimBig smile.  La..oh adı da.. doğumdan bir süre önce başla demişti ama tabi öyle olmadı çınar erken doğunca.. doğum için beklerken bile sürdüler bana onuPig sonra sürekli sürdüm.. her emmeden sonra sürdüm durdum.. yıkamaya da gerek yomuş.. kadın doğumcuma da çocuk doktoruna da sordum.. bir sakıncası yok.. çocuk emse dahi birşey olmaz dediler.. dediğim gibi hiç sıkıntım olmadı.. ama kaçlıktı tüp hatırlamıyorum..

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 00:00
Orjinalini yazan: kumrugumus kumrugumus Yazdı:

Muhakkak okuyun!!!
Arkadaşlar tüm yaşadığınız bu sorunların ortak bir kurtarıcısı var; Göğüs KalkanlarıWink
sürekli göğüs pedi almaktan çooook ekonomik yıka yıka kullan ayrıca bakın daha ne faydaları var:
1, kalkan sayesinde sürekli meme ucu bastırılmaz, çıkık durur bebek meme ucunu kolay alır, ped kullananların meme ucu içine kaçar bebek alamazCry
2- steril ederseniz kalkanlarınızı içine biriken anne sütlerini israf etmemiş olursunuz, bebeğiniz içer bu sütü, ped ise sütü emer süt pede yararBig smile
3- kalkanlar sayesinde sütünüz ne kadar bol olsa da kıyafetinize bulaşmaz, pedden süt taşabilir
ve
4- en önemlisi kalkanlar sizi göğüs yaralarından da korur, çünkü asıl sorun emmme sonrası sürtünmeden kaynaklanıyor, benim oğlum saatlerce gece gündüz beni hiiiiç uyutmadan emdi ama çok sağolsun kalkanı bulan kişi onun sayesinde hiç yara olmadan emziriyorum. şiddetle tavsiye ederim.

Aynen katılıyorum, arka sayfalarda bende sürekli bununla ilgili tavsiyelerde bulunmuştum, ga...n krem ve gögüs kalkanı benim kurtarıcım olmuştu Thumbs Up

-------------

Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 00:13
ya o kalkanlar bende de vardı.. çok kısa bir süre kullandım.. siz söyleyince hatırladım.. eşim hep dalga gecerdi taktın mı kalkanlarını diyeLOLLOL şaka bir yana hakikaten de onlar da iş görüyor sanırım.. yalnız sürekli kullanamadım.. pedler daha kolay geldi bana..

-------------

Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 10:54
ben de la... kremi kullandım 2 hafta.10 grlık.göğsümde hafif çatlak oldu 1 hafta sonra geçti kanama filan olmadı. ama bebeğim memeyi ilk tuttuğunda canım yanıyo.o ne zaman geçer bilemiyorum. ben de hamileyken karnıma fındık ve gliserin yağı karışımı sürüyordum onu meme uçlarıma da sürdüm hamileyken.karnımda hiç çatlağım olmadı meme ucumda da az oldu...

Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 13:18
kısa bir süre sonra geçer o acı da.. merak etmeWink

-------------

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 13:24
Arkadaşlar ben çok etkili bir pomad kullandım ve birkaç günde geçirdi. ismini yazamıyorum öğrenmek isteyen olursa özelden msj atsın söyleyeyim.

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 15:13
arkadaşlar benimde kullandığım karika bir krem var ben ilk bebeğimde 2.5 ay çektim bu meme ucu yaralarını kanaya kanaya ağlayarak emzirirdim bu bebeğimde çok korkuyordum yine aynı yaralar olacak diye ama bu kremin sayesinde kızım o kadar sık ve haşin emmesine rağmen hiç yara olmadı meme uçlarım isteyen olursa özelime yazsın kremin adını özelden atarım size şimdi her gördüğüm hamileye veriyorum bu kremin adını allahım hiç bir yeni bebeği olan anneye meme ucu yaralarını vermesin çok zor biliyorum...

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 25 May 2009 Saat 16:36
bende tunada yasamıstım bu sorunu aman yarabbım.ne gunlerdı.ayva cekırdegını kaynat onun jelımsı suyu cıkıyor onu sür dedıler yaptım daha kötu oldu.bı tane krem aldım olmadı cok acıyordu tunayı emzıremıyodum.ooofff kı offf.ılk cocuklarımızda cahıl oluyoruz sanırım.ama kızımda dogumun aksamı hemen surdum krem be....tn.hıc yara olmadı cok sükür.daha tecrubelı oluyosun ıkıncı bebekte.gecmıs olsun arkadaslar bırde unuttum kızımda hep emzırmeden meme ucunu sıkıp cıkan sarı sutle sıldım hep bundanda olmamıs olabılır.tunada yapmamıstım bunu elımı bıle suremıyodum cunku...Tongue

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: nellyy
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2009 Saat 17:27
Burdan arkadasların tavsiye ettiği pomadı aldım ve kullandım faydasınıda gördüm arkadaslar. O koca yarık neredeyse kapanmak üzere. Düzenli sürmedim ama genede etkisini gösterdi. Fatoş ve Tübay aynı krem ismini verdiler.  İkisine de çok teşekkür ediyorum.Şimdi daha mutlu emziriyorum. Gene mi uyandııı gene mi acıktı derdim bitti...

Mesajı Yazan: tanya
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2009 Saat 17:19
Arkadaslar ,

Benim de gogus uclarim fena sekilde catladi,ikizlerim oldugu icin dinlendirme imkanimda yok,ne ise yarar?lutfen yardim edin,artik catlaklar kanamaya basladi!!!!

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2009 Saat 17:23
Canım bu topiğe baştan sona bakarsan, bir sürü işe yarar öneriler bulursun Smile

-------------

Mesajı Yazan: tanya
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2009 Saat 17:23
Sevgili Arkadaslar,
Gogus uclarim fena halde catladi ve hatta kanamaya basladi.ikizlerim 2 aylik oldugu icin de dinlendiremiyorum,once biri acikiyor sonra digeri.
 Lutfen yardim edin,ne yapmam gerekiyor,tecrubelerinize ihtiyacim var acil olarak!!!
 Sevgiler,

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2009 Saat 19:00
selam benimkiler de çok fena.çatlak ve kanama yok.krem de kullanıyorum bir ara geçti gibi oldu ama yine başa döndük ilk günlerdeki gibi fena acıyo.lans....h adlı kremi kullandım.ama göğüs kalkanlarının faydası oluyor.takabilirsen onu kullan derim.ben arada takıyorum taktığım günler acımıyor.ama sevmiyorum onu kullanmasını.yattığımda içinde biriken sütler dökülüyor her yerim batıyor.

-------------

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2009 Saat 22:44
ilk cocuğumda benimde ilk hafta yara oldu ve kanadı ama ben acıya acıya emzirmeye devam ettim, krem yerine kendi sutumu surdum ve faydasını gordum anne sutu her derde care Big smile

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: pıncırım
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 18:06

doğuma on gün kaldı,ilk bebeğimde göğüs çatlağından çok çektim ,aynısını yaşamak istemiyorum,bana kullandığınız kremin adını yazarsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2009 Saat 11:09
Gogus sismesi disinda hicbir sorunum yoktu ama oglum gecen gun oyle isirdi ki ucunu, yarildi resmen. Ben ilk once gormemistim sadece acisini hissediyorum sanmistim ama degilmis, yara alt taraftaymis ve yarilmis. Emmedigi zaman kuruyor, az once baktim beyazlik vardi sıktım iltihapla kan geldi. Süt sürme isini yapiyorum ama fayda edecek gibi degil. Inanilmaz aciyor ya, gogsum sistiginde onun acisina dayanbiliyordum emdigi zaman ama buna dayanilmiyor...

