Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çözümsüz Hastalık( otit )
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇözümsüz Hastalık( otit )

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 129
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çözümsüz Hastalık( otit )
    Gönderim Zamanı: 30 Oca 2017 Saat 11:16
Merhaba Hocam,

Otit sorularınızın hepsini okudum. 5 yaşındaki oğlumda 17 gün önce bir otit başladı. Hemen belirttiğiniz gibi burun damlası ile geçmesini denedik. ancak ağrıları dinmeyince doktora götürdük. iki kulağının da çok kötü olduğu, antibiyotikle bitmezse kortizon bile başlanabileceği, işitme azlığına kadar gidebilecek tablo olduğu, kulakta bül olduğu söylendi.cafex antibiyotik, otrivine sprey ve ibufen kullandık. 10 günlük antibiyotiğin 2. gününde ağrı sona erdi. Biz arada içimiz rahat etmeyince kbb profesörü mehmet ali beye götürdük. o da antibiyotiği bitirmemizi söyledi. bül yok suan dedı. Yalnız antibiyotik bitiminden 2 gün sonra bogaz agrısı ile birlikte 38 ates ve iki kulagımda agrıyor demeye başladı. suan hiç biryere yeniden götürmedim. 17 gün sonra otit devam ediyor olabilir mi? bende üşüttüğümden hafif sesim değişik ve boğazım agrıyordu, cocuga ikinci bir enfeksiyon bulaştırmış olabilir miyiz? ben suan sadece otrivine sprey sıktım, ve sureklı agrım var dedıgı ıcın ıbufen kullandım. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz. yeniden kbb prof kontrolune mı goturmem gerekiyor. Bu otit midir? son 3 aydır beta-otit-sinuzit yuzunden antibiyotik kullandı (anaokuluna başlamıştı,normalde asla antibiyotik kullanmıyoruz. okuldan alalım mı, sürekli ilaç kullanmasını istemiyorum artık)

Teşekkür ederim şimdiden geri bildirimleriniz için
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2017 Saat 20:06
1- Antibiyotik alinirken, ikinci bir bakteri ALINAMAZ!!

2- Spreyler, geriye; Oztaki borusuna kadar gidemedigi icin, etkileri az olur..
Iliadin DAMLA'YI; sirt ustu yatar durumda damlatacaksiniz.
Sik hasta olmasi boyle gereksiz Antibiyotik kullanimindan..
Once: antibiyotikler dahil bir suru luzumsuz ilac--------> Kortizon-------> Ameliyat diyecekler.
Yerseniz..
Eski; Otit  konularini mutlaka okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Oca 2017 Saat 20:10
Yukarı Dön
Gül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2017 Saat 21:02
Peki hocam şuan antibiyotik bittikten sonraki 8 saatte bir 38 ates ve boğaz ağrısı nedir?kulağımda davul çalıyor diyor sadece ilk yattigi anda.bu ateşin sebebi nedir antibiyotik sonrasında? 

Teşekkür ederim hizli donusleriniz icin
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2017 Saat 19:29
Demekki, Grip geciriyormus, Teshis:Yanlis, Tedavi: Yanlis...
Grip icin anlattiklarimi uygulayin, hemen Iliadin damla baslayin.. Gunde:2x2'ser damla her iki buruna,
3 gun..
Teferruatini eski cevaplardan okuyun.
Yukarı Dön
Gül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2017 Saat 12:49
Hocam kullandik ama hala iki kulağımda da davul çalıyor diyor.ne yapalim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2017 Saat 20:02
1 gun ara verip, tekrar Iladin kullanin.
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.