Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip ve astım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53536
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 05:28

Konu: grip ve astım
Mesajı Yazan: umay ana
Konu: grip ve astım
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 15:38
Doktor bey merhaba daha önce 22 aylık kızımın astım atagı sonrası recete edilen montelukast sodyumu kullanın demiştiniz bugün gece biraz huzursuz uyuduk gündüz hafif ateşimiz var ve burun akintısi hapşırık başladı grip olduk. Aklıma şu soru takıldı griple birlikte yine atak geçirirse mecburen verilen ventolin grip sürecini uzatırmı birde atakla birlikte hastaneye yatıyoruz ve sürekli ateş takibi de yapıldığindan bir ateş düşürme hevesleri var.

-------------
Krizalit kristalin...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 21:50
Grip basladiginda, vucudumuz, savunma amacli olarak, bronslarda nisbi bir darlik yaparak, mikroplarin
ve ifrazatin asagilara inmesine mani olmaya calisir. Bu durumda; Ventolin kullananlarin tamaminda,
Grip akcigerlere iner..
Ikinci bir vucut savunmasi; ATES'dir.. Ates cikmadigi surece, bagisiklik sistemi uykudan uyanmaz..
Zaten son 10 seneden beri it surusu kadar acilan ozel hastanelere ragmen, anormal derecede her yastan
cocugun hastanelere yatirilmasinin altinda yatan sebep bu ilaclar, ve yanlis uygulamalardir.
35 sene ozel doktorluk yaptim, bir tane bile hastam, solunum yolu hastaligindan hastaneye yatmadi..
Burada en buyuk kazigi yiyen devlettir..  Ona da aciyacak degilim, adam olsunda bu kaziklari yemesin.
Acidigim bir tek, gariban cocuklardir.. Gariban dedi isem, fakir fukara degil. Onlar zaten doktora,
hastaneye gidemedikleri icin, pacayi kurtariyorlar.

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 23:08
O zaman griple birlikte astım olmaması icin dua etmekten başka çare yok. Cünkü bu şehre yeni tasındık ve 1 ay arayla 2 kez nefes vermede zorluk huzursuzluk solununm sayisinda artma morarmayla hastaneye gittik ve yattık böyle bir durumda yapacak birsey olmuyor evde:( ben simdiye kadar ateş düşürücü bile vermedim kolay kolay ama böyle olunca kuzu kuzu gittik hastaneye varsa evde yapılacak birşey solunum sıkıntısına yaparım hocam yeterki siz deyin

-------------
Krizalit kristalin...

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2016 Saat 07:23
Grip ile birlikte Astim olmaz... O astim dedikleri Gribin yapmis oldugu brons daralmalaridir.
Yoksa, o astim teshisi konulanlarda, astimin hayat boyu devam etmesi gerekirdi. Zira, Astim'in tedavisi
yoktur, iyilesmesi vardir. Hastalik hayat boyu surer.
Siz, sakin Turk doktorlarinin Astim teshislerine inanmayin.. 100 tanede 1-2 tanesi dogru teshistir.
Eski mailleri okuyun... Bilhassa; "Sahtekarligin 3 Safhasi" ni ve bunlari yapan ilaclari iyi ogrenin..
Bu kis cok sik basiniza gelecek.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2016 Saat 08:33
Hocam teşekkür ederim::) kızım dogduğundan beri sizi her gün okurum o safhaları iyi ögrendim. Bizim sıkıntımız grip bile yokken taşındıktan sonra aniden oldu aniden solunum sıkıntısı sizin dediğiniz gibi nefes vermede zorluk oldu. Ve tedavi sonrası hemen rahatlıyor

-------------
Krizalit kristalin...

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2016 Saat 18:16
Ilac vermekte acele etmeyin, bakalim kendiliginden duzelecekmi, yoksa kotulesecekmi???

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2016 Saat 09:46
Doktor bey şu anda grip var sadece dolayisiyla hiç ilaç vermiyorum bal limon serum fizyolojik cold mixe devam. Ama astım olduğu zaman ilk iki gün hiç ateş olmadan su gibi burnu akıyor sonra nefes almakta zorlanmaya başlıyor hemen alıp götürmüyorum ama bekledikçe artık nefes alamaz hale geliyor hatta kendisi 'anne doktor' diyor konuşmakta bile çok zorlanıyor. Zaten evde ilaç olmadığından hastaneye gidiyoruz mecburen. Şu an sadece montelukast sodyum veriyorum o da en son ataktan sonra başlandı sizin de onayınızı aldım kullanmadan. Sanırım allerjen kaynaklı solunum sıkintısı

-------------
Krizalit kristalin...

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2016 Saat 18:13
Boyle bir gitsin bakalim...

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2016 Saat 03:26
Peki hocam, Allah razı olsun, iyi ki varsınız.

-------------
Krizalit kristalin...

Mesajı Yazan: mürur
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2016 Saat 06:55
kadir bey 
mrhaba 3 yaşında oğium bi haftadır grip geçiriyordu fakat kış mevsimindeki gibi yeşile hiç dönmedi hep sulu aktı burnu.dün öğleden sonra durup dururken ve de keyfi de yerinyken öksürük krizine girdi.öyle ki ara vermeden..gece uykuya geçince ilk bir saat durdu ve sonrasında öksürük nefes almayı zorlaştırdı sabaha kadar da nefes verirken karnı kocaman şişerek huzursuz uyumaya çalıştı.ateş biara vardı fakat ilaçsız düştüzaten çok yüksek de değildi.şimdi ben tablonuzu inceledim yazılarınızı okudum.çocuk bi anda astım olmaz demişsiniz.ben şimdi sizden budurumu değerlendirmenizi rica edicem.benim için çok önemli dr ye gidicez çünkü..ayrıca geçtiğimiz kış zatürre tanısı ile tedavi oldu.buarada iki oğlumu da sizi takip ederek ve sizin yöntemlerle büyütüyorum ve buna rağmen üç yaşındaki oğlum yıl içinde ufacık bir gribi bile çoookk ağır geçiriyo.ne yapayım bana yardımcı olun lütfen çok üzülüyorum..

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2016 Saat 06:58
hocam kusura bakmayın burdan yazmışım şimdi farkettim.yeni sayfa açıldı zannettim.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2016 Saat 18:33
Astim Krizi; "Bir anda gelir!!"...   Nefes alis, rahattir, nefes veris sikintilidir..
Su anda sikayetleri devam ediyorsa; Bricanyl surup, Gunde:3x1 olcek(5ml) verin.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2016 Saat 20:22
çok teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgi için.tekrar özür dileyerek burdan size bi kaç sorum olucaktı.oğlumun sıkıntılı nefes verme devam ediyor.konuşmakta bazen zorlanıyor ve otururken huzursuz ve bitkin oluyor.yinede gün içinde keyfi yerinde beslenmesi de güzeldi ve ateş olmadı.şimdi asıl sorularım şöyle ki:
1-oğlum doğduğundan beri yıl içinde en basit gribi bile çok ağır geçiriyor.özellikle kışın.hatta geçtiğimiznisan ayında zatürre tanısı ile tedavi oldu.bu sebeple artk tetikteyim korkuyorum.bu hep böyle mi olucak?
2-bu yıl bakıcı ve kreş birlikte gider diyodum fakat bide bu durum çıkınca göze alamıyorum.sizce bu yıl ne yapmalıyım?malum bu yıl daha çok hastalancak ve her defasında astım zatürre korkusuyla tedirgin olucaz.ve bu yıl grip aşısı yaptırmamı tavsiye eder misiniz?değerli vaktinizi aldım şimdiden çok teşekkürler..iyi ki varsınız..

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2016 Saat 20:29
bir de hocam dondurma yediği günün akşamında muhakkak öksürük nöbeti oluyor ve tozlu ortamlarda da hemen öksürüyor böyle bi durumda ne yapmalıyım ne önerirsiniz?siz soğuktan hasta olunmaz derdiniz bunu neyle ifade edersiniz?sorularımla baydım biliyorum aynı sorular belkide defalarca ama kararsızım nasıl bi yol izleyim?yazdıkça saçmalamaya devam ediyorum kusura bakmayın moralim çok bozuk hakkınızı helal edin

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 04:12
Soguk etkisi; o yuzeydeki damarlarda daralma yaparak, MEVCUT ajanlara karsi savunmayi, zayiflatabilir..
Bunlarda, BAZI cocuklarda, allerjik reaksiyonlarin ortaya cikmasina sebep olabilirler.
Madem boyle bir "sabikasi" var, her Nezle veya Ust Solunum yolu enfeksiyonu durumlarinda, hemen
Bricanyl surup baslayin.
Bir daha SAKIN; Kan  Sayimi yapilip, WBC degeri yuksek bulunmadan, Zaturre teshislerine inanmayin.
Bu seneye kadar, cocuk doktorlari; her oksurene, astim veya allerji diyorlardi, artik foyalari iyice ortaya
ciktigi icin, bu kis; "Zaturre" sarlatanligini piyasaya surecekler..
Ayricada, Zaturre (KPA) asilari yapilmis cocuklar nasil oluyorda bu kadar cok sayida zaturre oluyorlar;
o da baska bir sual!!

3 yas; Kres icin,biraz erken sayilir. Bir MECBURIYETINIZ yoksa, bu sene evde kalsin.

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 07:43
Çookk teşekkür ederim Kadir Bey öyle güzel ifade etmişsiniz ki kafamda netleşti sorularım.Ben şimdi şunu öğrendim yıl içinde özellikle kış aylarında eğer nefes verme sıkıntılıysa oğlum bronşit yani astım dimi doğru anladım.oğlumdaki tablo maalesef astıma işaret ediyo sanırım.çünkü sulu burun akıntısı koyulaşmadı bi haftadır.öksürük nöbet gibi arka arkaya..bu durumda sizin dediğiniz gibi bricanly başlamam gerek.ben ventolin ya da bricanly gripte zararlı diye anladım eski yazılarınızdan ve dr ler yazdığında ısrarla kullanmayarak oğlumda ilerlemesine sebep oldum.şimdi daha iyi analiz ettim.kreş olayını da bu yıl erteleyip bakıcıya devam olsun napalım hastalıktan sosyalleşme daha önemli sonuçta..
Şimdi sizden ricam ben sakaryada oturuyorum bu önümüzdeki kış benim kabusum olmasın diye sizden istanbul ya da kocaeli yada sakarya yeter ki güvenebileceğim çocuk doktoru ya da göğüs hast.uzmanı tavsiyeniz isticem.çok sıktım sorularımla lütfen kusura bakmayın siz ailemizin süper kahramanısınız ben sizinle büyütüyorum iki oğlumu da.kocamaaan sevgiler ve teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 18:23
Ventolin ve Bricanyl, kortizon ihtiva etmiyorlar.. Bu sebeple, gereksiz yere kullansaniz bile zararlari pek
olmuyor..
Astimmi???  Simdilik takip edelim.. Bazi cocuklarda, bu sekilde reaksiyonlar olup, kaybolabiliyor. Yoksa Astim hayat boyu surer.

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 21:29
Teşekkürler  içimi rahatlattınız yeniden.bugün oğlum çok daha iyi.hopluyo koşuyo daha rahat konuşuyor hatta.bricanyl işe yaradı daha güzel öksürüyor artıkve biraz busun akıntısı dönmeye başladı.bugün dr ye gittik ve boğazda bişey yok bademcik temiz fakat bronşiolit dedi.hemen hava verelim dedi.tabii ben gripte zararlıdır düşüncesiyle hava istemediğimi söyledim ve şaşırdı doktor ısrarla verelim deyince ben de ayrıldım ordan.çünkü bugün daha rahat nefes alıp veriyor ve kuvvetli öksürüyor.
Hocam bir önceki sorumda alerji uzmanı tavsiyenizi rica etmiştim.mümkün müdür acaba bana çocuk alerji uzmanı ismi vermeniz?çünkü oğlum evdeki toz akarlarından hemen hapşurup öksürüyor yada çilek domates yediğinde egzama tarzında kızarmalar oluyor.Bu yüzden ben ilk önce oğlumun sorunu ne onu öğrenmek istiyorum ve kışın ona göre hareket etmek ve daha bilinçli sakin olmak istiyorum.hem de size oğlumun sıkıntısını daha net ifade edebilirim.başınızı şişiriyorum ama içim rahat değil ondandır sizi bukadar bunaltmam.. Tongue

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2016 Saat 05:50
Onlardan UZAK DURUN!!!
Sadece  benim dediklerimi uygulayin..

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2016 Saat 00:19
Peki teşekkür ederim Kadir Bey.dediğiniz gibi sadece bricanyl kullanıyoruz.
1-Yalnız kaç gün böyle devam edeceğim?(bugün itibariyle 4 gün oldu şuruba başlayalı.gece öksürüğü kalmadı ama sırtını dinleyince hala hışır hışır sesler çok net geliyor.)
2-Sabah kendi doktorumuza gidicez .acaba o da ventolin hava verilmesini isterse ne yapmalıyım?
3-Dün gece altını ıslatmış ve farkına varmamışız biraz üşütmüş ve sabah yine biraz huzursuzdu kahvaltı sonrası şurup la daha iyi oldu.bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?
Her üşütmede vücut direncinin bukadar zayıflamasını neye bağlıyorsunuz?sabrınız için tekrar teşekkürler..artıkdiğer hastalarınıza yazdıklarınızı not ediyorum bilgiye ulaşmak içinGeek

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2016 Saat 07:49
1- ve 2- Gerek yok,, ancak cocuk sikintida olursa gerekir... Ses duyuyluyor diye DEGIL...
3- Usutmekle hicbir sey olmaz... Kacirma olabilir, bilhassa hasta iken normaldir.
Usutmek diye bir sey yok, dunyada bu sacmaligi bir tek Turk doktorlari soyler..
Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat