Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan degeri ile ilgili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49682
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 18:34

Konu: Kan degeri ile ilgili
Mesajı Yazan: LİVANELİ
Konu: Kan degeri ile ilgili
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 16:13
Hocam merhabalar bir yakinim ile ilgili size soru sormak istiyorum 1 yasinda erkek cocuk kan tahlili sonucunda universite hastanesine hematoloji bolumune yonlendirmisler ben hic alakayi anlayamadim gayet normal geldi bana sonuc ama yinede size danismak istedim birde cocukta talesemiden suphelenmisler hgb son ili tahlilde ayni oldugu icin o deger biraz yuksek cikmis sizden yorumlamanizi rica ediyorum ici rahat etsin annesinin

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 16:15
http://hizliresim.com/ogo84b">

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 16:16
Hocam cepten yukledigim icin buyuk olmus ayarlayamadim kusura bakmayin

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 20:12
Ne diyeyim!!!!! Mubarek Ramazan, agizimi bozduracaklar!
1- Anne karninda, cocuklarda sadece; HGB:F (fotal hemoglobin) vardir. Bebek dogduktan sonra, kemik iligi calismaya baslar ve HGB:A yapmaya baslar.. Ayni anda da, Karacigerde HGB:F yapimi durur veya cok azalir.
2- Ilk 1-2 hafta icinde, bebeklerin kaninda, HGB:F, %50-80 arasinda mevcuttur..
3- Ilk 6 ayda, HGB:F, %8'e kadar dusebilir..
4- Bir yasinda, normal sinirlar olan; HGB:F, %0.8-2 gecerli degildir, sizdeki gibi, %3.5 olmasi dogaldir. Aptallik, bu yasta madem, "Hemoglobin elektroforezi" yaptiriyorsun, ozellilerini de bilmemektir!!!
Bosverin boyle sacma-sapan doktorlari, gidin evinize!!! Cocukta bir sey yok.. Yukardaki degerleri de bir zahmet o doktorlarin gozune sokun.. Ogrensinler.. Bilmemek ayip degil, ogrenmemek ayip.

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 21:29
Hocam Allah razi olsun Sizden,sayenizde ogrendiklerimiz paha bicilemez...ben sizin sayenizde artik hicbir sahtekar doktora kanmiyorum..tahlilin tamamen birmal
Oldugunu soyledim bebegin annesine ama
Size danismak istedim yinede agzinizdan okusun ici rahat etsin diye..cok tesekkur ederim degerli vaktinizi ayirdiginiz icin saglikla kalin hocam hayirli ramazanlar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat