Koca pişirme rehberi!
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7566
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 03:57
Konu: Koca pişirme rehberi!
Mesajı Yazan: bıdık
Konu: Koca pişirme rehberi!
Mesaj Tarihi: 04 May 2008 Saat 22:44
Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak,
bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip
turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak
bozulmalarına neden olurlar. Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve
yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına
doyum olmaz. Koca seçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne
barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun için çarşı pazar
dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne
gelenlerdir.Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca
kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan
vazgeçiniz.
Kocayı
pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak
çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.
Kocalar
da karides ve ıstakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken
tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk
tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı
zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya
bağlanmalıdır.
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir
ateş yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.
Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye
kadar sık sık köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine
tatlıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz
konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri
baharattan birer tutam katmanız önerilir.
Ancak bunlar diğer
baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını
kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve
kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir
hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
Böyle
pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz
süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını
korur!
------------- http://lilypie.com">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 12:04
super
afiyet olsun
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 12:05
Çok güzel  
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 13:21
öyle çok yumuşak da olmasın yaaa... kulak memesi kıvamı iyidir   
------------- http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 14:54
 
------------- İkizlerim Azra ve Arda
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 20:13
 
------------- [
|
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 06 May 2008 Saat 01:50
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 06 May 2008 Saat 10:28
çok güzel   yemede yanında yat 
|
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 17:55
ooohhhhhhhhhhhhhh hereve böylesi valla süper    
------------- Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
|
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 12:37
çok gerçek bir yazı tan kıvamını tutturmak lazım
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 12:42
|