Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lokosit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlokosit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efdal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: lokosit
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2008 Saat 13:37

Merhaba kadir bey;

Kızım 1 hafta sonra 7 aylık olucak dogum kilosu 3150 boyu 50cm şimdi 7350gr 65cm anne sütü alıyor  ek gıdalarada basladık. Dogumundan buyana hiç hasta olmadı taki 2 gün öncesine kadar.

Uykusundan kusarak uyandı kızım ve 1 saat boyunca çok şiddetli biçimde ögürerek balgamlı ve sarı renkte kustu  1 saatin sonunda hersey normale döndü kusma kesildi neşesi yerine geldi emmesi uyuması ve atesi normal. Ancak ben durup dururken bu kadar kusmasından endişelenip doktora götürdüm idrar tahlili yaotırdık sonucunda

Lokosit esteraz:+++

Lokosit:29/hpf çıktı bu sonuçlardan sonra doktorumuz birde böbrek ultrasonografisi istedi  böbreklerde tas kum yada herhangi bir kitle saptanmadı ancak  sag böbregin toplayıcı yapıları hafif dolgundur. Sag böbregin renal pelvis çıkımı AP2.9mm ölçüldü. Diye koyu renkle yazılmıstı doktorumuz bunun o kadar önemli olmadıgını söyledi. Zi..ks isimli bir antibiyotik verdi ve bir hafta sonra tekrar idrar tahlili vermemizi istedi.

Benim sormak istedigim kızımın  suanda hiçbir sıkıntısı , rahatsızlıgı olmadıgını gözlemlememe ragmen ilacı kullanmalımıyım ve neden idrarında bu kadar mikrop çıkmış olabilir. Kızımın alt temizligine cok dikkat ediyorum  yiyeceklerini iyice yıkıyorum,kaynanmış su içiriyorum.

Yanıtınız için şimdiden çok  tesekkür ederim. İyi günler kolay gelsin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120461
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2008 Saat 14:53
Boyda 2cm. ve kiloda350g. bir açık var.Artık bu aydan sonra mamaya ihtiyacınız yok, kutu sütlerinden herhangi birine geçebilirsiniz.
O kusması bence ogün yediği içtiği bir şeyden oldu. Kusarakta zararlı gıdayı artarak, kendini kurtardı. Nitrit de "pozitif" çıktı ise, idrar yolu enfeksiyonu olur ama tezahürat şekli çok garip.Bence idrar tahlilini başka yerde bir daha yaptırın, bakalım nasıl gelecek.
Bu aylarda kaynamış suya ihtiyacınız yok.Sizin içtiğiniz sulardan içebilir.
Yukarı Dön
efdal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2008 Saat 15:21
doktor bey ben kızıma hiç mama kullanmadım anne sütü alıyor kustugu günde yarım yumurta sarısı yemiş ve öyle uyumustu. tahlilde nitrit negatif sadece lokosit pozitif siz idrar yolu enfeksiyonu yokturmu diyosunuz. ilacı kullanmıyayımmı?  kızım küçük oldugu için haliyle idrarı önce eczaneden aldıgımız idrar posetine yaptırıyoruz sonra tahlil kabına bosaltıyoruz buda mikrobun yüksek çıkmasına sebep olabilirmi? bide mademki doktorumuzun söyledigi gibi kızımın idrarında yüksek miktarda mikrop var baska belirtileride olması gerekmezmiydi en azından ateslenme olmazmı yani düsünüyorun kızım kusmasaydı idrar tahlilide yapılmıycaktı bizimde hiçbişeyden haberimiz olmıcaktı o zaman.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120461
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2008 Saat 15:48
Kız çocuklarında lökosit herzaman iltihabı göstermez, ayrıca iltihap olduğunda bariz işaretleri vardır. O yüzden benim aklım yatmadı. Yani kuyudan taşın çıkarılması için, başka bir laboratuvarda tekrarlarsanız, kesin bir şey söylenebilir.
İdrar aynı kapta beklemekle bile mikrop çoğalabilir. Ayrica sizin idrar alınırken deriyi ve etrafını"sterilize " etmenize imkan yoktur. Öyle olabilse idi cerrahlar ameliyattan evvel sadece el yıkar, eldiven takmalarına gerek kalmazdı.
İdrar kültürü alınırken bunun olacağı bilindiğinden, "Koloni sayımı" diye bir usul getirilmiştir. Eğer dışardan bulaşma olursa, koloni sayımı 100 000 in altında olur, o zaman ne ürerse üresin dikkate alınmaz.
İdrar yolu enfeksiyonlarında ; titreme ile gelen ateş, idrar yaparken yanma, idrar kaçırma ve kesik-kesik idrar yapma bulguları vardır. Sizde bu bulguların hiçbiri yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.