|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
umay ana ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam, Allah razı olsun, iyi ki varsınız.
|
|
Krizalit kristalin...
|
|
![]() |
|
mürur ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2012 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
kadir bey
mrhaba 3 yaşında oğium bi haftadır grip geçiriyordu fakat kış mevsimindeki gibi yeşile hiç dönmedi hep sulu aktı burnu.dün öğleden sonra durup dururken ve de keyfi de yerinyken öksürük krizine girdi.öyle ki ara vermeden..gece uykuya geçince ilk bir saat durdu ve sonrasında öksürük nefes almayı zorlaştırdı sabaha kadar da nefes verirken karnı kocaman şişerek huzursuz uyumaya çalıştı.ateş biara vardı fakat ilaçsız düştüzaten çok yüksek de değildi.şimdi ben tablonuzu inceledim yazılarınızı okudum.çocuk bi anda astım olmaz demişsiniz.ben şimdi sizden budurumu değerlendirmenizi rica edicem.benim için çok önemli dr ye gidicez çünkü..ayrıca geçtiğimiz kış zatürre tanısı ile tedavi oldu.buarada iki oğlumu da sizi takip ederek ve sizin yöntemlerle büyütüyorum ve buna rağmen üç yaşındaki oğlum yıl içinde ufacık bir gribi bile çoookk ağır geçiriyo.ne yapayım bana yardımcı olun lütfen çok üzülüyorum..
|
|
![]() |
|
mürur ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2012 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
hocam kusura bakmayın burdan yazmışım şimdi farkettim.yeni sayfa açıldı zannettim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Astim Krizi; "Bir anda gelir!!"... Nefes alis, rahattir, nefes veris sikintilidir.. Su anda sikayetleri devam ediyorsa; Bricanyl surup, Gunde:3x1 olcek(5ml) verin.
|
|
![]() |
|
çok teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgi için.tekrar özür dileyerek burdan size bi kaç sorum olucaktı.oğlumun sıkıntılı nefes verme devam ediyor.konuşmakta bazen zorlanıyor ve otururken huzursuz ve bitkin oluyor.yinede gün içinde keyfi yerinde beslenmesi de güzeldi ve ateş olmadı.şimdi asıl sorularım şöyle ki:
1-oğlum doğduğundan beri yıl içinde en basit gribi bile çok ağır geçiriyor.özellikle kışın.hatta geçtiğimiznisan ayında zatürre tanısı ile tedavi oldu.bu sebeple artk tetikteyim korkuyorum.bu hep böyle mi olucak? 2-bu yıl bakıcı ve kreş birlikte gider diyodum fakat bide bu durum çıkınca göze alamıyorum.sizce bu yıl ne yapmalıyım?malum bu yıl daha çok hastalancak ve her defasında astım zatürre korkusuyla tedirgin olucaz.ve bu yıl grip aşısı yaptırmamı tavsiye eder misiniz?değerli vaktinizi aldım şimdiden çok teşekkürler..iyi ki varsınız..
|
|
![]() |
|
bir de hocam dondurma yediği günün akşamında muhakkak öksürük nöbeti oluyor ve tozlu ortamlarda da hemen öksürüyor böyle bi durumda ne yapmalıyım ne önerirsiniz?siz soğuktan hasta olunmaz derdiniz bunu neyle ifade edersiniz?sorularımla baydım biliyorum aynı sorular belkide defalarca ama kararsızım nasıl bi yol izleyim?yazdıkça saçmalamaya devam ediyorum kusura bakmayın moralim çok bozuk hakkınızı helal edin
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Soguk etkisi; o yuzeydeki damarlarda daralma yaparak, MEVCUT ajanlara karsi savunmayi, zayiflatabilir.. Bunlarda, BAZI cocuklarda, allerjik reaksiyonlarin ortaya cikmasina sebep olabilirler. Madem boyle bir "sabikasi" var, her Nezle veya Ust Solunum yolu enfeksiyonu durumlarinda, hemen Bricanyl surup baslayin. Bir daha SAKIN; Kan Sayimi yapilip, WBC degeri yuksek bulunmadan, Zaturre teshislerine inanmayin. Bu seneye kadar, cocuk doktorlari; her oksurene, astim veya allerji diyorlardi, artik foyalari iyice ortaya ciktigi icin, bu kis; "Zaturre" sarlatanligini piyasaya surecekler.. Ayricada, Zaturre (KPA) asilari yapilmis cocuklar nasil oluyorda bu kadar cok sayida zaturre oluyorlar; o da baska bir sual!! 3 yas; Kres icin,biraz erken sayilir. Bir MECBURIYETINIZ yoksa, bu sene evde kalsin. |
|
![]() |
|
Çookk teşekkür ederim Kadir Bey öyle güzel ifade etmişsiniz ki kafamda netleşti sorularım.Ben şimdi şunu öğrendim yıl içinde özellikle kış aylarında eğer nefes verme sıkıntılıysa oğlum bronşit yani astım dimi doğru anladım.oğlumdaki tablo maalesef astıma işaret ediyo sanırım.çünkü sulu burun akıntısı koyulaşmadı bi haftadır.öksürük nöbet gibi arka arkaya..bu durumda sizin dediğiniz gibi bricanly başlamam gerek.ben ventolin ya da bricanly gripte zararlı diye anladım eski yazılarınızdan ve dr ler yazdığında ısrarla kullanmayarak oğlumda ilerlemesine sebep oldum.şimdi daha iyi analiz ettim.kreş olayını da bu yıl erteleyip bakıcıya devam olsun napalım hastalıktan sosyalleşme daha önemli sonuçta..
Şimdi sizden ricam ben sakaryada oturuyorum bu önümüzdeki kış benim kabusum olmasın diye sizden istanbul ya da kocaeli yada sakarya yeter ki güvenebileceğim çocuk doktoru ya da göğüs hast.uzmanı tavsiyeniz isticem.çok sıktım sorularımla lütfen kusura bakmayın siz ailemizin süper kahramanısınız ben sizinle büyütüyorum iki oğlumu da.kocamaaan sevgiler ve teşekkürler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|