Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma ve İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35671
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 14:53

Konu: Kusma ve İshal
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Kusma ve İshal
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2012 Saat 11:32
Hocam bebeğim 10 aylık 2 gün önce gece başlayan ani bir kusma şikayetimiz oldu ve gece boyunca 4 kez devam edince acile gittik. Acildeki doktor salgın olduğunu ve sabaha ishalle karşılaşacağımızı belirterek kaynatılmış ılıtılmış su vermemizi söyledi bebeğe. Zaten bende öyle yapıyorum. Çok kusarsa getirin serum takalım dedi. 2 gün oldu bebeğim hala kusuyor ve ishalde aynı zamanda. Kaka tahlili vereceğiz geçmeyen bu kusmalar için ben ne yapayım ne yese çıkarıyor ateşi yok hiçbirşey vermiyorum sadece anne sütü ve su. Beni bilgilendiriseniz sevinirim. Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2012 Saat 11:50
Hocam doktor sadece kusması için ametik damla verdi ama bebeğim bunu ağzına aldığı ilk damladan itibaren öğürerek yine kusuyor 2 gündür kusma devam ediyor ve ishalde anyalamadığım neden bu kadar uzun sürdü kusmalar bebeğimin hali kalmadı inanın kaka tahlilini size yaptırdıktan sonra göndereceğim hocam ne olur bana acil cevap verin çok zor durumdayım. Saygılarımla.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2012 Saat 19:30
Çocuğunuz "Virütik ishallerden" birini,  büyük bir ihtimallede, Rotavirüs enfeksiyonu geçiriyor. Herhalde, Rotavirüs aşılarınıda olmadı. 1 hafta sürecek. Kusan bir bebeğe, ağızdan ilaç vermek kadar "aptalca" bir uygulama olamaz. Gördüğünüz gibi bebek onuda kusuyor. Bunun yerine yarım Emedur 100 fitil daha etkili olacaktır. Bunun haricinde, "hiçbir" ilacı kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 21:24
Hocam bebeğime 3. doz rota aşılarını yaptırdım. Kaka tahlili verdik pazartesi diğer tahlilimizde çıkacak sonuç şöyle hocam renk: sarı gaitada kan ve mukus görülmedi , eritrosit görülmedi , lokosit görülmedi , yağ taneleri çok , gaita rota virüs testi negatif, gaitada adenovirüs antijen negatif . Hocam bu değerleri yorumlarmısınız pazartesi çıkan sonucuda size danışacağım. Dün bebeğim hiç kusmadı ama bugün bir sefer kustu ishal durumuda günde 2 kez su şeklinde yapıyor iştahı kesildi ve ben hiç ilaç vermiyorum . Sizin fikrinizide almadan vermiyeceğim. Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 21:35

Hocam bebeğime 3. Doz şeklinde rota aşılarını düzenli yaptırdım. Gaita tahlili yaptırdık ilk çıkan değerleri şöyle ; Gaitada rotaviriüs testi : Negatif , Gaitada adenovirüs : Negatif, renk : sarı , gaita görünümü : Şekilsiz ,  Gaitada kan ve mukus : Görülmedi , Eritrosit : Görülmedi , Lokosit : Görülmedi , Yağ taneleri : Çok  Hocam diğer tahlil pazartesi çıkıyormuş. Çıkan sonuçları gören doktor ne diyecek bilmiyorum ama ben hazırlıklı olmak istiyorum. Size danışmadan zaten herhangi bir ilaç kullanmam. Bebeğim Çarşamba , Perşembe günü yoğun kustu Cuma günü kusmadı hiç ama bugün 1 kez kustu. İshal durumuda günde 2 kez cıvık su şeklinde gaitasını yapıyor. Bulantısı için ilaç vermiyorum. Azar azar su veriyorum. Beni çok az emiyor iştahı kesildi bende zorlamıyorum.Bu durum gerçekten salgın durumundanmı oldu hocam yoksa başka bir nedenmi? Sitemizde oturan çocuklar hep aynı durumdalar . Cevabınıza teşekkür ediyorum.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 00:00
Su anda cocuk iyi, belki bir sey atlatti. Artik ilac gerekmez, zaten kullanmiyoruz. Anne sutune devam.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 09:21
Sayın Hocam bebeğimin gaita tahlili ve kültürü temiz çıktı. evet ben dediğiniz gibi hiçbirşey kullanmadım. Doktor salgın olduğunu belirtti zaten iş yerinde arkadaşlarımında bebekleri hep bu vakaya yakalandılar. Neyseki biz hastanede yatıp serumla tedavi edilmedik. Ama ben neden olabileceği konusunda kendimce bir sürü senaryolar ürettim. Salgın mikrobu havadan dahi geçer mi hocam?Ayrıca kusması 4 gün devam etti madem gaitası temiz buna ne etki etmiştir? İlginize ve samimiyetinize teşekkürlerimi sunarım hocam. sizde sağlıklı ve sevgiyle kalın.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 18:40
ASLA havadan gecmez. DAIMA yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kaparak olur. Rahmetli bir hocamizin bir lafi vardi; "Ishal olmak, mikroskopik kaka yemektir" derdi. Siz bizdeki laboratuvarlarin cok duzgun calistiklarinimi saniyorsunuz? Ben ishalli hicbir hastamdan "test" istemedim. Gorunumune bakip tedavi verdim. Tedavi dedigimda; su kaybini onlemek, baska bir sey degil. Ilac alanlarin hali ortada, hepsi serumluk olur.  

