Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ve İshal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma ve İshal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1698
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2012 Saat 17:39
hocam o kadar doğrusunuzki daha dün komşumun oğlu kusuyor ve ishaldi ama kusması azalmıştı 4. gün falandı ben geçti susuz kalmamasına dikkat et az kaldı derken dr götürmüş 2 gün hastaneye yatırdılar acaba gerçekten hastanelik oluncada bizi yatıracaklarmı artık güvenim o kadar sarsıldıki ciddi hastalıkları ayırd edebileceklermi diye şüpheyle yaklaşıyorum ankaradada bu arada rotavirüs salgını varmış öyle demişler havadan bulaşıyormuş ve buradki bütün hastaneler ukarıdaki arkadaşın oğlu gibi küçük çocuklarla dolu
iyiki varsınız
sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119549
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2012 Saat 18:22
Havadan bulasiyormus ha...Yuh. O zaman niye asisini nefes yolu ile degilde, agizdan veriyorlar. Yoksa, orijinal yazida yazan; Grip gibi hizli bulasma gosterir lafini yanlis anlayip Grip gibi havadan bulasir olarakmi anladilar?? Kenan Evren Prof. lari ne olacak.... O Ankaralilar da yaptirsalardi cocuklarina Rotavirus asilarini. Akilsiz basin cezasini ayaklar degilde cocuklar cekince, ne diyecegimi bilemiyorum..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2012 Saat 21:54
Sayın Hocam haklısınız sözünüüzn üstüne söz söylemek elbette düşmez ama gerçekten Ankara'da bu vaka çok. Ben aşılarını yaptırdığım halde oldu. Sitemizdeki 3 yaş civarı çocuklarda vardı 2 gün sonra benim bebeğimde oldu. Acile gittiğimizde paniklemeyin tüm bebeklerde salgın diyorlar. suyu kaynatıp verin diyorlar zaten öyle yapıyoruz. Sizin dediğiniz gibi yediklerini ve içtiklerini hep gözden geçirdim bebeğimin.Bir ara banyo suyu ağzına kaçmıştı acaba sudan mı oldu diye onu düşünmedim değil? Ama sadece şukadarını diyebilirim her doktor başka diyor.Biz ne kadar bilinçli olsakta bebeklerimizi delik deşik etmek istemelerine fırsat vermesekte birşey diyorlar elimiz kolumuz bağlı kalıyor. İyiki siz varsınız uzaktada olsa sorunlarımıza ışık tutuyorsunuz. Ankara'da olmanızı ne çok isterdim. Sözcüklerimin durduğu yer hocam. Bebeğim 10 aylık oldu ben hala onu takip edecek tek bir doktor bulamadım. Ya gereksiz tahlil istiyorlar rutin kontrol diye ya telefonunu vermiyor soru sormayalım diye .sıkıntı çekmemiz işin cabası.Ben interneti sadece sizin yazılarını okumak ve size soru sormak için takip ediyorum. İnsanın bebeği oluca başka ilgi alanları maalesef askıda kalıyor. Sayenizde çok güzel bilgiler edindik . Size saygı ve selamlarımı ileterek birnlerce teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119549
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 05:22
Mevcut Rotavirus asilari, butun Rotaviruslari kapsamiyor ama asi haricindekiler zayif virusler ve agir hastalik yapamiyorlar. 3.5 ayini gecmemis cocuklarin asi olmalarini tavsiye ederim. Hani "havadan" bulasiyordu, niye sulari kaynatiyorlar?? Aslinda tahlile de gerek yok, kusmalar ishal basladiktan sonrada devam ediyorsa, virutik ishal demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.