Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bıdık
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 29 Oca 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 585
|
Konu: Koca pişirme rehberi! Gönderim Zamanı: 04 May 2008 Saat 22:44 |
Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak,
bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip
turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak
bozulmalarına neden olurlar. Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve
yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına
doyum olmaz. Koca seçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne
barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun için çarşı pazar
dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne
gelenlerdir.Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca
kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan
vazgeçiniz.
Kocayı
pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak
çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.
Kocalar
da karides ve ıstakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken
tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk
tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı
zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya
bağlanmalıdır.
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir
ateş yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.
Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye
kadar sık sık köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine
tatlıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz
konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri
baharattan birer tutam katmanız önerilir.
Ancak bunlar diğer
baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını
kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve
kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir
hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
Böyle
pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz
süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını
korur!
|
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 12:04 |
super  afiyet olsun
|
|
 |
superisi
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 01 Ara 2007
Konum: MANİSA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3384
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 12:05 |
Çok güzel 
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 13:21 |
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
Kayıt Tarihi: 14 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3664
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 14:54 |
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
oğuzkağan
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2934
|
Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 20:13 |
|
[
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Kayıt Tarihi: 14 Kas 2007
Konum: Denizli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3414
|
Gönderim Zamanı: 06 May 2008 Saat 01:50 |
|
|
 |
rüyabebek
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 25 Mar 2008
Konum: Karaman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1033
|
Gönderim Zamanı: 06 May 2008 Saat 10:28 |
|
 |