Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

* İshal ve Kusma!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37667
Tarih: 13 Nis 2025 Saat 08:06

Konu: * İshal ve Kusma!
Mesajı Yazan: S-EYMEN-S
Konu: * İshal ve Kusma!
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2013 Saat 12:45
Hocam merhaba,
Oğlum 10 aylık 9 kilo ve bir haftadır ishal,kusma yüzünden acillerde helak olmuş durumdayız. Onun öncesinde Macrol diye bir antibiyotik vermişlerdi 1 gün kullandık 2.güne kalmadan ishal ve kusmayla acile götürdük ve sıvı kaybından dolayı 1 gece yatıp çıkardılar.

Kusması şuan geçti, dün ishal için tekrar götürdüm doktor sıvı kaybı olduğundan dolayı GE-ORAL diye bir karışım verdi 20 dakikada bir ara ara içiriyorum. Bu arada oğlum anne sütü alıyor katı gıdaları pek yemiyor, sadece yoğurt muz gibi meyve püreleri veriyorum.

* Şuan ishali kesilmiş durumda sıvı kaybı olduğu için hala içirmeye devam etsem bir sorun olur mu ?
* İshali kesildiği için sıvı kaybı kendiliğinden düzelir mi ?

Lütfen bu sorularımı kısa zamanda cevaplayabilirseniz çok sevinirim.. Saygılar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2013 Saat 18:45
1- Su kaybi duzeldigi anda, cocuk  o ; tuz-seker eriyigini sevmemeye baslar. Ilk gun Macrol'u vermese idiniz bunlar basiniza gelmezdi..
2- Anne sutu alan bir cocuk nasil ishal oldu oda hayret verici bir is...
3- Tek basina ishal; su kaybina neden olamaz. Ishal ve kusmanin ayni anda olmasi gerekir.
4- Ishal ve kusma ayni anda oluyorsa, bu "Virutik" bir ishaldir, hicbir tedavisi yoktur, en fazla; 1 hafta kadar surebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat