Merhaba kadir bey;
Kızım 1 hafta sonra 7 aylık olucak dogum kilosu 3150 boyu 50cm şimdi 7350gr 65cm anne sütü alıyor ek gıdalarada basladık. Dogumundan buyana hiç hasta olmadı taki 2 gün öncesine kadar.
Uykusundan kusarak uyandı kızım ve 1 saat boyunca çok şiddetli biçimde ögürerek balgamlı ve sarı renkte kustu 1 saatin sonunda hersey normale döndü kusma kesildi neşesi yerine geldi emmesi uyuması ve atesi normal. Ancak ben durup dururken bu kadar kusmasından endişelenip doktora götürdüm idrar tahlili yaotırdık sonucunda
Lokosit esteraz:+++
Lokosit:29/hpf çıktı bu sonuçlardan sonra doktorumuz birde böbrek ultrasonografisi istedi böbreklerde tas kum yada herhangi bir kitle saptanmadı ancak sag böbregin toplayıcı yapıları hafif dolgundur. Sag böbregin renal pelvis çıkımı AP2.9mm ölçüldü. Diye koyu renkle yazılmıstı doktorumuz bunun o kadar önemli olmadıgını söyledi. Zi..ks isimli bir antibiyotik verdi ve bir hafta sonra tekrar idrar tahlili vermemizi istedi.
Benim sormak istedigim kızımın suanda hiçbir sıkıntısı , rahatsızlıgı olmadıgını gözlemlememe ragmen ilacı kullanmalımıyım ve neden idrarında bu kadar mikrop çıkmış olabilir. Kızımın alt temizligine cok dikkat ediyorum yiyeceklerini iyice yıkıyorum,kaynanmış su içiriyorum. Yanıtınız için şimdiden çok tesekkür ederim. İyi günler kolay gelsin.
|