Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan degeri ile ilgili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKan degeri ile ilgili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı LİVANELİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan degeri ile ilgili
    Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 16:13
Hocam merhabalar bir yakinim ile ilgili size soru sormak istiyorum 1 yasinda erkek cocuk kan tahlili sonucunda universite hastanesine hematoloji bolumune yonlendirmisler ben hic alakayi anlayamadim gayet normal geldi bana sonuc ama yinede size danismak istedim birde cocukta talesemiden suphelenmisler hgb son ili tahlilde ayni oldugu icin o deger biraz yuksek cikmis sizden yorumlamanizi rica ediyorum ici rahat etsin annesinin
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı LİVANELİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 16:15
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı LİVANELİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 16:16
Hocam cepten yukledigim icin buyuk olmus ayarlayamadim kusura bakmayin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118669
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 20:12
Ne diyeyim!!!!! Mubarek Ramazan, agizimi bozduracaklar!
1- Anne karninda, cocuklarda sadece; HGB:F (fotal hemoglobin) vardir. Bebek dogduktan sonra, kemik iligi calismaya baslar ve HGB:A yapmaya baslar.. Ayni anda da, Karacigerde HGB:F yapimi durur veya cok azalir.
2- Ilk 1-2 hafta icinde, bebeklerin kaninda, HGB:F, %50-80 arasinda mevcuttur..
3- Ilk 6 ayda, HGB:F, %8'e kadar dusebilir..
4- Bir yasinda, normal sinirlar olan; HGB:F, %0.8-2 gecerli degildir, sizdeki gibi, %3.5 olmasi dogaldir. Aptallik, bu yasta madem, "Hemoglobin elektroforezi" yaptiriyorsun, ozellilerini de bilmemektir!!!
Bosverin boyle sacma-sapan doktorlari, gidin evinize!!! Cocukta bir sey yok.. Yukardaki degerleri de bir zahmet o doktorlarin gozune sokun.. Ogrensinler.. Bilmemek ayip degil, ogrenmemek ayip.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Haz 2015 Saat 20:13
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı LİVANELİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2015 Saat 21:29
Hocam Allah razi olsun Sizden,sayenizde ogrendiklerimiz paha bicilemez...ben sizin sayenizde artik hicbir sahtekar doktora kanmiyorum..tahlilin tamamen birmal
Oldugunu soyledim bebegin annesine ama
Size danismak istedim yinede agzinizdan okusun ici rahat etsin diye..cok tesekkur ederim degerli vaktinizi ayirdiginiz icin saglikla kalin hocam hayirli ramazanlar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.