Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hırıltılı solunum ateş kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hırıltılı solunum ateş kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Seşafeal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seşafeal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hırıltılı solunum ateş kusma
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2021 Saat 05:11
Bir de hocam karnından sesler geliyor ? Çok gaz çıkaran bi çocuk değil normalde gaz da çıkarıyor ✋🏻
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118376
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2021 Saat 00:19
Antibiyotik vermeyin, arkadan ishal geliyor olabilir. 
Yukarı Dön
Seşafeal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seşafeal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 01:45
Vermedik hocam antibiyotik filan elhamdulillah daha iyi şimdi rahat uyuyor az hırıltı var ama keyfi yerinde bricanyl devam etsem mi yoksa kendiliğinden geçmesini beklemek daha mı doğru  olur ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 02:33
Gerek olunca Bricanyl verin. 
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 07:05
Hocam aynı durumu yaşadığım için sormak istedim oglum da bebekliğinden beri aynı durumu yaşıyor her grip olduğun da nefesi sıkışıyor doktorlar bunun astım olduğunu söyledi bricanly de astım ilacı bukadar küçük çocuklarda astım olabiliyormu oglum suan 5 yasinda 1 yıldır grip olmuyor malum okullar kapalı abladan bulaşıyordu hep grip bize okul olmadığı için giripte olmuyorlar niye hocam grip olduğun da bi çocuğun nefesi tıkanır bide bu ventolin aynı görevi görüyor mu biz çok kullandık makinaya koyup buhar şeklinde 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 18:52
Astim degil ama, bilhassa asiri temiz bakilmis cocuklarda, enfeksiyonlarda Bronslarda spasm olabiliyor.
Aradaki fark; Astim hayat boyu surer. 
Ventolin'i sakin surup olarak kullanmayin, etkili dozlara cikildiginda, tasikardilere sebep olursunuz. Bricanyl
ile sonuc alamazsaniz, Ventolin sprey kullanin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Mar 2021 Saat 19:20
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 19:01
4 aylıkken daha ilk gribinde nefesi tıkandı hocam ama git gide daha hafif atlatmaya başladı ama bebekken dk 60 kez nefes alıp verirdi .yine grip olduğun da hafif bir daralma oluyor sırtını dinlediğimde ince islik sesi var ama nefesini tıkıcak kadar olmuyor evet astım omur boyu sürer ama bizim gibi olanlar yasa bağlı buyuduķce normallesiyor yok hocam ventolini hiç surup olarak içmedik sadece hava olarak kullandik
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 19:22
Hic merak etmeyin, zamanla gececek. Imkan oldukca, Park/bahce ye goturun. Elleri biraz topraga degsin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.