Kramp gidiyor gogsume yaradan dolayi, cok sizliyor. Su kremin adini bana da yazar misiniz ozelden?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesajı Yazan: durukuşum
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 17:40
ben de göğüs yaralarından muzdaribim.3 aylık olmasına rağmen yavrum hala canım yanıyor hatta geçenlerde yavrum kan kustu bayağı korktuk dr a götürdük.ama bıdık öyle keyifliki dr dediki bir rahatsızlığı yok ama sizin göğsünüz ne durumda gösterdim içler acısı olduğunu söyledi e vitamini ve b-adlı ilaçtan verdi.bir de ben av- göğüs kalkanı aldım.şimdilik iyi gibi ama umarım tamamen iyileşir.10 gündür sütümü sağıyorum.anneliğin en keyifli anı olan emzirmek bana kabus oldu aylardır.bu arada la-adlı krem bana hiç yaramadı.

-------------
hoşgeldin ipek tenli kızım hayatımıza!!!

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 08:39
benim oğlumda 5.5 aylık hala göğüslerim sızlıyor emerkenConfused

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2009 Saat 17:55
Benimde doğumuma sayılı günler kaldı arkadaşlar. en etkili krem hangisiyse lütfen banada özelden yazın. Şimdiden teşekkürler.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: cerenb
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 22:32
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

merhaba...allah anali babali buyutsun....bu sozun anlamini anne olunca daha iyi anladim....

benim oglum 2.5 aylik ve goguslerim hala ara sira aciyo....sanirim oglum hala emmeyi ogrenemedi...ben  krem kullandim....ama ilk emzirmeye basladigimda genede olagan bi yara olmustu....arkadasim emzirdikten sonra karbonatli suyla sil kurusun daha sonra kremi sur demisti....denedim faydasini gordum....ama kremler icinde en iyisi ...bilmiyorum sen hangisini kullandin ama....birde emzirdikten sonra hemen gogsunu kapatma bi on dakika acik kalsin sonra sil ve kremle....gogusler nemli kalincada yara iyilesmesi uzuyormus...insallah faydasini gorursun....

Canım ilaç adları veremiyoruz, o yüzden düzeltme yaptım Wink
merhaba,

aynı sorunu bende yaşıyorum. üç ayrı ilaç kullanmama rağmen halen geçmedi, artık emzirmekte çok zorlanıyorum. rica etsem kullandığınız ilacın ismini yazabilirmisiniz. Teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 23:48
benim kizimda 9,5 aylik ve 2 gunden beri emziremiyecek kadar cok aciyo bana lan.... adli krem yariyor ben birde dogum yapmadan 2 ay once kullanmaya baslamistim. ilk baslarda gogus kalkani mutlka kullanin gercekten ise yariyor zaman zaman acik gezin,ilik bir dus cok iyi geliyor. Birde biberonla ilgili birsey paylasicam benim dogum yaptigim hastane biberona inanilmaz karsiydi ve Ayse Onerden egitim aldim. Biberonu kesinlikle kullanmayin diyorlar ve MED.... marka kasik biberon oneriyorlar biberon ama kasik ile iciriyorsunuz gibi.

-------------

Mesajı Yazan: durukuşum
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 02:28
arkadaşlar ben göğüs kalkanından çok memnun kaldım bir de e vitamini kapsülü işi çözüyor galiba.kalkanlar biraz garip oluyo hatta eşim jantları taktın yine dioLOL ama ii geldi gerçekten.umarım bi daha olmaz .çeken bilir gerçekten.emzirmek işkence oluyor.

-------------
hoşgeldin ipek tenli kızım hayatımıza!!!

