Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - * İshal ve Kusma!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum* İshal ve Kusma!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
S-EYMEN-S Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: * İshal ve Kusma!
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2013 Saat 12:45
Hocam merhaba,
Oğlum 10 aylık 9 kilo ve bir haftadır ishal,kusma yüzünden acillerde helak olmuş durumdayız. Onun öncesinde Macrol diye bir antibiyotik vermişlerdi 1 gün kullandık 2.güne kalmadan ishal ve kusmayla acile götürdük ve sıvı kaybından dolayı 1 gece yatıp çıkardılar.

Kusması şuan geçti, dün ishal için tekrar götürdüm doktor sıvı kaybı olduğundan dolayı GE-ORAL diye bir karışım verdi 20 dakikada bir ara ara içiriyorum. Bu arada oğlum anne sütü alıyor katı gıdaları pek yemiyor, sadece yoğurt muz gibi meyve püreleri veriyorum.

* Şuan ishali kesilmiş durumda sıvı kaybı olduğu için hala içirmeye devam etsem bir sorun olur mu ?
* İshali kesildiği için sıvı kaybı kendiliğinden düzelir mi ?

Lütfen bu sorularımı kısa zamanda cevaplayabilirseniz çok sevinirim.. Saygılar..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2013 Saat 18:45
1- Su kaybi duzeldigi anda, cocuk  o ; tuz-seker eriyigini sevmemeye baslar. Ilk gun Macrol'u vermese idiniz bunlar basiniza gelmezdi..
2- Anne sutu alan bir cocuk nasil ishal oldu oda hayret verici bir is...
3- Tek basina ishal; su kaybina neden olamaz. Ishal ve kusmanin ayni anda olmasi gerekir.
4- Ishal ve kusma ayni anda oluyorsa, bu "Virutik" bir ishaldir, hicbir tedavisi yoktur, en fazla; 1 hafta kadar surebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.