Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gıdaları Pestisitlerden Arındırma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGıdaları Pestisitlerden Arındırma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fulya34 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fulya34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gıdaları Pestisitlerden Arındırma
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2025 Saat 14:15
Merhaba Kadir Bey,

Meyve ve sebzelerdeki pestisitlerden etkilenmemek için alabileceğimiz önlemler var mıdır?

Bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2025 Saat 16:25
 Ben kendim için hiçbir tedbir almıyorum.
Sadece gıdalarımı bildiğim yerlerden alıyorum ve iyi yıkıyorum. 
Yukarı Dön
Fulya34 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fulya34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 00:45
Ben de meyve ve sebzeleri her zaman akan su altında yıkarım ancak son aylarda ülkemizden ihraç edilen meyve be sebzelerin sıklıkla geri gönderilmesi ile ilgili haberler izleyip, okuyoruz.

Son haftalarda meyve ve sebzeleri sirke ve / veya karbonat eklenmiş su dolu kaplarda bekletin diyenler var acaba ufak da olsa faydası olabilir mi? 

Sirke ve karbonatın hangi durumlarda kullanılmaları doğrudur?

Her yıl yeni bir sağlık modası çıkıyor, sabahları aç karnına sirkeli su için vücudunuz arınsın; karbonatlı su için alkali değeriniz artsın diyorlar. 
Bugüne kadar hiçbirini yapmadım ama daha önceki yıllarda nadiren karşılaşılan hastalıklar, sık görülmeye başladı. Anksiyetem her geçen gün artıyor.

Bilgilendirmeleriniz, aydınlatmanız, emekleriniz için çok teşekkür ederim, sağ olunuz.

Düzenleyen Fulya34 - 05 Oca 2025 Saat 00:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 10:11
Avrupa ülkelerinden "geri gönderilen" ürünlerdeki pestisit olayı tamamen firmalar arası çekişme ile ilgilidir. 
Avrupa Birliği üyelerinin ürünlerinin fiyatı düşmesin diye, pestisit bahanesi ile mallarımız geri gönderiliyor.
Aynı ürünler, AB ülkeleri haricine gönderildiğinde, geri gönderme olayı olmuyor.
Sirke ve karbonat, sadece halkın "gazını almaya" yarayan ve sanki bir iş yapılıyormuş havası ile uygulanır.
"Alkali su sahtekarlığını" anlattım . Sabit Forum kısmından okuyun. Amerika da kanunen yasaklanmıştır.
Türkiye ise; yol geçen hanı olduğu için, orada yasaklanmış ne kadar sahtekarlık varsa, Türkiye'ye gelmiştir.
Yazılarımda Amerikan mahkemelerinin verdiği cezalar belirtilmiştir. Mutlaka okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Oca 2025 Saat 10:12
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.