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 13:23
Orjinalini yazan: mahiradasi mahiradasi Yazdı:

benim kizimda 9,5 aylik ve 2 gunden beri emziremiyecek kadar cok aciyo bana lan.... adli krem yariyor ben birde dogum yapmadan 2 ay once kullanmaya baslamistim. ilk baslarda gogus kalkani mutlka kullanin gercekten ise yariyor zaman zaman acik gezin,ilik bir dus cok iyi geliyor. Birde biberonla ilgili birsey paylasicam benim dogum yaptigim hastane biberona inanilmaz karsiydi ve Ayse Onerden egitim aldim. Biberonu kesinlikle kullanmayin diyorlar ve MED.... marka kasik biberon oneriyorlar biberon ama kasik ile iciriyorsunuz gibi.
 Canım bende Dr. Bro... özel gaz yapmayan biberononu kullanıyorum. Çünkü oğluşum tek göğsümü aldığı için bazen yetiştiremiyorum. Diğer göğsümüde çektiğim için biberonla veriyorum. Biberondan sonrada göğsümü tutuyor.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: zeynepceylin
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2009 Saat 10:50

benimde ilk üç gün çok acı veriyordu yara olmuştu kermi yara olmadan kullanmak lazım yara olduktan sonra kesinlikle geçirmez..ben yara olunca kantron yağı sürdüm zeytinyağlı inanın sürdüğüm gün geçti çok şükür şu an ağrı falanda yok..Thumbs Up

Mesajı Yazan: hanzade
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2010 Saat 22:36
arkadaşlar doğumun  3. günü göğüs uçlarım acımaya başlamıştı. krem sürdüm ılık suyla masaj yaptım.bi kaç gün içinde geçti. ara ara sızlıyor ama göğüslerin tamamen boşalması gerekiyormuş zaten dolunca taş gibi oluyor , akıyor sancı yapıyor.

Mesajı Yazan: nigo
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 20:50
ŞU İLACIN İSMİNİ BANA DA VERİN KIZLAR NOLURRR BENDE ÇOK ACI CEKİYORUM ŞİMDİDEN TEŞKKÜRLER............

-------------
CANIM KIZLARIM

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 08:10
Arkadaşlar daha önce yazdımmı bilmiyorum geri sayfalara bakmadım. Aynı olay bendede oldu. Hatta bir mememin ucu resmen ikiye ayrıldı kanla birlikte süt emiyordu oğlum. Ama hiç bir ilaç fayda etmiyor. Oğlumu doktora götürdüğümde hemşire yanlış emzirmeden dolayı dedim. Gerçekten oğlun mememin sadece uç kısmını alıyordu. Hemşire öyle bir verdiki mememi o acıyan yerler bile o anda acımadı. Şimdi doğru meme verme şöyle oluyormuş bebeğin ağzınıiyice açmasını sağlıyacaksınız oda şöyle oluyor memenizi verin çekin verin çekin yani ağzına deydirin çekin kocaman açıyor açtığı anda o siyahlığıda ağzının içinde olacak şekilde verin bir kaç gün sonra meme uçlarınız iyileşiyor.  Test edildi onaylandı.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2010 Saat 14:12
tahin yağı çok iyi geliyor tavsiye edrimWink

Mesajı Yazan: cannann
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2010 Saat 21:22
gögsümdeki çatlaklar geçti gibi ama bebeğim ilk emmeye başladığında çok sızlama oluyo normal mi? zamanla geçer mi yada ne yapmam lazım arkadaşlar

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2010 Saat 21:39
Orjinalini yazan: cannann cannann Yazdı:

gögsümdeki çatlaklar geçti gibi ama bebeğim ilk emmeye başladığında çok sızlama oluyo normal mi? zamanla geçer mi yada ne yapmam lazım arkadaşlar

zamanla geçer canım, başta sıkıntılar çok oluyor süt ağrısı falan, şimdi bile süt çok gelince arada ağrı oluyorConfused

Mesajı Yazan: cannann
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2010 Saat 22:10
emzirmek işkence gibi ya inş çok çabuk geçer

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat