Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - krup mu??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkrup mu??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysebilgi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesajın Direkt Linki Konu: krup mu??
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:00
hocam merhaba kızım 15 aylık. 2 ay öncesinde krup geçirdik. dün gece yine hafif bır hırıltı ve hafif nefes problemi farkettim. ateşimiz yoktu fakat az önce 37.5 oldugunu farkettim sanırım gece yukselecek. yine aynı hastalık baslıyor olabılırmı ne yapmalıyım? ek olarak iki bypass geçiren dedesi onu görmek istediği için taburcu olur olmaz bize gelmişti 4 gün önce. 1 gece burda kaldı. haşır neşir olmadılar. dedesinin doktoru herhangı bir risk olmadığını soyledıgı için kabul ettim. herhangı bir virüs almış olabılırmı ondan. peşpeşe olunca çok korkuyorum. sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119741
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:23
Dede, cocuk icin riskli degil, COCUK DEDE ICIN RISKLI... Korkulacak bir durum yok, gece cok sikisirsa, sarip-sarmalayin, acik havaya cikarin, soguk havanin etkisi ile aninda acilir.. Eger "havlar tarzda" oksurukleri olursa, yarim ampul DECORT i.m. yaptirin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 00:11
peki hocam sağolun. sevgiler
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 00:14
hocam sormayı atladım bu krup tekrarlarmı böyle kısa aralıklarla? gripten veya baska bir hastalıktan nasıl ayırd edebilirim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119741
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 01:40
Krup tekrarlamaz... Tibbi terim olarak; "tekrarlama" farkli bir anlamdadir... Yeniden Krup yapan bir mikrop almis olabilir..Tekrarlama; vucutta bulunan ayni bakterinin farkli zamanlarda hastaligi tekrarlamasidir.. Tifo, Verem, Sitma bu gruba girer..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.