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2012 Saat 17:39
hocam o kadar doğrusunuzki daha dün komşumun oğlu kusuyor ve ishaldi ama kusması azalmıştı 4. gün falandı ben geçti susuz kalmamasına dikkat et az kaldı derken dr götürmüş 2 gün hastaneye yatırdılar acaba gerçekten hastanelik oluncada bizi yatıracaklarmı artık güvenim o kadar sarsıldıki ciddi hastalıkları ayırd edebileceklermi diye şüpheyle yaklaşıyorum ankaradada bu arada rotavirüs salgını varmış öyle demişler havadan bulaşıyormuş ve buradki bütün hastaneler ukarıdaki arkadaşın oğlu gibi küçük çocuklarla dolu
iyiki varsınız
sevgiler

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2012 Saat 18:22
Havadan bulasiyormus ha...Yuh. O zaman niye asisini nefes yolu ile degilde, agizdan veriyorlar. Yoksa, orijinal yazida yazan; Grip gibi hizli bulasma gosterir lafini yanlis anlayip Grip gibi havadan bulasir olarakmi anladilar?? Kenan Evren Prof. lari ne olacak.... O Ankaralilar da yaptirsalardi cocuklarina Rotavirus asilarini. Akilsiz basin cezasini ayaklar degilde cocuklar cekince, ne diyecegimi bilemiyorum..

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2012 Saat 21:54
Sayın Hocam haklısınız sözünüüzn üstüne söz söylemek elbette düşmez ama gerçekten Ankara'da bu vaka çok. Ben aşılarını yaptırdığım halde oldu. Sitemizdeki 3 yaş civarı çocuklarda vardı 2 gün sonra benim bebeğimde oldu. Acile gittiğimizde paniklemeyin tüm bebeklerde salgın diyorlar. suyu kaynatıp verin diyorlar zaten öyle yapıyoruz. Sizin dediğiniz gibi yediklerini ve içtiklerini hep gözden geçirdim bebeğimin.Bir ara banyo suyu ağzına kaçmıştı acaba sudan mı oldu diye onu düşünmedim değil? Ama sadece şukadarını diyebilirim her doktor başka diyor.Biz ne kadar bilinçli olsakta bebeklerimizi delik deşik etmek istemelerine fırsat vermesekte birşey diyorlar elimiz kolumuz bağlı kalıyor. İyiki siz varsınız uzaktada olsa sorunlarımıza ışık tutuyorsunuz. Ankara'da olmanızı ne çok isterdim. Sözcüklerimin durduğu yer hocam. Bebeğim 10 aylık oldu ben hala onu takip edecek tek bir doktor bulamadım. Ya gereksiz tahlil istiyorlar rutin kontrol diye ya telefonunu vermiyor soru sormayalım diye .sıkıntı çekmemiz işin cabası.Ben interneti sadece sizin yazılarını okumak ve size soru sormak için takip ediyorum. İnsanın bebeği oluca başka ilgi alanları maalesef askıda kalıyor. Sayenizde çok güzel bilgiler edindik . Size saygı ve selamlarımı ileterek birnlerce teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız hocam.

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2012 Saat 05:22
Mevcut Rotavirus asilari, butun Rotaviruslari kapsamiyor ama asi haricindekiler zayif virusler ve agir hastalik yapamiyorlar. 3.5 ayini gecmemis cocuklarin asi olmalarini tavsiye ederim. Hani "havadan" bulasiyordu, niye sulari kaynatiyorlar?? Aslinda tahlile de gerek yok, kusmalar ishal basladiktan sonrada devam ediyorsa, virutik ishal demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat