Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Mar 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal
    Gönderim Zamanı: 24 Kas 2010 Saat 23:01
  Merhaba hocam,
 1 yaşındaki kızım bayramdan once pazar günü rahatsızlandı.Ard arda kusma şikayetiyle hastaneye gittik.Serum takıldı, içinede metpamid eklediler. Daha sonra ishal başladı, dr antibiyotik yazdı ama ben vermedim. İlk bir hafta ishali devam etti, şu anda da günde 4-5 defa kakasını yapıyor. Eskisi kadar sulu değil ama hastalıktan once günde bir defa kaka yapıyordu. Acaba ishali devam mı ediyor?
  Birde daha once size kızımın iştahsızlığı yüzünden demir takviyesini sormuştum.Sizde bana kilo başına 6 mg şeklinde verebileğimi soylemiştiniz.Hastanede kan tahlili yapıldı, hgb 11.4. Demir ilacı vermeye devam edeyim mi, yoksa sadece etini yemedeği zamanlardamı vereyim günlük 6 mg hesabı ile?
  Hocam affınıza sığınarak bir sorum daha olacak, malum siz yokken sorular birikti:)
Kızım yemek yedikten yada emdikten sonra zaman zaman yedikleri ağzına geliyor ve tekrar yutuyor, kusması yok ama reflü olabilir mi acaba?
Şimdiden teşekkür ederim hocam.
 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120006
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2010 Saat 15:24
1- İshal ve kusma için Antibiyotik kullanmayın.
2- HGB 11.4 iken Demir ilacı gerekmez.
3- Hadise "regurjitasyon" dediğimiz bir durum... Bu durum devamlı olursa, mide asitinin tahrişi ile bir zaman sonra "Reflü" arazları oluşabilir. Dik vaziyette yedirin, birazda yavaş yesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.