Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gıdaları Pestisitlerden Arındırma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84050
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 04:55

Konu: Gıdaları Pestisitlerden Arındırma
Mesajı Yazan: Fulya34
Konu: Gıdaları Pestisitlerden Arındırma
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 14:15
Merhaba Kadir Bey,

Meyve ve sebzelerdeki pestisitlerden etkilenmemek için alabileceğimiz önlemler var mıdır?

Bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2025 Saat 16:25
 Ben kendim için hiçbir tedbir almıyorum.
Sadece gıdalarımı bildiğim yerlerden alıyorum ve iyi yıkıyorum. 

Mesajı Yazan: Fulya34
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 00:45
Ben de meyve ve sebzeleri her zaman akan su altında yıkarım ancak son aylarda ülkemizden ihraç edilen meyve be sebzelerin sıklıkla geri gönderilmesi ile ilgili haberler izleyip, okuyoruz.

Son haftalarda meyve ve sebzeleri sirke ve / veya karbonat eklenmiş su dolu kaplarda bekletin diyenler var acaba ufak da olsa faydası olabilir mi? 

Sirke ve karbonatın hangi durumlarda kullanılmaları doğrudur?

Her yıl yeni bir sağlık modası çıkıyor, sabahları aç karnına sirkeli su için vücudunuz arınsın; karbonatlı su için alkali değeriniz artsın diyorlar. 
Bugüne kadar hiçbirini yapmadım ama daha önceki yıllarda nadiren karşılaşılan hastalıklar, sık görülmeye başladı. Anksiyetem her geçen gün artıyor.

Bilgilendirmeleriniz, aydınlatmanız, emekleriniz için çok teşekkür ederim, sağ olunuz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2025 Saat 10:11
Avrupa ülkelerinden "geri gönderilen" ürünlerdeki pestisit olayı tamamen firmalar arası çekişme ile ilgilidir. 
Avrupa Birliği üyelerinin ürünlerinin fiyatı düşmesin diye, pestisit bahanesi ile mallarımız geri gönderiliyor.
Aynı ürünler, AB ülkeleri haricine gönderildiğinde, geri gönderme olayı olmuyor.
Sirke ve karbonat, sadece halkın "gazını almaya" yarayan ve sanki bir iş yapılıyormuş havası ile uygulanır.
"Alkali su sahtekarlığını" anlattım . Sabit Forum kısmından okuyun. Amerika da kanunen yasaklanmıştır.
Türkiye ise; yol geçen hanı olduğu için, orada yasaklanmış ne kadar sahtekarlık varsa, Türkiye'ye gelmiştir.
Yazılarımda Amerikan mahkemelerinin verdiği cezalar belirtilmiştir. Mutlaka okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat