krup mu??
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42220
Tarih: 22 Kas 2025 Saat 19:38
Konu: krup mu??
Mesajı Yazan: aysebilgi
Konu: krup mu??
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 23:00
|
hocam merhaba kızım 15 aylık. 2 ay öncesinde krup geçirdik. dün gece yine hafif bır hırıltı ve hafif nefes problemi farkettim. ateşimiz yoktu fakat az önce 37.5 oldugunu farkettim sanırım gece yukselecek. yine aynı hastalık baslıyor olabılırmı ne yapmalıyım? ek olarak iki bypass geçiren dedesi onu görmek istediği için taburcu olur olmaz bize gelmişti 4 gün önce. 1 gece burda kaldı. haşır neşir olmadılar. dedesinin doktoru herhangı bir risk olmadığını soyledıgı için kabul ettim. herhangı bir virüs almış olabılırmı ondan. peşpeşe olunca çok korkuyorum. sevgiler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 23:23
|
Dede, cocuk icin riskli degil, COCUK DEDE ICIN RISKLI... Korkulacak bir durum yok, gece cok sikisirsa, sarip-sarmalayin, acik havaya cikarin, soguk havanin etkisi ile aninda acilir.. Eger "havlar tarzda" oksurukleri olursa, yarim ampul DECORT i.m. yaptirin.
|
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 00:11
|
peki hocam sağolun. sevgiler
|
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 00:14
|
hocam sormayı atladım bu krup tekrarlarmı böyle kısa aralıklarla? gripten veya baska bir hastalıktan nasıl ayırd edebilirim?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 01:40
Krup tekrarlamaz... Tibbi terim olarak; "tekrarlama" farkli bir anlamdadir... Yeniden Krup yapan bir mikrop almis olabilir..Tekrarlama; vucutta bulunan ayni bakterinin farkli zamanlarda hastaligi tekrarlamasidir.. Tifo, Verem, Sitma bu gruba girer..
|
|