Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27046
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 10:14


Konu: ishal
Mesajı Yazan: kry2009
Konu: ishal
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2010 Saat 23:01
  Merhaba hocam,
 1 yaşındaki kızım bayramdan once pazar günü rahatsızlandı.Ard arda kusma şikayetiyle hastaneye gittik.Serum takıldı, içinede metpamid eklediler. Daha sonra ishal başladı, dr antibiyotik yazdı ama ben vermedim. İlk bir hafta ishali devam etti, şu anda da günde 4-5 defa kakasını yapıyor. Eskisi kadar sulu değil ama hastalıktan once günde bir defa kaka yapıyordu. Acaba ishali devam mı ediyor?
  Birde daha once size kızımın iştahsızlığı yüzünden demir takviyesini sormuştum.Sizde bana kilo başına 6 mg şeklinde verebileğimi soylemiştiniz.Hastanede kan tahlili yapıldı, hgb 11.4. Demir ilacı vermeye devam edeyim mi, yoksa sadece etini yemedeği zamanlardamı vereyim günlük 6 mg hesabı ile?
  Hocam affınıza sığınarak bir sorum daha olacak, malum siz yokken sorular birikti:)
Kızım yemek yedikten yada emdikten sonra zaman zaman yedikleri ağzına geliyor ve tekrar yutuyor, kusması yok ama reflü olabilir mi acaba?
Şimdiden teşekkür ederim hocam.
 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2010 Saat 15:24
1- İshal ve kusma için Antibiyotik kullanmayın.
2- HGB 11.4 iken Demir ilacı gerekmez.
3- Hadise "regurjitasyon" dediğimiz bir durum... Bu durum devamlı olursa, mide asitinin tahrişi ile bir zaman sonra "Reflü" arazları oluşabilir. Dik vaziyette yedirin, birazda yavaş yesin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat