Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelikte Yüzme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHamilelikte Yüzme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: Hamilelikte Yüzme
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 19:33
Anadolu Sağlık Merkezi’nden Kadın Sağlığı Uzmanı Op.Dr. Ebru Füsun Akbay, yüzme sporunun hamileliğe etkisini anlattı.

Gebelikte önerilen egzersiz türlerinden biri de yüzmektir. Özellikle de yaz aylarında yüzerek hem spor yapmış olunur hem de suyun ferrahlatıcı etkisinden faydalanılır. Egzersiz sayesinde metabolizma hızlanır, aşırı kilo alımı önlenir ve anne adayı zinde kalmış olur. Gebelikte gestasyonel diyabet yani halk arasında gizli şeker durumunun gelişme riski azaltılır, bebeğin ve anne adayının daha sağlıklı olması sağlanır. Gebelikte oluşan bel ağrılarını ve ayak şişmelerini azaltıcı etkisi söz konusudur. Karnın büyümesine bağlı ilerleyen gebelik aylarında anne adayının havuza girerken dengesini kaybedip veya ayağı kayıp düşme riski daha fazladır. Bu nedenle dikkatli ve yavaş hareket edilmeli ve havuz etrafında ıslak alanlarda altı kaymayan terlik veya ayakkabılar tercih edilmelidir.

Yaz aylarında havuza veya denize girmek için açık havada güneşin etkisinin yoğun olduğu saatler yani 11.00-16.00 arası tercih edilmemelidir. Güneşe çıkmadan 20 dakika önceden mutlaka yeterli UVB koruyucusu olan ve suya dayanıklı güneş losyonu uygulanmalıdır. Şapka takılması tercih edilmelidir. Suyun içersinde güneşin yansımasına ve kırılmasına bağlı etkilerinin artmış şekilde devam ettiği unutulmamalıdır.

Su topu, yüksekten atlama, su kaydıraklarından kayma veya su kayağı gibi travma riski yüksek aktivitelerden kaçınmak gerekir. Hijyen koşulları uygun olduğu ve medikal bir problem olmadığı takdirde gebelik boyunca yüzmek için havuz veya denize girilebilinir. Deniz veya havuz arasında kişisel tercihe göre seçim yapılabilinir medikal açıdan bir fark yoktur.

Denizin çok dalgalı olduğu durumlarda dengeyi kaybedip düşme riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Yüzmeyi çok iyi bilmeyen anne adaylarının boylarını geçen derinliklerde yüzmesi boğulma riski nedeniyle önerilmemektedir. Ayrıca gebeliğin ilerleyen aylarında bacaklara girebilecek ağrılı kramplar sebebiyle güvenlik açısından derin sular tercih edilmemelidir
alıntı: http://www.realage.com.tr/tr/realagehaberdetay.asp?hid=25799
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 19:47
ClownClapClapClap
Yukarı Dön
duysal08 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 76
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 20:29
Clown teşekkürler...
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2934
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 14:45
ClapClap
[
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 22:37
ben çok istiyodum ama havuza girmiyorumConfuseddenizide nerde bulucazDisapprove
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 23:22
Orjinalini yazan: hiloş hiloş Yazdı:

ben çok istiyodum ama havuza girmiyorumConfuseddenizide nerde bulucazDisapprove
gel burda varLOLLOLLOLLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Yiğit ve Efe'nin Annesi"

Puanlar: 2222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2008 Saat 13:01
Ben bu konuda çok şanslıyım Antalya da yaşadığı için her iki hamileliğimde de bol bol yüzdümBig%20smileilkinde hamileliğimin 2.ayından 6.ayına kadar hemen hergün girdim denize,mayısta açtım sezonu eylülde kapattımSmileGerçekten yüzmenin çok faydası var doğumaThumbs%20UpSuyun içinde  hareket etmek daha kolay ve faydalı hamilelikten dolayı dışarıda yapamadığımız hareketleri suyun içindeyken  çok daha kolay yapılabiliyoruzThumbs%20Up

Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2008 Saat 01:40
YÜZMEK DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIYOR
Uzmanlar, yüzmenin hamileliğe olumlu etkilerine dikkat çektiler. Karın kaslarını sıkılaştıran yüzmenin doğumu da kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, anne adaylarına çok sıkı olmayan bir mayo ile serbest ve sırt üstü stillerde yüzmeyi öneriyorlar.

Rahatlatıcı etkisi var
Serbest ve sırt üstü stillerde yüzmenin, hamilelerde rahatlatıcı etkisi olduğunu söyleyen Opr. Dr. Funda Koçyiğit, koruyucu kremlerin de gebeliğe zarar vermeyeceğini belirtti.
Yaz aylarında sıcak havanın en çok hamileleri etkilediğini belirten Opr. Dr. Funda Koçyiğit, hamilelere yaz döneminde yüzmeyi tavsiye ettiklerini söyledi.

Koçyiğit, "Bunun karın kaslarını sıkılaştırıcı ve doğumu kolaylaştırıcı etkisi var. Anne adaylarına çok sıkı olmayan bir mayo ile serbest ve sırt üstü stillerde yüzmeyi öneriyoruz" diye konuştu.

Güneş ışınlarına dikkat
Bu dönemde beslenme, temizlik ve giyime de dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Koçyiğit, özellikle güneş ışınlarının daha dik ve etkili olduğu 11:00 - 15:00 saatlerinde dışarı çıkılmamasında fayda olduğunu kaydetti.

Dr. Koçyiğit, yaz ayları için hamilelere şu önerilerde bulundu:
"Geniş kenarlı şapkalar, güneş gözlükleri ve açık renkli giysiler kullanılmalı. Koruyucu kremler gebeliğe zarar vermez, aksine rahatlatır. Aşırı sıcaklarda, hamilelerin dikkat etmesi gereken konuların başında besin zehirlenmeleri gelmektedir. Açık yerlerde satılan gıdaların tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Ayrıca bol miktarda sıvı tüketilmelidir."

Mantar enfeksiyonu olabilir
Öte yanda, sıcakta terlemeyle birlikte deride birçok bölgenin nemli kalacağı için mantar enfeksiyonlarına yaz aylarında daha sık rastlandığını ifade eden Koçyiğit, sık sık ılık duş yapılmasını da tavsiye etti. Koçyiğit, gebelerin enfeksiyonlara karşı direncinin daha düşük olduğunu, erken doğuma yol açan idrar yolu ve vajinal enfeksiyonlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.